Nyårsplaner

Eftersom jag förmodligen inte kommer ha tid att blogga i morgon så slänger jag upp dagens planer nu. Tänkte att jag måste stiga upp kl 8 för att hinna allt. Det är ändå 8 timmars sömn och det brukar räcka. Annars får det ta och bli lite kaffe till efterrätten.
Det är sjukt dåligt att det inte är något öppet i morgon på uteställena! Tror dom att folket kommer dra ut på fredag eller? När de är sletna efter nyårsfirandet.
Nej, annat var det förra året i Karlskrona. Den dagen kommer jag nog aldrig i hela mitt liv glömma. Där går jag hem på efterfest med ett gäng jag aldrig träffat. Helt ensam, för resten av mina kompisar var någon annan stans på vars ett håll. Men jag hade lika kul för det.
Dagen efter var det lite jobbigt, och varenda dag fram till i september ungefär. Sen nu skrattar jag så jag nästan kissar ner mig år hela grejjen.
Detta året blir det trerätters hos mig, vi blir typ 10 pers. Innan 12-slaget ska vi samla ihop alla vi känner som är kvar på Campus och Teleborg och dricka champagne. Sen blir det efterfest.
.
Slänger nog upp en outfit och sminkning i morgon innan festen. Tror det kan bli riktigt nice. Ska satsa lite mer på sminket än på kläderna detta året, men kläderna kan nog med bli ganska bra, hoppas bara jag inte har slängt mitt svarta halsband med massa kedjor.

Micra.

Fick sluta kl ett idag med. Snacka om galet mycket lycka!!
Hoppade av vid stationen och gick hem idag med, med ett leende på läpparna hela tiden såklart. Kan man annat i detta underbara vädret? Just då struntade jag i att det ska bli närmare 20 minusgrader från och med ikväll.
Var bara hemma för att hämta plånboken och sen tillbaka till stan igen för att förse sig med lite alkohol.
Blev en t-shirt från Gina med som jag tänkte ha tillsammans med mig kjol från Monki jag köpte i måndags. Tror det kan bli lite sådär lagom fint.
.
Nu blir det till att gå till skolan och sätta sig en stund. Så väl hoppas på att jag inte fryser fast någonstans på vägen.
.
P.S. Idag har jag kört en liten nissan micra. Kul! HAhaha

Ommöblering.

För en halv timma sedan fick jag ett ryck. I stället för att gå och lägga mig så satte jag igång med att börja möblera om. Svetten har runnit, kliat mig i huvudet oräkneliga gånger och svurit långa ramsor. Blir inte alls som jag vill ha det på något sätt. Svårt att möblera när man har en hörnsoffa.
Det slutade med att jag satte tillbaka allt som det var från början, hehe.
En säng måste komma hit inom de kommande veckorna, för sedan blir det två människor, en hund och en katt som ska bo här.
Eller ja, i alla fall i två veckor. 
Finns just nu två alternativ för hur det ska kunna få plats. Det kommer nog gå bra i slutändan ändå förhoppningsvis.
När jag har suttit här och funderat så vet jag nu hur det får bli i slutändan. Och det kommer nog bli nice. Och det kommer resultera i att jag inte känner att jag vill ha en plattis tv heller.
.
Så pappa, när kommer du med sängen? ;)

Random dag.

Efter sex timmars praktik, två timmars bussåkande, 45 min promenad och tre och en halv timmars plugg är man ganska mör i kroppen kan jag säga. 
Att plugga till sjuksyrra(=praktik+plugg på omtentor) samtidigt som man ska försöka gå ner i vikt, vara rik och behålla sitt sociala nätverk är tufft. 
Men som vanligt, jag kämpar på. Jag gör så gott jag kan, nästan.
Någon som har en sån där supersmart lösning på allting? En sån där smart lösning som jag annars brukar komma på?
Som tillexempel härom dagen kom jag på ett sätt att spara pengar. Jag ska göra så att efter att jag varje gång har betalat alla räkningar så ska jag sätta in 300 på sparkontot och sedan ta ut resten på bankomaten, så jag verkligen ser hur mycket pengar jag har. Det är lättare att se det i handen än några siffror på en lapp.
Smart va? ;) haha.
Ja, ni kan inte ana hur många såna här supersmarta lösningar jag har på allting, ge mig ett av dina livsproblem så löser jag dom! Fast det är ju i och för sig lite synd att jag inte kan komma på en smart lösning på problemet jag har nu. Någon som vet ett smartpiller? Eller energipiller som ändå gör att man kan sova tidigt. 
Nu blir det till att poppa lite smörpopcorn och göra mig en stor kopp med te :)
.

Stygg flicka.

Dagen skulle ju ha spenderats med plugg. Men kände ganska snabbt att mitt humör var i botten, att min självdiciplin inte fanns och så heller inte min motivation. Lipade hela morgonen av en anledning jag inte vet, förmodligen psykisk utmattning. Så jag ringde till Wicky och sa att hon skulle komma hit, för jag behövde henne, någon som inte har några förväntningar på mig, eller fördomar om någonting. 10 min senare satt hon i bilen.
Spenderade en stor del av dagen i stan. Blev två tröjor och en kjol - 400 spänn. Fint det :)
Körde även upp till Siba och Mediamarkt för att införskaffa mig en till dator, men icke att det fanns någon jag ville ha. Tänkte eventuellt sätta Tobbe i arbete med att bestämma vilken jag ska ha.
.
Sedan blev det fin mat med sparris, minimajs och kött.
.
.
Nu ska jag borsta bissingarna, tvätta bort sminket och lägga mig på spikmattan för att förhoppningsvis kunna sova tidigt i natt.
.
Puss på er.
.
Längtar tills Toten kommer hit med <3 Det prelliminära datumet just nu är 10/1 när jag har varit i sölvesborg på 100-års kalas. 

