DEN DÄR LATA MÄNNISKAN

Det är inte lätt att vara nyttig och hälsosam när man har en vän som heter Wicktoria. En vän som försöker få mig att röka, beställa hamburgare från max och som älskar att sitta långa kvällar i soffan med massa te. En vän som avskyr att motionera och som gnäller om hon råkar bli lite svettig under armarna.
Men jag tycker ändå att jag klarar mig ganska bra på egen hand, och jag tycker faktiskt ganska bra om henne i alla fall.


MANY LOVERS

Nu ska jag berätta om min nuvarnade häst som jag har på ridskolan.
Bhirghit. Tideras segaste häst.
Och då ska ni veta att jag har ridit många sega hästar när jag red i Olofström.
Hon lyssnar inte på innerskänklen, eller hon lyssnar faktiskt inte på någon skänkel alls. Mer irriterande skrälle får man nog leta efter. Dessutom säger ridläraren tll mig att jag har dålig balans! Nej fy sjutton var jag var irriterad när jag var klar.

När jag kom hem hade Emma lagat pasta med baconsås, då blev jag lite gladare faktiskt :) Och så hade hon köpt hem chips också. Det är faktiskt inte heltfel att agera akutboende ;)
Aningen orolig blev jag dock ett tag när Emma frågade om Gutte också kunde sova hos mig. Snäll som man är så kan man ju inte säga nej.
Dock så övervägde jag en kort stund att jag skulle tvinga dom att Gutte skulle sova i min säng och jag och Emma skulle sova i bädsoffan. Man vill ju inte höra något kussimurrande när man ska sova lixom.
Men nej, jag trodde faktiskt att jag kunde lita på dom så jag lät dom sova tillsammans. Men för säkerhets skull så satte jag i mina hörlurar till Mp3n och låg och lyssnade på en ljudbok tills dess att jag sov som en stock.

Min nya telefon har jag fått nu också. Jag tror bestämt att jag älskar den :)
En HTC Desire.
Har precis beställt ett fodral till den också på eBay.

TOTALT ONÖDGT

Vad har jag ådstakommit med denna dagen?
Absolut ingenting!!
Jag låg i soffan och glodde till två, sen kom Johannis över och snackade om gårdagen och sen har jag varit ute och gått i en timme med taxi. Och nu sitter jag är med en gryta popcorn och tittar på Jamie Oliver.

SKAKA ROMPAH

Välkommen tillbaka till Campus Ida!

Nu efter en kväll på Sivans i goda vänners lag så känner jag åter igen att jag nog kommer kunna ta mig igenom denna terminen också. Bara jag får lagom mycket festande med riktigt fint folk, precis som det var igår.
Ja, nedrans vad kul vi hade!
Som vanligt så försvinner människorna en efter en, först Wicky och sen Li och Li. Då var det bara jag, Johannis och Sara kvar.
Och gud vad vi dansade!
Liveband med riktigt bra musik utomhus är så härligt!
Jag fick minsann en jägermeister-snusnäsduk också av sångaren. Det ni! ;) haha.

Nu tror jag att jag ska återgå till sängläge, och sedan en hemkörd pizza ikväll.

8 km

Jag har nyss sprungit exakt 8 km! :D
Trodde först det var 7 km, men sen gick jag in på jogg.se och mätte upp rundan och då blev det exakt 8 km när man kom fram till min dörr.
Jag är så satans stolt över mig själv ska ni veta! Oh ja, det är jag minsann!
Tänk vad lite träning kan göra med ens humör?
Jag är glad och pigg (förutom på kvällarna) och siffran på vågen bara minskar och minskar.
Life is good.

