VALBORG. SKA MAN FESTA DÅ?

Jag känner att jag är på väg ner i en svacka just nu.
Plugget går urkasst, jag är trött och okoncentrerad mest hela tiden. Även om jag försöker ignorera tröttheten och låtsas om att jag är pigg så går det inte hur länge som helst.

Har för övrigt varit och sprungit för en stund sedan. Jag dog mins tre gånger på vägen och ändå sprang jag bara 3 km! Kvavt som in i nordens och dessutom alldeles för mycket kläder på sig. Klarade inte ens att springa upp för backen idag! Det är fan riktigt illa! Men ska ge det ett nytt försök i morgon vill jag lova!

Tältfesten på Fritza. Ja, vad ska man säga? Någon som har sett vilka det är som ska dit? 95 % av tjejerna är någonstans mellan 94or och 91or. 90 % av killarna är 87or och uppåt typ.
Ja, jag känner ett hat mot Olofström och nästan alla dess invånare. Jag kan ju inte påstå att mina levnadsår här har varit de lyckligaste. Jag kan ju inte påstå att dess invånare är särskilt intelligenta eller snälla eller mogna. Ja, jag vet att jag drar alla över en kant nu, och jag ska kanske också säga att det finns vissa utstickare som jag älskar. Men resten är det mest bara en ont-i-magen-känsla av.
Då är det bättre för mig att vara nykter och ha roligt att vuxet sällskap i Jämshög, med lite gamla vänner som man träffar alldeles för sällan. Grill och massa mat och prat och skratt och kolla på när 40+are har fått i sig ett glas vin eller två eller tre eller....
Det passar mig bättre idag :)
Men kanske att man får ta och köra upp och kolla läget en stund i alla fall. Se hur det går för Linn och Linnéa och deras balanssinne efter lite dricka. :)
Valborg -08 (?)
Förmodligen en av tidernas värsta fylla.

FULLT UPP

Här har det varit dålig uppdatering, jag vet. Men jag har verkligen inte haft tid!
.
Igår träffade jag Alicia. Det var ju ett tag sedan om man säger så. Eller ja, ett och ett halv år sedan. Haha. Mötte upp henne i stan. Där gick vi och strosade, jag köpte en vit stickad kofta och hon en supersnygg klänning och leggings.
Jag hämtade ut min nummerlapp till vårruset, först var jag inne i fel affär, intersport i stället för team sportia. Typiskt mig att aldrig kunna kolla upp saker ordentligt. Haha.
Åt middag på kinabuffén och sedan hem och titta på Avatar.
Snacka om bra film! Härliga färger och otroligt bra gjord. Det tog kanske över handlingen för mig lite. Men inte alls så som jag hade tänkt mig i alla fall.
Åkte med henne tillbaka till Ronneby sen och tog tåget därifrån. Så skönt att slippa krabba med allt och betala flera hundra för att komma 7 mil!
.
Nu ska jag strax ut och springa tänkte jag, ska bara titta klart på Bella&Tyra show.

GNÄLL

Nu jävlar ska här gnällas.
Först ska jag gnälla lite på mig själv.
I måndags när jag sitter på Kastrup, helt själv, dödstrött och ont i fötterna, då har man lixom inte riktigt huvudet med sig.
Så där kommer det ett tåg, på det spåret som mitt tåg ska komma, precis vid den tidpunkten då mitt då ska komma. Så jag hoppar på tåget där i godan ro. Men det känns inte rätt, så jag frågar dom som sitter där om detta tåget går genom Växjö.
Gubben som sitter där säger:
- Det hoppas jag inte, för jag ska till Göteborg, men kanske att det först går till Göteborg och sedan vidare till Växjö på det hållet.
Där fick jag ont i magen och försöker skynda mig av tåget. Tror ni jag hinner eller? NEJ! Så jag får sätta mig ner, åka till Malmö och sedan byta där. Man blir ju så trött på sig själv!!!

Sedan vill jag gnälla på den jäveln som har gått och gömt alla böckerna vi ska ha till hemtentan! Jag tycker inte det är riktigt snällt. Ni som gjort det får gärna kontakta mig så jag kan skriva klart hemtentan idag, träffa en kompis från Ronneby i morgon och så jag kan åka hem på fredag och fira mamma som fyller år. Kan ni fatta att ni ska lägga tillbaka böckerna typ NU?!

Sedan vill jag än en gång dissa Complett eller itfitness eller vad fan det nu heter. Gymmet är alldeles för litet och maskinerna är totalt värdelösa. Dom som jobbar där är inte alls sugna på att hjälpa en om man behöver hjälp. Visst dom gör det, men det känns bara som att man är i vägen. Jag funderar på att börja på hälsostudion. Någon som vet något om detta?

PARIS 2010

En underbar helg har vi haft =) 25 grader varmt varje dag i princip.
Vi har väl hunnit med allt turistigt som man ska tycker jag.
Allting började med att jag och Linnéa kl nio korkade upp varsen cider och en flaska vin på tåget till Kastrup.
Samma dag var vi på Louvren. Jag älskar att gå där och titta och förundras över hur skickliga folk är på att måla. Och undrar över varför 80% av alla tavlorna består av nakna människor?
Vi gick och satte oss på ett café och tog varsen mojito. Det var fan i mig det äckligaste jag druckit i hela mitt liv! Linnéa fick bottenskrapet med allt socker, Emma fick mittendelen med all sprit och jag fick det översta med alla kvistar.
Hotellet slutade man aldrig förundras över.
I hotellrummet var väggarna rosa, sängöverkastet rött och dörrarna blåa. (toadörren gick för övrigt inte att varken stänga eller låsa och duschslangen var upphängd i en plastlina)
I korridoren var väggarna schockrosa, dörrarna lila, golvet röd heltäckningsmatta och trappan illgrön.
Hissen var inte stor, den är inte större än vad som syns på bilden.
Sommar <3
Montmartre och Sacre Coeur var det absolut bästa på hela resan! Underbar utsikt över halva staden. Gatumusikanter och konstnärer i varje hörn och uteserveringar med massor vin och massor glass.
Och så klart min fransk-egyptiska man ;) (Höger) Haha.