Spikmatta

Kl sju fick jag nog, efter att ha legat vaken sen lite efter tre gick jag och hämtade spikmattan.
I början blev man helt varm och det brände lite på ryggen. Men sedan kände man hur man verkligen slappnade av! Och jag lyckades verkligen somna! Efter jag vet inte hur länge så vaknade jag av mina egna snarkningar, tog bort spikmattan och somnade om. Sov i två och en halv timma och nu är jag något utvilad i alla fall.
.
Tror jag vet varför jag inte kunnat sova i natt. Har legat och tänkt om om jag verkligen vill bli sjuksyrra, praktiken är bara jobbig, man är ju fan trött hela tiden! Dessutom är det så in i satiken frustrerande att sitta med omtenta efter omtenta efter omtenta...
.
.
nu ska jag dra på mig joggingbrallzen och bli bruuun!

Sjukanmälning.

Idag blir det till att sjukanmäla sig. Legat vaken sen lite efter tre och hade dessutom svårt att sova innan dess. Har bara och oroat mig hela natten, börjar bli jävligt osäker på om jag verkligen vill bli sjuksköterska. Har dessutom fortfarande sjukt ont i kroppen efter pumpen och ont i näsan efter krocken.
.
Så i stället för att sticka till praktiken blir det till att gå och sola (på vägen titta om bibblan är öppen idag, tveksamt.)
Titta till Ann eller Ahl, eller vilken fisk det nu är som är kvar hos Emma.
Eventuellt gå till bibblan om den är öppen. Annars stannar jag hemma för att plugga. Och sen eventuellt ta bussen upp till Samarkand för att köpa mig en dator. :) Eller så köper jag den efter den 16e som en liten morot för att jag ska plugga till tentorna.
.

Blixterhalka

Tog mig ut på en promenad, runt Vilboken tänkte jag, en runda som annars brukar ta 45 min tog idag det dubbla! Snacka om att det var cepigt halt ute! Var nära att ramla minst tio gånger. Och två av dom gångerna var mitt i byn.

Resten av kvällen har blivit att man har umgåtts med Linnéa och Sannster. Somnade ifrån dom en stund nu på slutet.
Egentligen så skulle jag dragit ut och festat med Lisa, Anna och Rebecka men på grund av vissa faktorer så som ihållande baksmälla, träningsvärk, värkande näsa och bristande alkohol så stannade jag hemma.


Juldagen 2009

Kl tio bankar pappa på dörren och meddelar mig och Johanna att frukosten är serverad. Pappas hemmagjorda senap är jättegod!!
Sedan tillbringades förmiddagen med att Johanna slingade mitt hår. Håller på att gå tillbaka till mitt blonda. Ska bli jätteblond hade jag tänkt! Men är livrätt för att det ska bli majonäsgult, så därför tar jag det lite i taget.
Medtvingad på Bodupump blev jag av Johanna med. Satan vad mina ben skakade sen resten av dagen!! Tror man måste gå där ett par gånger för att tycka det är roligt.
När vi kom hem stod pappa färdig med maten. Så fruktansvärt gott!! Länge sedan jag åt något så gott kan jag säga.
Stressa till mamma för att hämta alkohol och sedan vidare till Idrottsplatsen där det var dags att göra sig i ordning.
Jisses vad roligt det var. Anna och Lisas breakdance var ju inte nådig! HAHAHA!
I och med att ingen helt plötsligt ville köra oss till Granada fick det bli hotellet i stället. Stället som jag absolut inte ville till!! Men men tänkte jag och betalade 200 spänn och gick in.
Krockade med någons huvud, så min näsa gör fruktansvärt ont just nu.
Blev bjuden på cider. Och träffade mamma.
Bilder kommer en annan dag när jag sitter vid in egna dator.

Idag har jag världens fruktansvärdaste träningsvärk. Min näsa värker.
Nu blir det snart en promenad. Ner till byn och glo en runda ska jag göra.
Nästa vecka är det back to work och så ska jag köpa mig en till dator. En mini PC får det bli.


Jul 2009

Misslyckat foto.
Puss.
Någon som någonsin har sagt att vi är rediga?
Att man kan bli så glad över ett räligt foto?
Ett alltiallopaket Till Tobbe från mormor och morfar.
Mamma fick världens mjukaste och ulligaste morgontossor.
..som Hebbe ville sätta på.
Här är killen som ÄLSKAR att öppna julklappar.
Johanna önskade sig en bil, och fick en bil.
Det blev poker.
Jag vann tekniskt sett.
Dag två, hem till farmor och farfar.
Gullungen älskar att prata i telefon.
Jag var likadan när jag var liten.
Hallå hallå?
Tomten kom :)
Samuel tyckte inte riktigt om tomten.
En av årets julklapp, syskrin från IKEA. Den andre klappen var en vitlöksburk.

BUSSHELVETE!!!

Praktiken har som vanligt varit otroligt rolig :)
Jag har gått runt helt själv och tagit blodprover och lagt om bensår. Undersköterskorna börjar fråga mig om saker och jag känner mig allmänt duktig.
Har varit och fixat mediciner hos läkaren helt själv med. Oh, yeah. Jag är duktig :)
.
När jag sedan skulle hem, skulle jag ta bussen 15,20 som jag i princip alltid har tagit. Men nej, idag kom den fan inte!!! Så jag fick snällt stå där i -15 graders kyla. Visste till slut inte om mina tår satt kvar på fötterna, eller om de nu låg och skramlade avfallna i skorna? Skakade som tusan. Har nog aldrig i mitt liv frusit så mycket i hela mitt liv! Nästa buss gick 16,10. Lååånga 50 min kan jag säga!!!
.
Annie har varit här ikväll. Vi stack och hyrde Flickan som lekte med elden som vi ännu inte sett.
Alltså, hon och jag måste vara de största mesarna i världshistorien. Vi satt och gömde oss under vars en filt och skakade nästan av rädsla, och skrattade lite nervöst då och då för att lätta på stämningen.
.

Göra nytta!

Nu ska jag sätta igång och göra lite nytta!
Storstäda, eller julstäda som man kanske säger. Och storstäda mig själv med.
  • Rensa skåp
  • Städa kyl
  • Sätta in viktiga papper i pärmar
  • Byta sängkläder
  • Plocka ögonbryn
  • Färga ögonbryn och fransar
  • Duscha
  • Städa toalett
  • Dammsuga
  • Dammtorka
  • Moppa golv
  • Städa ner oviktiga saker i källaren.
Vad sägs om att hinna detta på en kvart?