NEW LOVERS

Igår hade jag verklgen en svacka, jag tror jag gjorde av med nästan 3000 kr!
Först var jag och Wicky på City Gross och handlade lite mat. Där köpte jag även nya ridkängor, chaps, strumpor och en badrumsvåg.
Sedan var det dags för tandläkaren, där jag inte har varit på två och ett halvt år! Hade inte ett enda hål, men däremot hade jag en lagning som hade gått sönder, och det ska jag behöva betala för! Värdelöst! Dessutom tvingade hon på mix att köpa Flux flourskölj och tandtråd. Tandställningen har dessutom gjort att mina tänder är så täta att jag fick såga mig igenom tänderna med den där tråden, var fan helt genomsvettig efteråt!
Efter tandläkaren var jag tvungen att pigga upp mig själv lite. Så jag köpte ett par skor. Det var dessutom 20 % rabatt på dom!

Sedan åt jag sushi till lunch och köpte sedan löpartejp i hopp om att mitt kära knä någon gång ska sluta göra ont.

 

 


ATT GÅ PÅ TOA I TOTALT MÖRKER

Nu är jag på att igen.
Har varit 100 % datorlös i en vecka nu och det har faktiskt kännts ganska bra måste jag erkänna.
Jag kommer inte riktigt ihåg allt som har hänt...
Det var fest i lördags i alla fall, Luxan blev det och det var riktigt nice faktiskt. Låg dock i sängen tilltvå dagen efter... Och bakispizza såklart :)
Men ni skulle sett mig på tåget till Växjö, två rullresväskor, en fet ryggsäck full av ridkläder, en handväska och en hund.
På bussen mellan Ronneby och Växjö blir jag akut kissendödig.
Det är varken lätt eller speciellt frächt att gå på toa på en buss, särskilt inte med en hund också.
Dessutom hittade jag inte lysknappen så jag satt där inne i mörkret och hade endast mobilen som ljuskälla. Ännu jobbigare blev det när jag inte heller hittade spolknappen, vilket gjorde det hela ännu jobbigare. Men så klart låtsades jag som ingenting.

TIBRA

Igår hade jag första riktiga träningspasset med Tibra efter hennes lilla skada.
Fick tråkigt nog nästan börja om från ruta ett med henne, så pigg och stressad var hon! Men nu när jag har haft hela sommaren på mig att lära känna henne och komma på små knep så tog det bara en kvart innan jag fick henne lugn igen.
Det blev mycket lösgjordhet mellan slalompinnarna och trav i åttor över travbommar, hon var så duktig i slutet. Tog till och med traven direkt från skritt i stället för att skifta från tölten som man fått göra innan. Men fortfarande lyssnar hon inte på mig lika mycket i tölten som i skritt. Jag har provat precis allt! Att rida utan stigbyglar för att jag ska komma ner i sadlen ordentligt, "kniven i magen", halter, halvhalter, volt på volt på volt. Finns säkert något jag gör fel eftersom hon inte vill lyssna.
I och för sig lyssnar hon väldigt mycket på rösten, och jag har alltid fått lära mig att rida med sitsen och helt utan röst och nästan utan att använda skänklarna heller, så det har varit svårt för mig att prenta in.
.
I morgon är sista ridpasset för denna sommaren. Då får det bli en ordentlig galopprunda i skogen! Upp över Ryssberget och ner genom bokskogen. Underbart. Då skiter jag i att kämpa med traven, utan här ska vi bara njuta.
Finns så mycket saker jag vill fortsätta träna med henne.
Mitt självförtroende har verkligen höjts nu när jag verkligen fått beröm för det arbetet jag lagt ner och att jag själv ser att hästen blir bättre.
Nu vet jag att jag kan.
.
På måndag börjar jag på lektionsridning igen. Uppe i Araby, kommer kännas ovant att det nu är jag i stället för hästen som står i fokus. Men gud vad jag längtar!
.

DESSA JÄVLA TELEFONTIDER!

