JAG ÄR VÄL INTE BORTSKÄMD?

Jag kan uppdatera lite mer vad jag fick.
  • Marmelad med jordgubbs och chokladsmak
  • Äppelchips till gröten
  • Inramning till en akvarelltavla jag fick av gammelmormor innan hon dog.
Man kan inte vara annat än jättenöjd över allting. Ibland känner man sig nästan lite bortskämd ;)
.
Jag gick direkt från bussen och hem till Wicky, torsdag till söndag är alldeles för länge för att inte ses. Där var det hejdåfest för korridoren och jag blev bjuden på massa mat och kakor, passade jättebra eftersom jag var vrålhungrig!
Nu är jag så trött som det nästan går att vara, ska sova nu och upp tidigt i morgon för att prova min nya pulsklocka :)

EN BAL PÅ SLOTTET

Nu är min älskade syster på bal på Bäckaskogs slott. Hon var så fin! Sminkningen stod jag för, håret var fantastisk, och Frida fotade henne i parken.
Det är så man vill gråta.

NÄR SKA MAN SOVA?

Blev inringd så jag fick jobba idag med. Kul att dom fått förtroende för en så snabbt! Och goa pengar =)
Idag har jag varit med när en man satte en kateter på sig själv. Aldrig sett en sådan innan, hur häftigt som helst!
Haft det lugnt, lyxade till det och åt frukost där, värsta hotellfrukosten! Massa olika frallor, yoggi, olika flingor, sill, ägg, och massa pålägg. Det var ju trots allt min födelsedag ;)
Cyklade som en dåre hem, tvättade mig under armarna, slängde på lita mascara och packade ner all mat, sedan stack vi till stugan för kalas :)
Jag fick:
  • En pulsklocka
  • Fina saker från Cult Design
  • Ett matbort (stolarna har jag hämtat från mammas vind och passar perfekt)
  • Nagellack
  • Presentkort på Lunds Uhr och Guld
  • Halsband
  • Pengar
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig, ingen sovmorgon här inte. Upp tidigt för att plugga någon timme, vid 11 ska jag gå bort till syster för att göra balsminket, kl 12 kommer Frida och fotar henne, och sedan kl 15 är det dags för bal för hennes skull.

VALJEVIKEN

Oh boy vilken kväll :)
Allting började med att jag fick följa med ut på en flotte och ta en tur med en del av gästerna bort till herrgården och över till småbåtshamnen. Det blåste friskt och solen lyste. Det finns inte mycket som gör mig så lycklig och lugn som att vara ute på havet.
Sedan var det dags för middag och allt vad det innebär, lite matning och sånt där vanligt.
Efter middagen blev det fyrkamp, jag och min gäst kom tyvärr sist, men vad gör det? Någon ska ju göra det. Både han och jag var lika glada som helst, och jag gjorde allt för att muta domaren. Men icke, inte ens ett enda stilpoäng fick vi!
Har verkligen haft jätteroligt, och jag kan säga att jag har bestämt mig för att trivas :)

JÄVLIGT PANK OCH JÄVLIGT PESSIMISTISK

Jag har sån jävla panik. Hur FAN ska jag kunna klara mig på 1000 kr till den sista Juli?! Visst, jag får väl en tusenlapp sista Juni, men thats it. Ibland förstår jag inte hur CSN tänker... Tror dom på fullaste allvar att varenda människa har pengar undanlagda så man klarar sig till sista Juli, då man får sin första lön när man jobbar inom vården, vilket faktiskt de flesta människorna gör.
Självklart har jag inte heller fixat så jag får mina skattepengar innan midsommar.
Bara denna veckan ska jag köpa studentpresent till syster, jag ska beställa en ny kameraladdare, jag ska fixa all mat och sånt till mitt kalas. Efter det ekar det tomt i pånboken min.
Jag sitter här och är lite småförbannad.
Nu är jag också lite småförbannad på att min dator inte vill acceptera installationen till den trådlösa skrivaren så nu kan jag inte heller skriva ut mina anteckningar och börja plugga ordentligt.
Det suger.