Den vandaliserade julgranen.

http://svtplay.se/v/1790613/kommunala_julgranen_vandaliserad
Snälla alla mina olofströmsvänner. Jag tycker att mitt i all denna idioti med en nersågad gran är detta väldigt kul att se på :P

Hej hej vener!

Jag försöker bibehålla min peppning inför tentorna. Lyckas hyfsat. Ska fortsätta lite till nu efter ett par timmars paus tillsammans med Johannis.
Hon bjöd på middag på Elvan. MUMS! Så himmlans länge sedan vi träffades! Så skönt att få träffas igen, det blir ju inte så mycket av det nu under praktiken. Hatar det! Snackade om julklappar, om konstiga pojkar, om dumma lärare och om vilken hårfärg man borde ha. Att välja hårfärg är nog svårare att välja än att lära sig vad alla vener i kroppen heter, på ett ungefär. Jag längtar så sjukt mycket till nästa termin! Då har jag förhoppningsvis fått undan allt jag ligger efter med, och då blir det nya tag! Då ska jag strukturera upp min vardag dag för dag. Det ska minsann vara mitt nyårslöfte! Och så tänkte jag att jag skulle hålla det med.

När ska dom fatta?

Ska man behöva tala om för alla att en kille har liten snopp och är dålig i sängen för att dom ska fatta att man inte är intresserad? Jag bara undrar. Detta börjar fan snart gå över styr. Men men, snart får det väl bli en utskällning som heter duga. Eller ja, utskällning nummer 3 för att vara exakt?
Någon som har ett förslag på vad man kan göra för att bli av med en jobbig kille? Har snart prövat allt fan.
Jag känner mig inte smickrad, bara irriterad.


Har suttit här och googlat i en kvart nu och förslkt komma på vad pCO2 står för. Jag tror jag har kommit fram till att det är koldioxid, sen tror jag att pO2 är syrgas och H+ är väte. Som ni kanske misstänker så hade jag IG i kemi. Lyckades dessutom bli riktigt jävla ovänn med läraren vi hade så det gjorde ju inte saken bättre.

Snart kommer Johannis i alla fall. Ska snacka lite skit och få lite pepptalk.

Puss och hejdå.


Ensam

Känner mig så otroligt ensam idag. Igår var jag med ensam, med då ville jag det själv, jag kände att jag behövde det då och jag var på bra humör.
Idag har jag inte stött på en levande människa jag känner. Jag har pratat med tre personer i telefon men jag behöver ett ansikte en hand, en klapp, en famn.
En social kontakt. Att sitta ensam är inget för mig, men samtidigt orkar jag inte vara social idag. Men jag vill umgås, ta det lugnt tillsammans med någon. Bara vara. Ett tag funderade jag till och med att ringa till C, men förstod ganska snabbt att det är den sämsta idén ever. Jag hade velat vara hemma hos farmor nu, så jag kan förlora i tvåmannavist och hjälpa farfar att laga mat.
Jag hade velat vara hemma hos Wicky nu så vi kunde frysa i stallet och sedan sitta under många filtar och titta på film och dricka te.
Jag vill vara någon annan stans hos någon där jag känner mig trygg, som kan ge mig en kram.

Valle <3

Dagen på jobbet var helt lugn. Men slutade ändå inte förrän vid fem. Missade bussen i Växjö, hemma halv 8. KUL!!!
.
Man kanske inte ska berätta saker själv längre? Bara hålla inne allt. Det har ju funkat bra förrut... Not.
Man vill vara delaktig, man vill veta när någon är ledsen eller sjukt glad. Jag vill att någon ska veta när jag är ledsen eller sjukt glad, om man delar sorg blir sorgen hälften så stor, om man delar glädje blir glädjen dubbelt så stor.
Men det är väl så, man kan inte lita på mig.
.
Pratat med Wicky idag iallafall (ovanligt?)
Jag ska agera uthyrningscentral. Och vi har planerat hennes inflyttningsfest som ska bestå av hon och jag. Bara vi två, på vårt sätt. Utan fördomar, utan att tänka på vad någon tycker om en, vad man säger eller ser ut.
.
Kommer ihåg en gång när jag precis hade börjat på First Base i Ronneby, det skulle vara firmafest på kvällen och jag och Valle får för oss att sticka dit.
Jag var iförd munkjacka, joggingbyxor och rosa långkallingar. Jag var festens stjärna. Det bjöds på gratis vin som jag blev full på, det bjöds på gratis mat och jag blev kär i Valle. Killen som gav mig det sexiga smeknamnet Abdullah.
Men gud vad jag tyckte om honom! Han slog till och med Leo där ett tag ;)

Felsms.com

Till: Min SO lärare
Sms: Det gick inte så bra på provet. Fan , tror du man får bättre betyg om man sätter på läraren?
Svar: Nej du (mitt namn) det funkar iallafall inte på mig. Varför skriver du det här till mig? du får förklara dig imorgon.
.
Förklaring: Skulle skicka till en kompis men som sagt så kan man trycka på skicka knappen för snabbt.
.
/Sätter på läraren
.
Felsms.com
.
Hahaha XD

När ens grannar festar.

Jag har tydligen missat att terminens största fest hålls idag. Hur har detta kunnat ske? Hela Campus festar. Inklusive mina grannar ovanför. Det är helt sjukt hur tydligt det hörs mellan våningarna, minsta lilla duns i golvet hörs (oops..(A))
Det är torsdag, och jag ska stiga upp halv 5.
Så vad gör man då åt sina störande grannar?
  1. Tar fram moppen och bankar i taket?
  2. Ränner upp i bara nattasärken och förklarar snällt att jag ska stiga upp halv 5 och att jag behöver sova, så om dom bara kan sänka volymen pytte pytte lite?
  3. Ränner upp i bara nattasärken och ger dom världens utskällning om att visa lite hyfs och tänka på deras stackars grannar som faktiskt gör lite vettiga saker om dagarna?
  4. Sprutar ner deras brevinkast med ketchup?
  5. Sätter upp en lapp i tapphuset så alla kan se vilken oansvarig människa det bor i lägenhet 402 (kanske 401 eller 301).
  6. Lider mig igenom natten, drar sedan till med brakfest i början av nästa termin där någon i mitt sällskap ska gå upp för trappan och spy utanför dennes dörr.
  7. Lider mig igenom natten, drar sedan till med brakfest i början av nästa termin och där efterfesten varar in på småtimmarna, och efter det, en efterfest för två.
Så vad tycker ni? Ta tillfället i akt att få göra din röst hörd och få vara med att bestämma!