Dagens nio timmar på jobbet försvann i ett naffs! Poff sa det bara.
Vi hade information om veckans ridläger, och sedan körde vi upp med två busslaster fulla med gäster till stallet, kollade runt och hälsade på hästarna.
Och kvällen har också gått snabbt, de flesta av denna veckans gäster klarar sig för det mesta själva så det är skönt :) Bara lite stöttning då och då.
.
jag började klockan ett, och innan jag cyklade till gymmet halv ett hann jag med att rida 40 min, springa 35 min, äta frukost, äta lunch och gå och snacka med banken.
Jag hann även med att sitta i telefonkö i 30 min, snackat med två olika personer på phonehouse, telefonkö i tio min till för att sedan komma till en telefonsvarare på blekingesjukhuset som sa till mig att telefontiderna var slut för dagen.
Då blev jag aningen väldigt irriterad.
.
Väldigt gammal bild.

NYA GARDEROBEN?

Hade en mycket trevlig dag med Linn i Växjö i fredags. Flyttade in saker i lägenheten, så nu ser den ut som ett totalt bombnedslag.
Så Wicky, Elin eller Emma, ni har mitt fulla godkännande till att gå in där och ställa i ordning lite ;)
Om ni någon dag har väldans tråkigt.
.
Jag sitter här och suktar efter att uppdatera min höstgarderob. Jag vet inte riktigt hur jag vill att den ska se ut. Men mycket naturfärger i alla fall, min färgglada period är över.
Måste köpa nya boots, koftor passar jag inte i, ser så groteskt fet ut i stickat. Så jag måste komma på något annat.
Jag behöver göra av med pengar. Har alldeles för mycket av dom just nu :P
Och så ska jag fixa min tatuering.
Skorna är från Scorett och resten är från Urban Outfitters.
Skorna ska jag nog köpa till helgen när jag kommer tillbaka till Växjö. :)

EN KÄNSLA I MAGEN

Jag vill ha den där känslan i magen jag hade den dagen jag skulle flytta till Växjö.
Jag kommer ihåg att jag inte ens sov i min egen säng sista natten i lägenheten jag hade i Olofström.
Men när vi satt i bilen på väg, jag, mamma, Betty Butplug och pappa.
Då känner man riktigt hur man åker över övergången mellan en del av sitt liv till en annan.
Den känslan vill jag känna igen.
Om ett och ett halvt år kommer den kanske tillbaka.

SPOTI

Just det.
Ett Spotifytips ;)
Kapten Röd – Stjärnorna Finns Här
Kapten Röd – Ta Inga Order

NYMÅLAT

Maten ligger fint i magen. Jag har varit på toa och mina naglar är precis torra.
Pappa är har ägnat hela eftermiddagen till att skriva upp alla hyllor och skåp han ska ha i nya kontoret. Svinsnyggt kommer det bli!
Nåväl, nu ska jag byta om och sedan ut och springa :)

MORGONGYMNASTIK I HERRGÅRDSVIKEN

I morgon sticker jag och pappsen till Växjö. Jag har nästan dubbelt så mycket med mig hem än vad jag hade hit. Och hur kommer det sig? Så nu får vi fixa ett släp för att få hem alla mina saker. Det är lite pinsamt nästan.
I morgon ska vi även inom expert så att jag kan lämna in min dator på lagning. Det har funkat ganska bra denna sommaren i och med att jag har en kylare här hos pappa, men den tillhör tydligen lägenheten så jag får i stället lämna in datorn på lagning. Jaja, skit samma, får väl klara mig utan dator ett tag, får ju ändå min nya mobil snart så det är ju lugna puckar ;)
.
Jobbdagen har varit fin, lugn och varm och bara lagom av allt :)
Hade morgongymnastiken ute på flotten. Mitt i herrgårdsviken kastade vi ankar. Snacka om mysigt!
.
Nu väntar jag på att den grillade fläskfilén snart är klar och sedan ska jag ut och springa :)

NU PACKAR JAG IHOP LIVET I SÖLVESBORG

Sovit fruktansvärt dåligt i natt! Haft ont i ryggen och drömt en massa konstigt. Jag som aldrig brukar drömma annars.
Frukosten är i magen och nu ska jag skriva ut mitt schema, vilket egentligen inte är till någon jävla nytta alls då det inte står varken när eller var jag ska ha min praktik, eller i vilken basgrupp man är. Nej, det får vi reda på samma dag vi börjar. Och dessutom har jag glömt att bekräfta att jag ska fortsätta min utbildning :S
Hoppsan!
Det löser sig nog.
Nej nu ska jag städa lite och packa lite. På fredag flyttar jag upp alla mina saker till Växjö.
Och sen cyklar jag upp till Tibra för en lång skrittrunda i skogen.
Avkoppling.