IDIOTSEMINARIE

Nu har jag landat lite.
Precis hemkommen från gymmet, en timme blev det idag. Men det är inte lätt att träna ihop med en människa som är rädd för att bli svettig :P
.
Seminariet idag, kan nog fler än jag hålla med om, var totalt värdelöst. Läraren var helt insnöad på sitt och ignorerade allt som han inte tyckte stämde in och kunde inte svara på sådant som han inte tyckte handlade om temat.
Vi fick ett fall, där det var en kvinna som ringde till sjukvårdsrådgivningen för att hon hade blivit misshandlad. Hon bad inte om vård utan bara råd om vad hon skulle göra och gå till väga, då hon inte ville att hennes misshandel skulle hamna i journalen. Förstår inte ens varför man väljer ett sådant ämne första gången man har ett handledningsseminarie.
Jag fattade absolut ingenting, så i slutet när man skulle berätta vad man hade lärt sig sa jag att jag tyckte det var ett komplicerad ämne för oss och att jag kanske skulle komma på vad jag lärt mig lite senare, men inte just nu.

ALLT KAN HÄNDA

Just nu är det mycket spännande. I morgon ska jag till Köpenhamn. Men kommer jag längre? Kommer jag ända till Paris eller blir det kanske en shoppingdag på Ströget i stället? Ja allt kan hända.
Förhoppningsvis så i morgon vid denna tiden sitter jag på en uteservering och pimplar vin. Eller förmodligen det billigare allternativet, köpa ett par flaskor vin, en baguette och sätta oss i en park. Eller jag vet inte vad Emma har planerat. Jag har letat upp alla shoppinggatorna i alla fall.
Blir till att dela en flaska vin på tåget till flygplatsen. Lite kul får man väl ha lixom ;)

Dagens seminarie var det sämsta jag varit med om! Gav mig absolut ingenting! Det kändes som att läraren bara snackade för att tiden skulle gå. Och där har jag suttit och läst en hel jävla bok om motivation för att jag skulle vara lite duktig på seminarierna när jag inte klarar tentorna. Jag blir tokig när man inte får visa vad man kan! Och jag som verkligen kunde alla jävla motivationsteorierna och metoderna!!!!

IRRITATION

Morgonhumör.
Vaknade av att solen lyste in. 20 i sex!!! Hade glömt att rulla ner persiennerna. Skit förbannad blev jag. Sedan låg jag och irriterade mig på att Linnéa andades högt, på att mina trosor hade åkt in i rumpan, på att jag hade grus i ögonen och på att jag var kissenödig. När jag hade legat och irriterat mig på detta en stund slås Linnéas väckarklocka på, som är en skottlossning. Den irriterade jag mig också på.
För helvete kände jag bara. Jag brukar inte vara sån. Morgonen är min bästa tid på dygnet! Men inte idag nej. 20 i sex är lite för tidigt till och med för mig. Och absolut ingen mening att somna om.
Suck och stön.
.
Jag misstänker att det är dags att börja packa nu. Så det är väl det jag får göra. Och skriva ut biljetten och köpa nässpray och ta fram passet.

Hurrey!

Hörde på radion idag att de ska öppna flygplatsen i Paris under dagen och att Kastrup öppnades igår kväll :D (eller om det var tvärtom) Men jag är lycklig nu igen. Kom på bara att jag plötsligt fick väldigt lite tid. Har inte ens börjat tänka på att packa, och jag kom på för fem min sedan att man kanske skulle behöva tvätta? Och Linnéa kommer ikväll, så då behöver jag städa också, och sen är det filmkväll hos Rammsingen. Och i morgon är det seminarie.
Hjälp lixom.

EYJAFJALLAJÖKULL

På fredag ska jag och Linnéa åka till Paris var det tänkt. Jag vet inte rikgit hur det blir med det... Jävla vulkan som ska förstöra allting! Fattar den inte att hur många länder som helst förlorar många miljarder, bara för den helt plötsligt fick för sig att börja leva igen? Idiotiskt.
Och jag förlorar min resa till Paris. Det är fan nästan det värsta! Jag kan ju fan inte åka dit någon annan gång denna terminen. Har fullt upp sen med massa kalas av alla dess sorter. Och jag vill träffa Emma! Jag vill äta baguetter och dricka vin. Och se resten av Paris som vi missade sist jag var där.
Louvren kan jag skita i, jag har sett Mona-Lisa en gång och det räcker. Så snygg är hon inte. Men upp i Eifeltornet vill jag igen. Montmartre vill jag gå och strosa, och köpa frukt där man får alla pengarna tillbaka.
Så då hoppas jag jävlar i den att jag kommer iväg! Annars vet jag en som kommer bli förbannad och ledsen.
Till sommaren kan jag inte heller. Jobbar enligt vad jag har hört just nu 100 % i tio veckor. Så det är ganska kört det med.
Nu har ju för tusan till och med min kameraladdare kommit fram. Det var någon i Svensson/Ström-familjen som hade städat ner den i en låda, så pappa skulle skcka den på posten i dag. Det var då fan tur alltså att jag aldrig beställde en ny laddare då. Phew!