Hemlisar.

Dagens gruppövning var nog den mest givande på hela terminen. Upplevelsen att vara patient. Var olika moment vi skulle göra med ögonbindel och öronproppar på oss när vi skulle vara patient. Och sedan diskutera lite hur detta upplevdes.
Det var många tankeställare man fick. Och jag tror vi alla tänker till lite extra nu på vårt bemötande.
Och hur vårt bemötande faktiskt upplevs.

Sedan stack jag och Emma till stan för att fixa lite hemlisar ;) Nu är alla klappar fixade utom Tobbes och Emmas. Men jag har mina aningar om vad dom ska få.
Blir nog förmodligen så att jag får sticka in tillstan en runda i helgen med. Eller på måndag efter praktiken. Eller på tisdag med Johanna.

Sitter nu hemma hos Ramsingen ska strax äta räkor. MUMS! Och på det blir det etik och filososiplugg och Bonde söker fru.


PANK!!!

Okej, jag är verkligen riktigt luspank just nu. Handla resten av  julklapparna idag. Det är dock roligt. Men annars inga pengar kvar. Måste spara spara spara. Varför har jag inte önskat mig pengar i julklapp? Nej, istället har jag önskat mig en tvättkorg. Haha, smart drag Ida! Och sen ska man ju försöka planera in en skidresa till våren med. Ja, det blir att man jobbar fullt denna sommaren med. Men sånt är livet. Jag klarar mig.
Kanske...

Time to go back?

I morgon åker det mesta campusfolket hem till sina hembyar. Det kommer bli mörkt i fönstren, och inte lika mycket festande från grannarnas lägenheter. Växjös lilla by kommer gå i ide.
Men jag är kvar. I helgen blir det plugg, jag ska vara för mig själv och jag ska vila upp mig.
På måndag är det praktik, på tisdag är det skola och tandläkaren, och efter det! Då ska jag hem!!
Det blir ett kort lov, för måndagen efter det börjar praktiken igen. 5 dagars ledighet, ja, det är väl kanske bättre än ingenting.
.

Ibland så.

Mama take this badge from me
I can't use it anymore
It's getting dark too dark to see
Feels like I'm knockin' on heaven's door.
.
Varit hos Linnéa med Emma och ätit världens godaste middag.
Behövde komma på andra tankar. Trodde verkligen inte att jag skulle bli så tagen som jag varit idag.
Men så är det väl... Jag är en tänkare. Vissa gånger är det bra och andra gånger är det riktigt dåligt.
.
Ibland, eller väldigt ofta funderar jag över varför?
Varför gör vi allt vi gör, varför orkar vi? Vad är det som för oss vidare? Vad lever vi för? Vad längtar vi efter?
Jag hoppas morgondagen blir bättre. Jag hoppas att jag i morgon har svaret på mina frågor. Annars går jag förmodligen och lägger mig någonstans.
Jag är trött.

Helt slut.

Är tillbaka i min lilla lägenhet nu. Som jag älskar den. Känner att jag mest bara vill vara själv just nu. Ingen lust att varken sköta skolan eller skratta idag.
Dagen har blivit precis så som jag trodde att den skulle bli. Att allting skulle komma på en och samma gång. Grät och grät och grät. Länge sedan jag grät så mycket.
I och med att jag har varit i Växjö sedan hon gick bort så har det inte funnits någon annan runt omkring mig som varit ledsen. Och då har jag inte heller varit det. Utan jag har suttit i gungstolen varje dag. Jag har tittat på tavlorna varje dag och känt att hon finns.
.
Begravningar är ett avslut på allting, det är då man säger hejdå. Eller, ja, prästen ville inte att man skulle säga hejdå utan, Vi ses igen.
För övrigt var det en fin begravning. Men såklart fruktansvärt jobbigt.
.
"Döden är inget alls.
Den räknas inte.
Jag har bara slunkit in i rummet bredvid.
Inget har hänt.
Allt är precis som det var.
Jag är jag och ni är ni, och det gamla livet som vi levde så kärleksfullt ihop är oberört, oförändrat.
Vad vi än var för varandra är vi ännu.
Kalla mig för det gamla bekanta namnet.
Tala om mig på samma nonchalanta sätt som ni alltid har gjort.
Låt inte ert tonfall förändras.
Anlägg ingen tvunget allvarlig eller sorgsen min.
Skratta som ni alltid brukade skratta åt de små skämt som vi gladde oss åt tillsammans.
Lek, le, tänk på mig, be för mig.
Låt mitt namn vara på allas läppar, som det alltid har varit.
Låt det uttalas utan ansträngning, utan tillstymmelsen till en skugga över sig.
Livet betyder allt det någonsin har betytt.
Det är likadant det alltid har varit.
Det finns en absolut och obrytbar kontinuitet.
Vad är denna död annat än en försummbar olyckshändelse?
Varför skulle jag vara ur sinn bara för att jag är ur syn?
Jag väntar ju blott på er en liten stund här någonstans i närheten, alldeles om hörnet.
Allt är väl."
.


Läkarbesök.

Praktiken har gått lika bra som vanligt. Mitt självförtroende med vården har nu äntligen kommit tillbaka efter en helvetessommar inom hemtjänsten i Olofström. ALDRIG mer!!!
.
Efter praktiken var det dags att gå till läkaren. Han kände och klämde. Är inte så jättekul precis att ligga på en brits i underkläderna medan någon klämmer på en.
Det visade sig som jag trodde, att min värk har med mina överrörliga leder att göra. Han kom fram till att jag var överrörlig i hela överkroppen och i fötterna. Trodde faktiskt inte att jag var överrörlig i hela ryggen och nacken också, men tydligen var det så.
Han sa också att när jag tränat så får jag INTE stretcha annat än benen, för då kommer mina besvär bli ännu värre. Han påstod att min prognos var väldigt god, för ju äldre jag blir desto stelare kommer mina leder bli, och när alla andra pensionärer är stela som kylskåp kommer mina leder vara fullt normala. Och det kändes väldigt skönt att höra :)
.
Kvällen har spenderats hon Ramsingen där vi egentligen skulle plugga på etik och filosofi-seminariet. Det blev istället så att hon, jag och Elin satt och snackade teologi istället. Det har jag saknat. Verkligen mitt favoritämne!
.
Nu väntar mat, dusch, packning, kolla tågtider, få tag på någon som kanske vill köra mig i morgon och att kolla busstider.
Sedan min älskade säng!