474

Dagen började med en morgonpromenad med Hebbe liten. Han bajsade och utgjorde det han skulle och verkade vara ganska nöjd. Aningen hård i magen kanske, men det var nog ingenting han led av särskilt mycket.
Efter det hade jag lovat mig själv att jag skulle ut och powerwalka. Eftersom jag har haft problem med halsen hela sommaren vågade jag inte riktigt springa, men när jag efter fem minuter kom upp till rundella (en rondell här i stan) så fick jag nog. Gud vad det är tråkigt att gå!
Så jag började springa. Jag tänkte att jag är nöjd om jag orkar springa 20 min. Efter 20 min tänkte jag att jag kämpar 5 min till, och sen fem min till och sen fem min till.
Efter 35 minuter var jag hemma. Gud så stolt jag var över mig själv!
När jag kom hem var det bara hopp in i duschen och sedan tvingade jag med Johanna till Maxi i Bromölla, dit det är ca en mil.
Köpte en supergod banan/ananas/kokos smoothie.
.
Dagen har varit bra och jag har trots denna ytterst aktiva dagen varit mycket pigg.
Fram till nu.
Då kom jag hem från jobbet och åt en liten skål med spagetti. Vilket jag ångrar starkt nu.
Jag gör så varje dag när jag jobbar kvällen! Är jätteduktig med maten precis hela dagen, men sen när jag kommer hem är jag så hungrig och sugen på något att jag tar resterna som familjen har ätit, vilket alltid är antingen potatis eller pasta.
Jag blir så trött på mig själv!
Började nästan gråta en skvätt också.
Då pratade älskade Wicky vett med mig och sa att man måste faktiskt få tugga på någonting minst en gång om dagen.
Det hjälpte bara lite grann.
Mår fortfarande dåligt. Men hon har ju rätt den där tösen.
Tänker inte skriva hur mycket jag saknar henne, för då börjar jag bara lipa för att jag dessutom är trött.
Men saknar henne, det gör jag.
474.

NYSTART FÖR TJUGOFEMTE GÅNGEN?

Denna sommaren skulle ju bli den mest hälsosamma i mitt livs historia. Jag skulle klara av att springa en mil och jag skulle gå ner i vikt.
Hur kunde det då bli så att jag nu har sämre kondis än i början av sommaren och att jag har gått upp ett kilo?
Jag blir tokig.
Jo, jag har haft ont i halsen i en månad. Promenader är så tråkigt! Och Hebbe bli bara långsammare och långsammare, och det är ju tråkigt att ut och gå själv.
Nu är det två veckor kvar till skolstart och två kilo borde jag ju i alla fall lyckas gå ner på den tiden?
Så nu blir det att jag ska gå på dass, dricka ett glas vatten, på med pulsklockan och sedan köra ett kondis/fettförbränningspass ut till Ynde.