Tillbaka till verkligheten här på skolan får det bli nu igen. Jag känner mig riktigt duktig som ligger så mycket i förväg. I morgon är det planerat att ajg ska börja på min hemtenta :)

Over and out.

TIDERNA OCH MINA KRAV FRÄNDRAS

När jag fyllde fem år fick jag två presenter som jag aldrig kommer glömma bort.
Först fick jag en undulat.
Eftersom jag bara var fem år så kunde jag ju bara namnen som mina kompisar hette på dagis, Anna, Sandra, Oskar och Simon. Men det ville ju så klart inte mamma att fåglen skulle heta. Så hon fick kort och gott heta Pippi. Och jag tror inte jag döpte henne till Pippi som i pippifågel, utan Pippi som i Pippi Långstrump. En smart femåring.
Den andra presenten jag fick var en tub med randig tandkräm.
Jag hade sett på ett barnprogram med Mark Levengood där dom undersökte hur det gick till när tandkrämen fortfarande var randig när man pressade  ut den från tuben. Detta tyckte jag var så häftigt att jag ville ha en egen randig tandkräm.
Jag måste vara den enda ungen som har önskat sig randig tandkräm i födelsedagspresent. Här fanns inga höga krav inte.
Jag kommer också ihåg när jag hade varit hos läkaren en dag (kommer inte ihåg om det var ögonläkaren eller på ögon, näsa, hals jag hade varit. Rännde ut och in på båda avdelningarna väldigt mycket), då tyckte mamma att jag hade varit så duktig att vi gick in på Ica där mamma jobbade då. På den tiden sålde dom lite leksaker och sånt där. Och jag skulle få välja precis vad jag ville.
Vet ni vad jag väljer? En flugsmälla som kostade fem kronor!
.
När jag fyller år om drygt en månad önskar jag mig varken randig tandkräm eller en flugsmälla.
Nu önskar jag med en löparklocka som kostar runt 2000 kr.
Tiderna förändras eller vad säger ni?

ELIXYR MENTHOL

När jag gick i sjuan fanns det en affär i Olofström som hette filmpalatset eller filmgiganten eller något liknande (killen som bodde före min i min lägenhet eldade förresten upp den affären sen och hamnade i finkan, det resulterade i att dom fick bryta upp dörren till lägenheten eftersom Olofströmshus inte fick tag på honom. Och jag hittade typ 100 kr i skafferiet sen. Haha).
Den affären var det några läskiga typer som ägde, det sades att de sålde gräs inne på lagret med, bakom det där draperiet.
En sak vet jag i alla fall, att de sålde tobak och folköl till minderåriga. Det vill säga till mig. Jisses vad man var nervös första gången man skulle köpa.
- Hej, en Elixyr menthol.
- Sko do roka met dinn rektor ello?
- Eeeh, nej dom är till mamma. Svarade jag nervöst och med säkert världens rödaste ansikte.
- 35 kronor.
Första gången jag rökte var med en kompis från Gränum, jag skulle sova hos henne och vi gick ut sent på kvällen och tjuvrökte på lekplatsen. Nedrans vad tuff man kände sig!
Sedan var det så det var. Vi träffades ute på rasterna och rökte vid ishallen, och sedan sprayade oss med jätte mycket parfym och tuggade de starkaste tuggummina som gick att köpa, och sedan kunde ingen komma på oss trodde vi.
Vi slutade umgås och jag slutade röka.
I början av åttan började jag umgås med en annan kompis från Kyrkhult. Vi hängde på fritidsgården i Gränum flera dagar i veckan. Och rökte typ hela tiden. Tuff som man var. Umgicks med de äldre pojkarna och festade på helgerna.
Nattvandrana och polisen kom dit varenda gång och man lärde sig var man skulle gömma alla sakerna snabbt och där ingen skulle kolla.
Ja, man var riktigt tuff när man gick på högstadiet. Men jag vill aldrig med uppleva dom tre åren, trots att man hade riktigt roligt så var man världens olyckligaste själ.
.

NYA MÄNISKOR IN MY HEART

Jag älskar nya människor. Och jag älskar nya människor som inte sitter i ett hörn och bara glor, utan som tar för sig! Inte är rädda för att göra bort sig eller för att en annan ska vara dömande. Men vem tusan kan vara dömande i vårt kompisgäng? Nej, det går inte. Vi är alla helt olika, vi uttrycker oss olika, är olika mycket utåtriktade, olika åldrar och helt olika humor. Men ändå går vi alla så jäkla bra ihop! Det är så häftigt att se.
Det blev väldigt mycket snack. Snack, snack, snack. Spelade rappakalja med. Jag och Annie var fan bäst.
Blev så mätt så jag fick ont i magen.
När klockan började bli så pass att alla blev trötta gick jag, Daniella, Elin och Jennie hem till Daniella och bara snackade om olika värderingar, upplevelser och sådana saker. Och Daniella kan ju verkligen prata för sig! Så intressant människa.