Mitt 2009.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Många saker. Jag började på universitetet bland annat.

2. Höll du några av dina nyårslöften?: Om jag hade några bröt jag dom förmodligen första dagen.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?: Ja.

5. Vilka länder besökte du?: Turkiet

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Massor. Äkta kärlek bland annat. Och pengar såklart, och lycka i spel.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?: Allkåren, min födelsedag, Göteborg, Turkiet.

8. Vad var din största framgång 2009?: Min viktnedgång, att komma in på universitetet, att klara tentorna och att vara duktig på jobbet.

9. Största misstaget?: Dessa eviga problem med pojkar.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?: Ett par nära dödenupplevelser när i princip varenda slemhinna i kroppen varit infekterad och där näsblodet aldrig vill sluta rinna.

11. Bästa köpet?: Var ska jag börja? Skor, kläder, dator, soffa. Många bra köp har det blivit.

12. Vad spenderade du mest pengar på?: kläder, skor, inredning till lägenheten och fest.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Jo, men det förstördes efter två veckor...

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?: rap das armas, losing you, bite the bullet, jag är en vampyr, 17 år,

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?: Det går framåt år för år.

16. Vad önskar du att du gjort mer?: Tagit risker.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?: tja...

18. Hur tillbringar du julen?: Hos farmor och farfar med halva familjen.

19. Blev du kär i år?: Ja.

20. Favoritprogram på TV?: Grey's anatomy, bonde söker fru, mammas pojkar, Desperate Housewives, halv åtta hos mig.

21. Bästa boken du läste i år?: Ro utan åror.

22. Största musikaliska upptäckten?: Bullet!

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: En micro.

25. Något du önskade dig men inte fick?: Nej.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?: Tillbringades i Norje med hela släkten och massa vänner i alla åldrar. Och massa champagne och systemet.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: Om jag sluppit ångesten, och en massa mer saker som alltid kan bli bättre.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Leggings och joggingbralls.

29. Vad fick dig att må bra?: Semestern i Turkiet, alla fikakvällar hos vännerna och lilla taxen.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?: Men gud, måste jag välja en? Vad sägs om tio? Eller 50?

31. Vem saknade du?: Pia.

32. De bästa nya människorna du träffade? Utan nya klassen hade jag inte klarat mig.

33. Förlorade du en vän 2009?: Vågar nog inte svara säkert på den frågan.

34. Gjorde du något i år som du aldrig trodde att du skulle göra?: Nej, jag tror jag har varit ganska mycket mig själv.


25 december 2009

Okej. Den 25 december närmar sig, och det betyder FEST!
Det är dags att skrapa ihop gamla Jämshögs/Olofströmsgänget igen.
Det var vi som gav studentfesterna ett ansikte.
Det var vi som hade karatefyllorna. (skit i 90orna)
Det var vi som startade allt som har med toalettfest att göra.
Det var vi som hördes syntes och blev mobbade bland 89orna.
Men vi gillade det, och vi hade kul.
.
Nu är alla samlade under jul, och jag röstar för att vi även samlas under samma tak.
Vilka är på? Vilka vill träffa gamla vännerna igen?
Det vill i alla fall jag!
Lämna en kommentar om du är sugen?
.
Låt denna annandag bli bättre än någon annan. Och låt oss hitta ett bättre ställe än det där fucking hotellet.
.

Idiotförklaring.

Ida till en personal inne på Elgiganten:
- Hejsan! Är detta en såndär internetsladd som man stoppar den ena änden i datorn och den andra änden i hålet i väggen så att man sen får internet i datorn?
- Ja, det är en sån sladd.
- Vad bra, för min har gått sönder så nu har jag inget internet, men då är det rätt sladd då?
- Ja, det är en vanlig internetsladd.
- Bra, tack för hjälpen!
.
När jag kommer hem fungerar inte sladden i alla fall. Nehe, tänker jag. Då är det väl något fel på någon jävla internetinställning.
När pappa kommer idag säger han att jag köpt fel sladd!!!
Hur jävla mer precis ska man vara i sin förklaring till en personal om vad det är för någon sladd man vill ha?! Jag bara undrar?
Jävla inkompetenta idioter!!!!
Så nu har jag lagt ut 150kr på en sladd som jag har absolut ingen användning för.
.
Någon som behöver en korsad internetsladd som tydligen är till för att koppla mellan flera olika datorer? I såna fall har jag en över.
.
.
Pappa har i alla fall varit här idag och fixat min dator, så nu är den som ny och supersnabb! Tog dock typ tre timmar, men min pappa är bra på sånt :)
Middag på Akropolis och sedan vaniljhjärta här hos mig.
Försökte leta efter en tröja också, men en tröja i strl 4 eller 5XL verkade inte finnas i en enda affär i hela Växjö.
Annelie och Mathilda var också med, det kanske ska tilläggas.
.
.
Slänger in en liten vill ha med.

Snart kommer papi.

En vild natt ;)
Nej, skojjar, jag gick och la mig i stället.
Låg och tittade på vid din sida, lipade som en jävla unge, men den är ju fantastiskt bra.
.
Sömn är något man prioriterar STORT när man annars går upp halv 5 om morgnarna, då får resten vänta till någon annan dag. Lite synd kanske men så får det vara.
.
Jag, Ramsingen (sniglen) och Elin hade det himlans trevligt igår. Men jag var verkligen festsugen!!!
Någon som vill med till stan nästa helg? Vem som helst? Jag är kvar här tills nästa tisdag.
.
Snart kommer papi, Annelie och Mathilda. Pappa ska laga min cykel och dator, villket verkligen behövs!!!
Jag kommer fan inte ihåg sist jag såg honom, i början av oktober tror jag. Och det är TVÅ månader sedan!!!!!
.