GOOD OLD TIMES, JUST A MEMORY

För första gången i typ hela mitt liv så kan jag inte sova. Sitter och har denna låten på repeat The Black Keys – Too Afraid To Love
Och så får jag väl buda på lite bilder.

LIKT EN ZEBRA

Har varit hemma en halv dag, redan fått min födelsedagsprsent av Johanna, då det tydligen bara var tre dagars öppet köp på den. En superfrän zebramönstrad tunika från Rut m.fl. Mamma ska dock få sy in den lite åt mig. Sedan fick jag två liter vin av pappa (sex stycken miniflaskor, en pik eller?) och så fick jag ett armband med stenar från när de var på bröllopsresa i Rom. Är väldigt nöjd med tanke på att det inte är min födelsedag förräns på lördag ;)
Jag hoppas jag får vad jag önskar mig. Jag har ju faktiskt inte önskat mig så mycket detta året. Så är jag bortskämd om jag tycker att jag borde få vad jag önskat mig då?
Jag bara undrar lixom, en klocka för 1500 kr är väl inte för mycket begärt?
.
Nu måste jag tvinga mig i säng. Har alldeles för mycket att göra i morgon. Springa, plugga och så är det första dagen på nya jobbet.

TURRIDNING.

Då har man snart packat klart. Jag kan snart packa med förbundna ögon, dock har jag som vanligt för lite trosor. Men får väl köra till maxi och köpa några riktigt fräna ;)
Kommer till Sölvesborg vid sju ikväll. Då blir det nog att försöka tvinga ut Johanna på en liten joggingrunda :) Länge sedan jag sprang nu, fick ju problem med mina knän och benhinnor ett tag, men det har i princip gått över nu, bara lite känningar kvar i det ena knät ibland, men det kan man ju leva med.
Etiken är klar, psykiatrin är klar, nu är det bara ett seminarie och en tenta kvar, och sen har jag sommarlov!
Eller ja, sommarlov kommer det ju inte bli.
Ska ta hand om turridningarna denna sommaren verkar det som, inte för att det gör mig det minsta, det enda krångliga är ju att jag inte har någon bil, och det är 4 mil ifrån där jag ska bo i sommar. Men allting går bara man vill.
Nu ska jag gå ut med Hebbe och sen springa till bussen!
Om ni vill boka turridning på underbara islandshästar i skogen gå in på http://kallebodagard.se/ så hoppas jag vi ses i sommar. Vem kan motstå en underbar tölt på en skogsväg eller en busig galopp i backarna? ;)

OLA OCH NOOMI

Är inte detta Sveriges snyggaste kändispar?
Det är ju så man smälter och blir grön av avund.

MAN KAN INTE STÄNGA AV VÄCKARKLOCKAN MED FJÄRRKONTROLLEN

Jag fick mitt rödvin igår, jag var lycklig.
I en extremt mjuk soffa med goda vänner satt jag i ett par timmar och smuttade på ett glas JP. Kollade in de nya bönderna till Bonde söker fru. Stureplan-möter-skånsk-grisbonde-killen var ju helskön. Haha. Fast njae, att vara med på TV är inte min grej, och att dessutom missa 2 veckor av jobbet. Nej tack. Hellre pengar på fickan än att ha chans på en grisbonde.
.
Jo, jag måste bara säga att jag åter i morse försökte stänga av mitt alarm med fjärrkontrollen.
Tre gånger försökte jag med det i morse!
Är man trött eller vad?

SKRIET

För en sekund sket jag i att jag behövde gå ner i vikt och i att jag inte har några pengar, så jag och Wicky beställde pizza. Bara för att vi var för lata för att laga något. Såhär i efterhand var det INTE värt det. Har så dåligt samvete att jag mest bara vill gå in på toan och spy.
Har annars varit en lugn dag, suttit och pluggat psykiatri hela dagen, så det kommer nog gå som en smäck den där examinationen på tisdag :)

UNDERBARA DAGAR :)