JAG ÄR REDO

Nu är jag redo för fest och grill :)

BÄSTA CAMPUSLIVET

Nu börjar campus gå mot sina bästa dagar, och jag har den absolut bästa lägenheten att hålla koll på allt trevligt som händer. Utsikt över hela Tufvanängen :)
Varje dag denna veckan har ängen varit helt fullproppad av glada människor som grillar, spela kubb eller strandtennis, dricker öl och vin och spelar gitarr.
Alla är glada, alla umgås tillsammans och alla gillar nog läget lika mycket som jag.
.
Ikväll blir det grill hos Wickywickan. Egentligen ska vi spela kubb med, men det verkar inte som att vädergudarna vill samma sak som oss andra. Egoistiskt av dom om ni frågar mig. Så det blir sällskapsspel i stället. Och massor av öl och vin. Och massor och vänner, typ 15 pers blir vi och det ska bli så roligt!

MIN DÅLIGA SIDA

Ibland tänker jag på att jag som blivande sjuksköterska ska vara lite gladare för andra människors lycka. Men jag har faktiska jävligt svårt för att vara det. Jag blir bara jävligt avundsjuk och frågar mig själv varför inte jag med kan göra det eller vara sån. Det finn otaliga exempel,
- Om någon av mina vänner har gått ner i vikt och jag inte har det.
- Om någon har klarat en tenta och jag inte har det.
- Om någon tjänar mer än mig.
- Om någon har ett bättre jobb än mig.
Visst, jag har gjort mina val, att välja ett jobb där lönen tillhör den lägre medelklassen. (Förlåt men jag tycker det) Så det är inte det.
Och sjuksköterska är definitivt inte mitt drömyrke, jag har lärt mig att vara realistisk, att ha realistiska drömmar och uppfylla dessa efter det. Och då kan jag lixom inte bli dressyrryttare utan att äga en häst, eller jobba på Kolmården som 100.000 andra personer vill, eller bli pilot utan att förstå matte C. Jag har blivit uppfostrad till att bli en realist.
Men då samtidigt, så kan jag inte vara glad för dessas skull, eller visst blir man glad när någon av ens vänner är glad, det smittar ju av sig, men jag blir samtidigt grön av avund.
Och jag bryr mig inte så mycket om jag inte klarar en hel tenta, så länge det är mer än hälften som inte heller gör det.

TERAPI I KÖKET

Jag börjar få lite halvpanik. Om en vecka åker jag till Paris och min kameraladdare är borta!!! Jag kan för allt i världen inte komma på var jag lagt den någonstans och jag vill bara gråta. Så himmlans typiskt!!!
.
I övrigt har det varit en ganska effektiv dag. Eller effektiv för att vara en ledig dag. Jag har beställt tid hos tandläkaren. Jag trodde hon skämtade och började skratta när hon sa när nästa lediga tid var. Men nej, det visade sig inte vara ett skämt. DEN 27 AUGUSTI!!!! Kan ni fatta? Undrar vilket system folktandvården i Växjö har egentligen? När chocken lagt sig började jag på att göra potatissallad, 5 liter blev det. Jag tror det räcker haha.
Synoptik har jag försökt få tag på i flera timmar. Äntligen har jag kommit fram också. Jag påpekade specifikt att jag hade ett dolt brytningsfel och att det inte är alla optiker som kan se det. Hon verkade inte riktigt veta vad jag partade om, men försäkrade mig om att de nog skulle kunna se det. Jag är skeptisk... Blir förmodligen så att jag som vanligt kommer få en remiss till ögonläkaren. Men vi får se, man kan ju hoppas på att utvecklingen gått framåt så jag slipper det.
Städning i källaren har också skett idag, hittade tre påsar med skor som jag hade glömt bort att jag ens hade. Haha, det blev så att jag tog upp ett par stycken i alla fall :)
.
Spinning står näst på schemat :)
.

ÖNSKELISTA

Och så Astrid Lindgren Boxen, men då den kostar 1500 kr så kanske jag ska ge den till mig själv i sommarpresent :)

TORKSKÅP I SKALLEN MIN

Idag har jag verkligen inte haft någonting att blogga om. Min dag har varit som alla andra, helt underbar med lite plugg och mycket mys.
.
Jag vill skriva om temat vi har på vårt undervisningsseminarie - Bemötande med olika sexuella läggningar. Men jag känner att jag nog vill vänta tills på måndag för att se vilka diskussioner som uppkommer. Så jag måste nog vänta med det.
.
Så vad har vi kvar? Ska jag berätta om kläderna jag inte har köpt, boken jag inte läst eller om promenaden jag inte gick? Vad tycker ni?

JAG KANSKE INTE ÄR SOM ALLA ANDRA...

Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.
Såg ett program, om en fågel, som flugit fel inför vintern.
Som väckte minnet av din rygg, den dan då jag själv gick fel.
.
Men jag vara stark, jag kan få allt.
Jag kan sprida färg, jag kan regera.
Men det blir nog en till kaffe och en cigarett.
.


DET FINNS INGENTING JAG VILL ÄNDRA PÅ

Blev vääldigt sent igår, så jag orkade bara inte starta datorn.
Stack till Micke för att grilla. Jag kan säga att han hade världens mest värdelösa grill, slocknade meddetsamma och mina korvar var nästan bara lite fesjumna. Men man tager vad man haver och jag gillade läget i alla fall.
När grillen var slocknad och vi var mätta stack vi in till honom och spelade Brainstorm. Kul att umgås med Gabbe också. Hon och jag hade lite otur när vi tänkte om man säger så, men jag skyller på mina 4 timmars sömn, jag blir lite tankspridd då har jag märkt. Eller ja, mina vänner märker det nog mer än jag gör. Hehe.
.
Hela dagen har spenderats inne i stan. Först cyklade jag och Elin (jag cyklade, Elin åkte) till sjukhuset för att kolla på en balongvidgning. Hur ballt som helst att se på! Jag känner nog mer och mer att det är något jag vill jobba med. Inte endast omvårdnad, utan mycket teknik och maskiner med.
Det var mys att gå inne i stan, kollade in massa heminredning man vill ha och i nuläget ångrar jag lite att jag inte köpte den beiga soffan istället. Men skitsamma. Jag har hittat sängkläder och ljuslyktor jag vill ha. Men det får bli efter Paris :)
Jag köpte ett blått nagellack i alla fall, inte riktigt ett sådant jag vill ha, men det duger så länge.
Nu ska jag ut och springa och sedan ska jag rensa ner alla vinterkläder och lite skit till källaren.
.
Over and out.