Nana sängen :)

I morgon kommer pappsen och Annelie, vet inte om någon mer följer med. Ska ta och dammsuga och torka golvet innan de kommer så nu är det dags att sova.
Ska somna snabbt nu.
.
.
Det är jag som bestämmer och allting sker på mina villkor ;)

Ändrade planer.

Det blir inget festande ikväll. Det blir beställd mat, robinson, myskläder och champagne med Elin och Ramsingen. Det blir med himmlans bra :)

Sovit läänge idag :)

Idag sov jag tro det eller ej, till tio i elva! Jisses Amalia, det var ett bra tag sedan man gjorde det. Men det var välbehövligt, sov en stund hemma hos Ramsingen igår kväll med. Och jag hade lätt kunnat gå och lägga mig igen nu på stört! Men så får det inte bli för jag ska till bibblis.
.
Ikväll väntas fest. Sista Sivans. Och jag och Ramsingen har laddat upp med Champagne! Gott ska det vara! Ja, gud vad vi ska ha det kul! Förhoppningsvis. Lär ju dock vara fruktansvärt mycket folk, men det gör ingenting! Alldeles för länge sedan man var där i vilket fall som helst. Förfesten är inte riktigt fixad än, man jag hoppas på att man fortfarande är bjuden till Carro.
.
På med paltorna nu och sen sticka! Vi höres sen när jag kommer hem :)
.
(Förfesten hos mig innan vi skulle till Balders kanske? Rätta mig om jag har fel. Den gången då jag lämnade huset med spisen på och kylskåpsdörren öppen. Mamma var inte glad. Men kul hade vi ;) )

Pang! Oj, där var det en husvägg.

Jag trivs verkligen på min praktikplats. Har nog hamnat på det bästa stället i hela Kronobergs län, alla pensionärerna verkar trivas så himmlans bra!
Igår skulle jag köra iväg och dela dosett till en dam. Jag backar ut från parkeringen, och PANG! Jag har backat in i en husvägg. Hur tusan kunde jag missa den?!
Några gubbar som håller på att såga ner träd bredvid parkeringen slutar med vad de håller på med och börjar skratta. Gud vad jag skämdes! Men jag körde iväg som om ingenting hade hänt. Kollar bilen när jag parkerat utanför damen. Okej, bucklan var kanske inte jättestor, men den var inte jätteliten heller. Men man kan dock inte missa den!!!
Nu snurrade tankarna i huvudet. Ska jag låtsas som om ingenting har hänt, och hoppas på att ingen märker något? Eller ska jag göra som man ska och gå in och berätta allt för min handledare?
Nej, jag ska vara duktig. Så jag går in och säger till honom. Ajdå, så han. Det kanske inte var så bra.
När vi kommer ut står gubbarna fortfarande och skrattar åt mig.
Min handledare sa att det var fler som hade kört in i den där husväggen. Det kändes lite bättre.
Men gud vad jag skämdes!!! Jag lovar! Väggen syntes inte i någon av backspeglarna!
Jag kände bara hur jag var på gråtgränsen hela dagen. Usch.

Alla som tycker om mig räcker upp en hand!

Praktiken har gått jättebra. Alla verkar tycka om mig, men vem gör inte det ;) (Eller ja, vissa vet jag ju som inte tycker om mig, med varför slösa energi på dom?)
Hur som helst så har jag idag inte gjort så mycket. Delat dosetter, samtalat om hur Karolinska var förr, lagt om bensår och lindat ben. Men gud vad mina ben inte klarar av att ligga på golvet. Haltar ju i en kvart efter att jag rest på mig. Ajajaj.

Mycket trevligt.

En dag på bibblan. Kommit igång och kommit ganska långt. Men ändå så känner man att det är långt kvar till mål. Man undrar ju när tusan man ska hinna lära sig allt. Och Dessutom att plugga på två tentor samtidigt. Det är tufft måste jag säga.
.
Varit på systemet också, det är ju fest på lördag ;) Årets sista Sivans det kan man ju inte missa, lär ju dock vara knökat men skitsamma. Kanske ska inviga mina 12cm klackar. Vi får väl se hur pass i form man är ;) Äh jag klarar det.
.
I morgon är det julmiddag med knytis hos Linnéa. Jag har fått uppgiften att göra omelett med svampstuvning. Omelett är något som jag aldrig har gjort, ringde till farmor och frågade efter hennes recept. Mums! Det är så gott! Och det ska bli så trevligt. Hoppas jag får sluta vid tre i morgon bara så det inte blir så stressigt i morgon. Men det ska nog gå bra :)

Hon har kommit igång nu :)

Så nu har jag nog gjort mitt med den där postern med. Hoppas att folket uppskattade min hjälp och att det inte gjorde något att jag glider mig förbi den där uppgiften lite halvt.
Har ju faktiskt gjort resten innan.

Sitter på bibblan med Carro och pluggar på tentan jag har om en månad. Jag är ute i god tid nu så jag verkligen kommer klara den!!
Bara jag tar en sak i taget nu så kommer det nog gå bra :)
Just nu har jag fastnat på myokardiet som jag typ inte ens vat vad är.
Någon som vet?

Hur som helst. Solning i solarium är underskattat. 30 kr är typ ingenting. Mina fräknar kommer fram då också och det gillas :)
Nej, back to work, tänkte jag skulle bli färdig med hjärtat idag. För i morgon blir det inget plugg, då blir det julfest i stället. Min uppgift-Omelett med svampstuvning. Ska bli så nedrans trevligt!!

Just det. Gå och handla måste jag ju med göra...

Morgondagens planering.

  • Frukost
  • Morgonpromenad
  • Solning
  • Bibblis
  • Hem på lunch
  • Bibblis
Intressant? Nej.
Ska bli skönt att sola.

Denna campushälsan...