VÄLKOMMEN TILL VALJEVIKEN

Vilken trevlig dag jag har haft på jobbet idag :)
Började med den vanliga morgonturen, som gick lugnt och smärtfritt.
Mitt i frukosten får jag reda på att jag ska leda en guidad tur samt gå på shopping med den busslast av gäster. Okej, tänker jag, det kan jag väl försöka ordna. Den där guidade turen blev det inte så seriöst med.
Jag visade dom systembolaget, golfbanan (mest bara för att jag ville berätta att pappa hade slagit sin klubba i köksluckorna igår). Jag visade dom kyrkan och prentade sedan in i deras huvuden att den heter St: Nicolaus kyrka. För det har jag lärt mig. Glassbåten körde vi förbi och sedan var väl den guidade turen över. Då övergick vi till shopping. Det hade kommit in enormt mycket Cult i Liv-butiken som jag vill ha, en vas som var på halva priset och sedan två ljuslyktor som bara kostade 70 kr styck. Får fundera lite över min ekonomi och sedan eventuellt gå ner där på måndag.
Efter middagen, som bestod av oxrullader och gräddsås, tog jag och fritidsledaren ut två gäster i motorbåten. Körde så man såg Nymölla-bruket och en sväng till Valje camping. När vi är ca 60 meter från kajjen stannar motorn! Jag hissar upp den och ser då att hela förtöjningstampen sitter intrasslad i propellern! Då har tampen på något vis ramlat i medans vi kört. Klantigt. Så där sitter vi i båten, samtidigt som vi driver längre och lägre ut. Ingen svarar på kontoret heller. Till slut kommer en av våra gästers man ner för att se vad som händer, så han får ta en av trampebåtarna för att komma ut och sedan bogsera in oss igen. Vilken syn!
Men alla överlevde och skrattade hejdlöst, tampen är borta och motorn funkar precis som den ska.
I morgon provar vi igen.

DELAD TUR

Det märks att jag jobbar i princip dygnet runt eller?
Jag var dock ledig igår, och då spenderade jag min dag i sängen. Steg upp och stack till Johanna och Tobbe med lite frukost och sen när jag kom hem igen gick jag och la mig. Sov till fyra och sedan körde jag och syrran till mami.
Där var hon i full gång med att tapetsera om på övervåningen. Det blev verkligen riktigt riktigt fint! Och i och med detta så kommer jag äntligen få mammas vita bokhylla så får hon min gråa. Sedan är med lägenhet fulländad :) Men förmodligen kommer jag köpa och byta ut tv- och soffbordet efterhand när jag kommer över något snyggt och billigt.
Efter att vi hade grillat korv så körde jag till Linnéa där även Hansson befann sig. Han hade bakat blåbärspaj, den duktiga pojken :)
Vi kollade på Year One, som var så pass bra att jag somnade i soffan. Jag och Linnéa har verkligen inte samma humor för fem öre!
.

ETT STÄLLE DÄR ALLT ÄR ACCEPTABELT

Min "frikortshelg" är slut och det är knappt att den kan beskrivas med ord. Jag har sett och träffat så otroligt mycket härliga och konstiga människor som man knappt trodde existerade. Var helt i extas under hela paradtåget. Så jäkla häftigt! Måste upplevas av alla någon gång i livet känns det som.
Efter paraden, som varade i flera timmar, traskade vi tillbaka till centralstationen där vi låst in vår dricka och sedan stack vi till slussen där förfest väntade. Det skulle bli en öl i baren och sedan dricka vårt medhavda, det slutade med att det knappt fanns en millimeter kvar av bordet när vi gick. (Happy hour är happy hour). ;)
Till Pridepark där den riktiga festen drog igång.
.
Igår vaknade alla tidigt, förmodligen fortfarande fulla hela bunten. Det första Gabbe säger till mig är: Ida, nästa helg är det Karl-Oskar dagarna. Kunde inte göra annat än att böra asgarva.
Medan Elin och Gabbe stannade på stationen på grund av bakfylla gick jag och Emma och mötte upp hennes gamla klasskompis Marie. Vi åkte ut till St: Eriksplan och åt lunch och sedan tillbaka till slussen och mötte upp Linus och Kim för att ta en fika på världens mysigaste ställe. Utsikt över havet och Grönan och med hängmattor utplacerade lite överallt.
Runt tvåtiden började min bakfylla komma. Som på beställning.
Sedan var den dagen slut.

RSS 2.0