De viktigaste delarna i sexuallivets fysiologi

  • Libido - Sexuell lust

  • Erektion - Penis och klitoris styvhet

  • Lubrikation - Ökad fuktighet i slidan

  • Emission - Blandninga av sekrek från frostatakörteln och sädesblåsorna och ansamling av denna blandning i bakre delen av urinröret

  • Ejakulation - Utstötning av sädesvätskan genom urinrörsöppningen

  • Orgasm/Klimax - Upplevelse av sexuell tillfredsställelse
Det sägs ju att man lär sig ca sju nya saker varje dag, här tänkte jag hjälpa er lite på traven ;)
.
Nu ska jag iväg och ha det lite mys igen ;) Återkommer om detaljer senare ikväll.

Överskottsenergi till max :)

Vilken underbar dag :)
Dagen började med ett seminarie, gick hur bra som helst tycker jag. Jag gillar verkligen de lärarna vi har i denna kursen. Pedagogiska, får igång klassen till att diskutera med varandra, och de verkar tycka att det de gör är riktigt roligt och dessutom verkar de tycka om oss också.
Jag jiddrade på som vanligt och låtsades som att jag kunde allting utan och innan. Precis som jag brukar göra. Snackade med mamma om det, hon påstod att hon inte visste någon som kunde snacka så som jag. Haha, själv tycker jag det är en alldeles fantastisk egenskap. Haha.
.
Idag har jag haft sådan överskotts energi, det var nästan totalt omöjligt att sitta och läsa på bibblis, även om det jag läste om var oerhör intressant - Bemötande med olika sexualiteter. Men nej, det gick faktiskt inte.
Så jag stack ut och sprang. Helt underbart var det! Energi, och jag känner att min löpeknik bara blir bättre och bättre. Lite backträning blev det också i backen mellan Tuvfan och skolan. Det gick verkligen jättebra det med! Kände mig stark i benen, och det gick som på räls.
Efter det stack jag och Wicky till gymmet, där blev det biceps, triceps, rygg och mage. Kändes helt okej, men funderar på att byta gym och börja på simhallen i stället. De nya maskinerna är totalt värdelösa!
Min energi var fortfarande inte borta, så jag stack ut igen och tränade snabbhet och backträning.
Nu är jag ganska slut faktiskt. Jag ska skära upp lite melon, ett par kex och lite ost :)

Tror du jag bryr mig eller?

Även om dagen inte blev som planerat så blev den ändå helt fantastisk!
Morgonpromenaden var helt underbar, med vindjackan på och endast en munkjacka under kändes livet helt underbart. Solljus ger en energi. Solljus ger en glädje, man samlas ute med alla sina vänner, tar en öl och grillar kycklingfilé och banan med choklad. Det är precis vad vi har gjort idag. En helt underbar eftermiddag. Vi hade dock lite problem med att tända grillen. Men nästa gång så fixar jag allting utan att någon säger åt mig vad jag ska göra, tror det bli bäst då ;) Haha. Jag är ju trots allt världens bästa grillare.
Det blev mycket snack om dervise tjejer och killar, massa aaaw och mycket avundsjuka. Men man försöker vara glad i alla fall. Jag ÄR glad i alla fall.
Efter det tog jag och Wickywickan en promenad i skogen. Mycket prat och det var skönt att få ventilera sig lite. Skönt att äntligen kunna prata om saker och ting!
Vi tog en liten stig som vi inte sett förut, Wickywickan gnällde över att hon varken var en scout- eller skogs- eller motionsmänniska. Tror ni jag brydde mig eller? Nejdå, nyfiken som jag är så trampar jag ut i skogen på den där lilla stigen. Vi kom dit jag trodde att vi skulle komma och jag var imponerad över mitt lokalsinne som annars svikit mig så många gånger.
Nu sitter jag och tittar på Whipeout och tycker om tillvaron, jag ska skumma igenom kursmaterialet inför seminariet i morgon, men jag bryr mig inte så mycket. Jag är ganska bra på att snacka mig till saker och ting, och snacka mig UR saker är jag ganska bra på med ;)
Förmodligen därför jag var företagets bästa säljare av kallingar när jag jobbade som telefonförsäljare.
.
Over and out

Frågor man ställer sig dagen efter.