Är kritisk till Campushälsan innan jag ens kommit dit.
Ringde och talade in mitt telefonnummer och sa vad jag ville.
.
När dom sedan, en och en halv timme senare(!!) ringde tillbaka kändes det inte som att jag blev tagen på allvar. Att en i min ålder inte kan ha problem med lederna på det viset som jag har.
I och med att de inte är svullna så kändes det som att hon tyckte att jag bara var gnällig. Om man måste gå och spola händerna i varmt vatten för att de inte ska värka och låsa sig så är jag fan inte gnällig!!!
Hemskt är det nu på praktiken när man börjar dagen med att cykla i iskallt väder in till stan varje morgon. Förstör ju händerna och armarna hela dagen :(
.
Blev i vilket fall som helst sjukt irriterad på den sjuksköterskan som lät så nonchalant mot mig.
Hoppas jag får en bra läkare på måndag när jag ska dit bara så är jag nöjd.

Ge mig energi!

Har varit precis slut hela dagen! Sov en 40 min på bussen till praktiken och 30 min på vägen hem. Varit ute och gått med Linnéa, ätit. Verkligen försökt. Nu är det bara kaffet som återstår. Och om det inte hjälper, vad har ni mer för förslag?`
.
Min handledare är verkligen supergullig. Han sa att om jag vill får har ha Hebbe med mig till praktiken, för det brukade andra ha och alla de gamla älskar när det kommer en hund och hälsar på. Och Hebbe älskar gamla människor. Han tyckte alltid det var roligt all hälsa på min gammelmormor och springa runt där på avdelningen och hälsa på alla.
Och dessutom kan han flytta hit igen tidigare än beräknat. Det är inte heller helt fel :)
.
.
Han behöver flytta hem till mig igen. Dels för att jag behöver honom. Och dels för att sist jag var hemma så hade han blivit tjock! Han var så smärt och fin när jag lämnade honom innan jag stack ut på praktiken. Blev så besviken.
.
Nu ska man ta tag i städningen. Sedan lite pluggis.
Puss på er!

Sjuksköterska?

Ida har en åsikt.
  • Tycker att sjuksköterskor ska ha vita/blåa arbetskläder på sig och inte jeans och munkjacka på sig.
  • Tycker att man ska ha handskar på sig vid venprover.
  • Tycker att man ska sprita händerna vid venprover.
  • Tycker att man ska ha handskar på sig när man lägger om sår.
  • Tycker att man ska sprita händerna före och efter ett besök.
  • Tycker inte att man ska ligga på golvet och lägga om sår.
Gissa på vilket vårdboende de gör såhär? Jag tycker verkligen att det är fel fel fel. Och snuskigt. Och mina leder klarar definitivt inte av att ligga på golvet.
'
Måste ringa läkaren i någon dag. Typ i morgon så jag kanske kan få en tid på onsdag när jag är ledig.

Den förvirrade praktikanten #2

Tog den röda faran(dvs min cykel jag fick när jag började sexan) och trampade kl tio i sex iväg och upp till Samarkand. Det var mörkt, det ÖSREGNADE, kallt och jag hade mensvärk. Men jag bet ihop och tänkte, Skam den som ger sig.
Uppe vid Samarkand skulle jag bli upphämtad av min handledare så skulle jag åka med honom till Vislanda. Och där stod jag och väntade och väntade och väntade. Ingen kom. Jag ringde och väckte Johannis (förlåt!) så hon fick leta reda på telefonnumret till äldreboendet jag skulle ha min praktik på. Jag ringde dit och försökte få tag i någon som hade hans nummer, vilket tog sin lilla tid. När jag tillslut hade fått tag i honom så visade det sig att han hade stått ute vid Norremark. Jaha, lätt för mig att veta då??

P.S

Wicktoria ville att jag skulle säga av jag pratade med henne i en timme och en kvart i fredags. Så då får jag väl göra det nu ;) Nöjd?

Vissa människor är snälla.

När jag tvättade idag glömde jag hälften av mina kläder i torkskåpet i tvättstugan. Och enligt vårt system så kommer man inte in i tvättstugan utan att ha en bokad  tid. Och min tid hade ju gått ut.
Men nu när jag kommer ner där och skulle sätta en lapp på dörren så hade de redan gjort det där det stod att de hade mina kläder och att det bara var att ringa. Supergulligt :)
Hopvikta fint i en påse.
.
Känner verkligen inte alls för att gå ut på praktiken igen i morgon. Ska stiga upp kl fem! Cykla lite i sex upp till Samarkand där jag ska få skjuts av min handledare ifrån. Verkligen gulligt, men det tar över 20 min att cykla dit och det är inget man gärna gör i december kl sex på morgonen. Men mina lår kommer ju vara ganska snygga efter de fyra veckorna då det är halvt uppförsbacke nästan hela vägen.

Underbara helg

Denna helgen har varit helt perfekt.
I fredags blev jag supernöjd med min hemtenta, och sen hade jag en kväll för mig själv där jag städade, åt god sallad och tittade på Idol och Brokeback Mountain.

Vid elva i igår mötte jag upp Mican, Linn, Matilda, Emil och Johan inne i stan. Det blev en förmiddag med shopping, kinabuffé och skratt. Jag köpte ett par leggings, smink och julklappar.
Matilda färgade sen håret (fläckade ner min dörr) och vi andra försökte oss på att spela Rappakalja. Alla gav upp.

Förfest hos Jenny. Alla verkade verkligen ha det jättekul! Jag hade det kul i alla fall :)
Utgång till Grace. Trevlans. Förrutom att någon mådde dåligt innan, men tog igen kvällen starkt ;)
Och förrutom att en jävel följde efter mig halv kvällen, på alla tre dansgolven och verkligen tafsade på mig!!! Blev totalt galen och gömde mig bakom Linn.

Kvällens ultimata fylla: Mican
Kvällens come back: Linn
Kvällens avslöjande: Ida
Kvällens/Nattens/Morgonens snark: Emil
Kvällens bror: Johan.
















När de hade stuckit och dessutom varit så gulliga att de lämnade bröd, juice och cola och dessutom diskade (tack så hemskt mycket :)) så cyklade jag till Samarkand och köpte mig en ny internetsladd och en extern hårddisk. Blev en på 500GB. Tyckte att det kunde nog räcka. Annars får jag väl köpa mig en ny när denna är full.
Kallt var det, men ändå väldigt skönt att ut och röra på fläsket lite :)

Jag är kvar här...

Tagit mig igenom det mesta som ska ha varit läst nu. Jag som trodde att jag var ute i god tid. Men nejdå, tydligen inte. Det var säkert för att jag i princip inte pluggade någonting i går... Men så är det, det är sånt man inte kan rå något för, och jag känner mig inte ett dugg skyldig till att jag inte pluggade igår, det hade jag all rätt till att inte göra!

Jag är hungrig. Men det får man ta sen. Har mat färdig hemma i alla fall. Sallad med stek, fetaost, oliver och chreme fraiche. Gott :)

Funderar på om man kanske ska ta och sätta igång och skriva början nu i alla fall, så får man ta resten i morgon... Har ändå fram till kl 17,00 på mig att göra klart den och den ska inte vara så lång.
Känner faktiskt att jag har varit jätteduktig med skolan denna terminen, skött mig, haft kolla på det mesta, eller mycket i alla fall. Jag har gjort så gott jag har kunnat med tentorna. Jag har klarat en tenta till (inte för att jag har fått reda på resultatet, men omtentan är i morgon så det får man väl tro då att man har gjort då.). Jag har pluggat till alla seminarierna, jag har något så lunda koll på läget när det gäller hemtentan jag håller på med nu.
Kan nog säga att jag inte kan vara annat än nöjd över denna terminens insatser.

Och med denna slutsatsen ska jag nog belöna mig med en beskvi och en pepparkaka till kvällsmat sen.

OTURSDAG på HÖG nivå!

Dagen brörjar bra. Helt utvilad och med en god frukost. När jag ska gå till skolan går dragkedjan sönder på min McKinley jacka. Vilket resulterar i att jag får välja genom att vara pank resten av året eftersom jag inte vill köpa vinterjacka på något annat ställe än i en bra sportaffär, för dom är fan de enda som kan hålla värmen bra och är tillräckligt vattenavstötande. Då ligger dom på runt tusenlappen.
Eller så får jag genomlida resten av vintern frysandes.
Vad hade ni valt?

Seminariet går bra och läraren är jättegullig.

Går hem för lunch, ska sätta på datorn, men skärmen är endast vit.
Jag ringer till pappa som försöker hjälpa mig, men det visar sig att jag måste gå inte genom säkerhetsprogrammet, spara ner ala mina filer (100GB!) på CD-skivor och sedan installera om hela skiten.
Detta betyder att jag kommer känna mig helt förlamad, utan Spotify, MSN eller internet. Det betyder också att jag kommer vara tvungen att skiva hela min hemtenta här på bibblan!!!
Att fixa datorn kommer fan ta hela natten. Suck.

Innan jag skulle gå till bibblan, där jag sitter nu så går min toalampa sönder!

Vad här näst? Att jag blir påkörd av en bil på väg till dansen? Att skrivaren går sönder när jag ska skriva ut avhandligen?

JAG ORKAR INTE MER!!!!

Tur är att Jenny snart kommer hit med och snackar lite och för hoppningsvis hjälper mig lite.

SUCK!

Mot skolan!

Första skoldagen på fem veckor! Fint att återse åtminstone en tredjedel av klassen :)

Huvudet är tomt.

Mitt huvud är helt tomt. Känner ingenting alls. Finns inga tankar, inga känslor. Jag vill gråta, för att få ut allting på en och samma gång, men nu ligger allt och bara pyser. Det känns som att ingen tar en på allvar när man inte gråter, det känns som att dom tror att vi inte stod varandra nära. Men vad ska man göra? Låtsas gråta? Jag har varit förberedd på att denna dagen skulle komma när som helst i över två veckor nu. Jag har nog redan hunnit tänka igenom allting många många gånger. Jag har haft tid. Men jag har inte vetet hur jag skulle reagera.
Såhär reagerade jag idag, med att känna ingenting.

För evigt tillsammans.

Efter att ha känt någon i 20 år så är det svårt att acceptera att man inte kommer ses igen.
Men de möts igen, man och hustru. För evigt tillsammans.
<3


Rakhyvel

Var tusan är min rakhyvel?! Ser ut som en nedrans naturaktivist under armarna, om benen och på det där andra stället. Helt hemskt!
Funderar på att hoppa in i duschen med en pincett och dra väck allt, hår för hår. Smärtsamt, men nödvändigt! Längtar tills Jenny ska börja vaxa. Då ska hon få se mina håriga ben och min muff! Mohohahaha!!!
Nej, nu blir det hopp in i duschen, och i morgon blir det utgång. Ännu en händelserik dag i morgon :)

XXL

.
Haha. Emma, hon har humor hon.

Visste ni att det är kallt ute?

Suttit på bibblan fram till nu, skulle egentligen hem till Elin men när jag satte mig i hennes soffa så somnade jag nästan, så jag gick hem i stället.

Kommit egenom två böcker idag. Har en och en halv kvar att göra i morgon, plus en avhandling, och sedan är det bara att sätta sig ner och börja skriva. När man väl kommit igång med skrivandet går det nog ganska snabbt. Känner att jag är ute i lagom tid i alla fall då det inte ska vara inlämnad förrens på fredag eftermiddag.

Haft ont i kroppen efter morgonens joggingrunda. Men det gör ingenting ;)

Är det bara jag som upptäckt att det är kallt ute? Det är typ minusgrader! När jag var ute och sprang och sen när jag gick till bibblan sken nästan solen genom molnen och det var behagligt ute.
När jag nu gick ifrån bibblan skakade jag så pass att om jag hade stått stilla hade jag ändå tagit mig fram. Som en vibrerande mobiltelefon ungefär.

SVETT

Blev ingen power walk nu på morgonen, blev inte heller att man steg upp tidigt för att hinna med allt så man kunde vara på bibblis halv tio.
Men det blev att man diskade upp all disk, det blev att man tog sovmorgon till halv nio för att sedan vara HELT och hållet utvilad och det blev att man tog en joggingrunda på 4km.
Inte illa pinkat om du frågar mig ;)
.
Resten av dagen består endast av plugg. Helst en kvällspromenad och sedan kanske någon som vill färga mitt hår?

RSS 2.0