Igår var jag verkligen inte på bra humör någonstans kan jag säga. Som varenda gång efter en fylla.
Vad tusan var det jag sa till henne?
Kramade jag honom?
Hur många sms skickades? (63 stycken blev det under kvällen)
Det samtalet var nog inte så smart.
Varför har jag ont där och där och där?
Varför märkte jag inte hur full jag blev?
Vänta lite, hade inte jag ett helt paket cigaretter med mig ut? Varför är det bara en kvar?
.
Ja, tankarna dagen efter är många, deppiga tankar. Men man vet ju att dom går över senare, eller i alla fall dagen efter.
Igår lärde jag mig att jag inte ska vara så jävla kaxig och kanske tona ner mitt självförtroende lite. Och faktiskt börja tänka på andra människor.
Jag har en tendens att när jag träffar någon jag tycker om så blir jag jävligt kaxig. Jag tror det har att göra med att jag hellre kanske sårar dom än att dom skulle såra mig, nu vet jag inte om det är så i verkligheten, men det är något som jag gått och tänkt på.
.
Ska träffa Elin om en halvtimme för plugg. Får gå till bibblan helt osminkad då allt smink är hos Ramsingen. Det känns sådär faktiskt.
Senare blir det grillning med hela  tjejligan. Det var ju synd att en person inte kunde komma, jag blev faktiskt riktigt ledsen.
.
Over and out.

Öl, vin, cider och tequila rose.


Jag är så himlans sugen på att åka och bada, sitta i bastun med en flaska bubbelvatten och en apelsin och bara slappna av och känna hur den sista promillen svettas ut ur kroppen. Men det går inte, för jag har inga pengar till det och jag har ingen som kan följa med mig. Kan inte sitta i en bast själv, då får jag panik, känns som att jag inte får någon luft, jag blir yr och tror att jag ska halka och snubbla över aggregatet.
Det var så bekvämt i pappas gamla lägenhet, där det fanns bastu, gym och solarium i källaren som knappt ingen använde. Egentligen ska man ju ta en kall öl i bastun med, men av någon anledning är jag inte så sugen på det. Köpte en ny öl igår, med en dödskalle på, jag tror den var god, men av någon anledning snodde Elin åt sig den och drack upp själv. Hon påstod att hon behövde den bättre? Bitch. Tequila Rose är livsfarligt med, det kan jag intyga.
Ja, just det. Varför tar man med sig en kamera utan minneskort och utan batteri? Det är en bra fråga som jag ställde mig själv många gånger igår.
.
Nu ska jag bege mig till bibblan, jag har ett seminarie att fixa, och tiden finns absolut inte i morgon. Det måste göras, även om man mår dåligt eller ej.
.
Over and out.

Dagen efter

Jag är vaken och jag lever. Mer än så kan man väl inte begära efter gårdagen. My oh my. Finns väl inte så mycket att säga, fullsmockat till tusen, massor med vänner, massor med dricka, shottar, dans, prat, skratt och världens snålaste kebab.
Planen för dagen var att jag skulle vara på bibblan kl 12 idag. Det blev inte så.
Nu ska jag försöka resa mig upp ur sängen.

Snyggast på stan

Samma sak varje gång. Ute i sista sekund.
Jag sitter uppe till 12-01 på natten, och sedan stiger upp innan 05 för att plugga in det sista.
Nu känner jag mig som i en dimma och vet inte riktigt någonting.
Att man kan bli så tom av att sitta och skriva tenta.
.
Elin kom och färgade mitt hår, och jag är sååå nöjd! Precis den färgen jag vill ha, och sedan eventuellt ett par ljusa slingor i så blir jag snyggast på stan. Hehe.
.
Utgång ikväll btw.

Grr på mig själv!

Jag är så trött på mig själv!
Varför skjuter jag alltid upp allting?
Varför varför är jag alltid ute i sista sekunden?
Ringde och gnällde lite för mamma. Hon sa att det inte är någon idé att vara arg på sig själv kvällen innan, då är det ju lixom ingenting man kan göra åt det. Och hon har så rätt. Men på grund av detta får jag nu lida halva natten genom att sitta uppe. Suck alltså...
.
Morgondagen kommer vara totalt fullspäckad att jag inte vet hur jag ska klara av det.
Tenta kl 8,
systemet,
Träffa ett folk,
göra mig i ordning,
färga håret,
festa.
.
Nu ska jag återgå till böckerna.
.
Over and out.

Jag har fått en muntlig utmaning

Seminariet måste jag säga var riktigt roligt och mycket lärorikt. Sådana övningar kan man aldrig få för många av känner jag. Vi parades ihop två och två med någon vi inte kände så väl och sedan skulle vi knåpa ihop och spela upp ett vårdande möte. Efter det fick vi konstruktiv kritik på vad vi kunde göra bättre och på vad vi hade gjort bra. Även läraren visade exempel på hur man kunde gjort i stället. Läraren tycker jag om också. Väldigt duktig och pedagogisk och får en att tänka efter själva. Var mycket bra också att han verkligen försökte lära sig alla våra namn, jag är förbluffad att ha fått en sådan lärare när kvaliteten på lärarna hittils inte har uppfyllt mina krav på en bra undervisare och lärare.
Sedan skulle vi välja ut ett ämne vi ska jobba med till nästa seminarium, där vi ska undervisa resten av klassen inom ett visst ämne. Så klart var jag, Elin och Jenny lite långsamma av oss och fick ta vad som blev över;
Undervisa vårdare om förhållningssätt och kunskaper om vad de behöver tänka på i vårdandet vid mötet med personer med olika sexuella läggningar.
Kommer bli sjukt kul att läsa om det och få fram fakta, men för en gångs skull ser jag inte fram emot, och är lite nervös över att stå framför klassen och snacka om det. Jag vet inte varför, och jag borde verkligen inte känna så. Men förhoppningsvis så släpper det lite efter hand som vi blir färdiga med upplägget på vår undervisning.
En utmaning att se fram emot.

Vi är två mot en ;)

En mycket skum dag. En underbar dag. En dag full av skratt.
Jag kan ju inte påstå att jag och Elin har varit särskilt normala idag.
Har varit en miljon sms skickade hit och dit och det här varit lappar skickade mellan borden.
Jag kan också här med meddela er att tjejer är mycket snuskigare än killar. Men det gör inget.
Jag kan också här med meddela er att min koncentration ligger på noll just nu. Har alldeles för mycket i tankarna, men mest bara helt bra tankar :)
Men jag ska kämpa lite till.

Over and out.

UK Top Track Hits

En sista frossakväll blev det för mig. Med Wicky of course.
Idag känner jag mig helt bakis. Torr i munnen, grusig i ögonen och tung i huvudet. Ville väl egentligen bara meddela det.
Nu ska jag lägga över lite ny musik på Mp3n och sen blir det iväg till kära bibblis :)
Hej så länge!

YES Ultra

Och dagen blir bara bättre och bättre.
Kunde somna en halvtimma på bussen efter lite illamående (bra ursäkt till att inte plugga) och sedan en promenad runt halva sjön då jag missade min hållplats.
Fick en present av Wicky när jag kom hem, en flaska YES, modell retro. Som jag har letat efter den! HAHA.
I mitt brevinkast låg skattepapprena, 7800 kr tillbaka. Inte fy skam det :) Och där låg också mitt paket från Ellos. Jackan var såå snygg och satt perfekt! Och även khaki-shortsen satt perfekt, och de var otroligt sköna och väldans snygg färg med. Jag känner mig jäkligt redo för vår och sommar nu!
Det enda negativa med dagen var väl att frisersalongen hade stängt tidigt idag, så jag kunde inte köpa min hårfärg idag heller. Men ingenting kan göra mig deppig idag. Jag är på topp!!

För jag är lycklig hela sommarlovet ut!

Jag är helt i extas nu :)
Jag har alltså fått världens bästa jobb, och som undersköterska dessutom.
Jag ska jobba på Valjevikens rehabiliteringscenter som ligger precis vid havet med egen brygga, flotte och båtar. Där bor det gäster i ett par veckor i stöten med mest neurologiska sjukdomar som CP, MS, ALS, parkinson och stroke. Det ligger vägg i vägg med ett badhus också, så det är många som man badar med. Och dessutom har man seglarutbildningar och ridutbildningar tillsammans med de boende gästerna. Hon jag var på intervjun hos var väldigt imponerad över att jag hade så pass mycket segelvana och hästvana som jag har.
Vilken underbar sommar jag kommer få, att jobba med det jag vill med lite kombination av mina två största fritidsintressen - segling och hästar. Jag ska dessutom jobba 100% så lönen kommer bli riktigt nice, och inget 75% med som vårdbiträde som jag skulle fått på det andra stället.
Kan ni förstå att jag är lycklig?
Och kan ni förstå att jag kommer ha en bra sommar?
Ni kan komma igen om ni har fått ett bättre jobb ;)
Hihihi.
.
Nu ska jag hem till min fjärde syster. Wicktoria Håkansson.

Jobbintervju #2

Jaha ni, jobbintervju om två timmar nu då. Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra! Jag vet dock inte riktigt vad det är för jobb :P Jag minns inte heller att jag sökt det. Men jag har kollat lite på deras hemsida och det är ett spa, konferens och rehabiliteringscenter. Och läget är helt underbart, ligger precis vid havet. Jag har på mig en rosa kofta, lackleggings och blå och grön ögonskugga. Kanske att man ska se lite mer proper ut. Just det, svart avskavt nagellack har jag med, men jag tror att det ska få sitta kvar för mina fingrar har en tendens att se väldigt äckliga ut när man har tagit bort svart nagellack.
.
Emma sa nyss att jag ska ta vanliga leggings, så det får bli så :)
Efter det är jag hemma i mycket säkra och inte alls brotts- och mordhärjade lilla Växjö.
Jag undrar lite om dom inte har efterkontroller på patienterna som släpps ut från psyket? Visst, aftonbladet är väl inte så mycket att lita på, men det kan jag inte tänka mig att de hade i detta fallet. Om eftervården av patienter, både av psykiska och "kroppsliga" besvär, hade varit bättre är jag helt säker på att många många fler människor hade mått bättre idag.
.

Mary Key

Familjen är borta, alla typ 10 mobiltelefonerna är kvar hemma, Mathilda har ingen koll på läget och här sitter jag och känner mig förvirrad. Är uppladdad med kaffe så jag klarar natten som kommer bestå av jättemycket plugg, vare sig jag vill det eller inte. Måste måste måste!!!
.
Var på Mary Key-party nu ikväll med. Så otroligt roligt att se massa tanter som försöker sminka sig med olika nyanser, eyeliner och sotningar. Mamma blev superfrän i sitt lila, och köpte sminkborstar för 500kr, och smink för ytterligare 250. Roligt att hon sitter och frågar mig om allting i stället för att fråga konsulenten. Haha, men både sminket och borstarna ansåg jag var otroligt bra!
Jag köpte en ögonprimer och ett roughe - 350 kr. Helt okej priser, nästa gång blir det att köpa deras mascara som är helt underbar!
.

Negativitet

Jag har varit lite off de senaste dagarna, jag får ursäkta för det.
Mina dagar har väl inte varit så mycket att skryta om. Jag saknar Växjö och min lägenhet så in i nordens! Hem till mina saker, mina rutiner, min säng, min soffa och mina grannar.

Förstår inte hur en by kan få en att må så dåligt. Jag tål verkligen inte Olofström, så fort man kommit hit, kramat om mami och fått lite hemmalagad mat vill man hem till Växjö igen. Går inte en dag utan att man träffar på någon som är hög som en skyskrapa eller totalt nerpissad. När man kör glidarrundan genom byn är det enda man ser ett krokigt gammalt pensionärspar som är ute och går med deras hund. Inte ens Fylle-Hans har visat sig. Det gör ju inte saken bättre av att det har regnat konstant och att jag är täppt i näsan.
Min granne såg jag dock i morse, en 60-årig gubbe som var full som ett as, då var klockan inte ens nio.
Välkommen till världsmetropolen Olofström mina vänner.
Det enda positiva har väl varit att Olofström vann mot Enköping i hockeyn igår.

Det var roligt att träfa Linnéa med igår, en myskväll med nybakta kanelbullar och kaffe framför tvn.

Och nu kom mamma och tvingar mig att baka bröd, jaha, det var den timmes plugg som for iväg där. Suck...

Nu tackar jag för mig.


Rullar fram

När vi var hos farmor och farfar igår så sa till och med han att jag hade gått ner i vikt! Det är imponerande måste jag säga då inte ens jag ser det. Men glad blir man :)
Dock har nog det förstörts denna veckan då jag säkert har ätit  två kilo godis och krängt i mig mat som aldrig förr! Hor farmor och farfar igår bjöds det på stek med kött och potatis och brunsås. Till efterrätt var det chokladpudding med marängswiss. Och gud vad jag åt! Sådan mat är det inte varje dag man får så man får helt enkelt passa på att äta sig fördärvad när det väl bjuds.
Nu ska jag äta lite pasta med pappas chilligryta och ikväll är det påskbuffé hos mormor och morfar :)

Jag tycker ordentligt synd om mig själv

Nu vill jag lägga mig ner på golvet och gråta.
Jag känner hur paniken över tentan börjar växa, och jag är så arg på mig själv över att jag inte tagit den på större allvar och jag är så arg på mig själv över att jag är så långsam! Jag är även ledsen över att jag inte kunde vara på bättre humör nu när mamma varit här och gått i stan och fikat med mig och syster. Nej, för då ska jag gå runt utan att kunna andas, nysa varannan minut och med ögon som tårar sig som om man stod över lökdisken.
Fast mest är jag ledsen över min tenta. Panik panik panik.
.
Har varit på anställningsintervju med idag. Dom verkade vara väldigt positiva och visade mig runt hos alla boende. Det verkar vara ett riktigt bra ställe, jag är bara glad så länge jag slipper hemtjänsten i Olofström.
Nu ska jag snyta mig en gång till och sätta mig och försöka ignorera min dunderförkylning och sätta mig med plugget.
Hejdå.

Ett hus tack!

Gårdagskvällen spenderades först hemma hos Annelis föräldrar. Kollade in deras nya hus som delar av familjen hade byggt åt dom.
Tänk om man hade en sådan service? Det ska man nog skriva in i sin kontaktannons, att han ska vara snickare. Blir så himlans mycket enklare för mig då ;)
Sedan gick jag hem till syrran och Tobbe och åt pizza och tittade på Alice i underlandet. Den var väl bra, men inte så bra som jag trodde den skulle vara. Hade dock väldigt väldigt gärna velat se den i 3D.
.
Natten har varit hemsk! Jag har svettats, snorat, vaknat av mina egna snarkningar, rännt på toa en gång i timmen och så har Hebbe legat och sparkat på mig hela natten. Det är inte lätt att få plats när sängen är 80cm och när den dessutom lutar utåt så man nästan ramlar ut.

Nagellack.

Jag blir helt till mig, det börjar klia i fingrarna och jag ser i kors när jag hittar något nytt smink jag vill ha.
Just nu har Viva la Diva faktiskt jättemycket fint smink till sinnessjukt bra priser, så länge man har ett bra underlag och bra borstar funkar i princip allt tycker jag.
Högst upp på önskelistan just nu står massa nagellack från VLD och en kakeyeliner från MUS.
Och självklart måste jag ha en ny primer, om jag inte kan tigga mig till att få mammas från Mary Key. Eller får jag kanske beställa en egen. Mary Key har faktiskt otroligt bra saker. Och detas produkter håller ett halvt liv!
Köpte en foundation därifrån för två år sedan, jag använder den i princip varje dag, och det är hälften kvar. Den luktar inte heller illa eller förstör huden på något sätt. Det tycker jag man kan kalla för bra saker!
Det kanske är tur att det inte finns en sminkbutik här i Sölvesborg, för då hade jag gått loss ordentligt! Särskilt nagellack. Mina naglar just nu ser förjävliga ut, olika långa och med svart avskavt lack. Inte världens sexigaste. Måste hem till syrran senare och fixa till det.
Men nu ännu mera plugg, innan jag och Mathilda ska köra hem till deras mormor och morfar och äta lite.

Akut på akuten

När landstinget ringer mig från Karlskrona och vill att jag ska jobba hos dom på deras akutavdelning, då måste de verkligen ha kris. Jag bor nio mil därifrån, och sen påstår hon att jag sökt jobb i östra blekinge  och inte i västra. Hur dum tror hon att jag är? Jag vet väl för tusan var jag bor?
Nio mil är i vilket fall som helst lite långt att åka varje dag, även om det hade varit otroligt lärorikt och sjukt intressant och roligt att jobba på akuten, men hon skulle återkomma om det dök upp någonting närmare sa hon, och det är ju bra.
.
Nu ska jag sätta igång med min dag. Promenera taxen, plugga och köpa present till mormor.
.

RSS 2.0