Lördagen var ju bara helt underbar! Direkt när jag vart färdig med städningen både hos Wicky och här hemma så stack jag ut i solen. Först gjorde ett litet skönhetsryck på Hebbe, vilket resulterade i att mitt finger och nagelband idag är halvt sönderhugget och svullet. Så jävla förbannad blev jag!! Så nu är det fan slut med hans dominans. Jag ska totalt sluta att ha honom i sängen, även om det är jättemysigt. Så igår när vi skulle sova fick han lägga sig i sin egen säck, och jag somnade så gott så gott så fort jag la huvudet på kudden. Men i morse när jag vaknade så ligger hunden i min säng i alla fall! Hur tusan kom han upp där? Jag har förmodligen burit upp honom i sömnen. Nåja, vi får göra ett nytt försök ikväll.
.
Resten av gårdagen satt jag i sommarklänning ute och pluggade på en filt. Även middagen intogs i solen. Först klockan 8 gick vi in och klädde på oss.
Detta är lycka på hög nivå.
Kunde inte haft en bättre dagen-efter-dag, även fast jag var sjukt bakis så fick jag ändå mycket gjort.
Jävla tvättstuga.
.
Gick hem till Jenny för en stund sedan och lämnade hennes psykiatribok. Då träffar jag några klasskompisar som fortfarande efterfestade! Kalasfulla också. Nu är klockan kvart i 11 och dom håller på fortfarande. Haha, jag gillar det ;)
.
Nu ska jag ut i solen och plugga och försöka fortsätta att rycka bort Hebbes vinterpäls.

JAG ÄR FÖR GAMMAL FÖR SÅNTHÄR

I och med att min laddare till kameran är försvunnen så har jag för tillfället inga bilder att lägga upp från fredagen, men tänkte ragga bilderna Linn och Mican tog.
Hade så himmlans roligt!
Fick massa fina saker, bland annat en kasse med grillkol och ett paket med tubsockar.
Jag lärde mig ett par saker igår, bland annat att man inte ska låta Linnéa ta hand om tändvätskan!!! Hon är totalt livsfarlig minst sagt.
15 personer, tårta, chips, godis och dipp. Bra musik och mycket bra vänner.
Jag, Wicky och Emma fick sedan en impuls att sticka ut till stallarna. Där var det bra drag och det blev en redbull-vodka för mycket.
Efterfest.
Hemma kl 4.

PÅ TOPPEN AV MITT LIV

Sitter på bibblan., är snart färdig med min del till etikseminariet. Känns jävligt gött alltså :) Ska börja på psykiatrin idag med var det tänkt. Får se hur långt jag hinner med idag.

Idag ringde dom från landstinget också, och ville att jag skulle jobba med dom inom hemsjukvården. NEJTACK! Tror dom att en som jag, som har flera års erfarenhet inom vården och dessumon har undersköterskebehörighet inte har fått något jobb än?! Dom är roliga dom, sist ringde dom ju (samma tant) och ville att jag skulle jobba på akuten i Karlskrona (9 mil hemmifrån!). Tror inte det va, lite sommar och fritid vill jag nog ha i vilket fall.
Ser verkligen fram emot denna sommaren. Det väntas Göteborg med flickorna, Paris med mamma och syster och sedan Stockholm med Elin. Och dessutom, världens underbaraste jobb!!
Det är inte konstigt att man är skoltrött nu när man har så mycket att se fram emot.

IDAG BLIR DET KALAS :)

Ikväll vankas det FEST mina vänner! Det vankas fest med i princip ALLA mina närmaste vänner. Grill och kubb och SÄLLSKAPSSPEL, endast för att jag vet att Linn tycker det är så roligt :)
Ska gå till Elin senare för att hämta en tältsäng. I natt sammanlagt kommer det sova 6 pers och en hund här i min lilla lya, det är väl inga problem?
Allt än inhandlat, och nu gäller det bara för mig att hoppa in i duschen och ta tag i dagen :)
Medicinsk Etik står på dagens schema. Hurra för det typ.
.
Det kommer bli en bra dag idag :)
Min 20-års fest

LUFTFUKTIGHETEN FINNER DU INTE I LUFTEN UTAN UNDER MINA ARMAR

Visst somnade man... Det var INTE meningen. Sov dock bara en halvtimma så det var inte så farligt, jag har dock en tendens till att vara helt död efter tuppluren om jag inte får extremt mycket frisk luft eller något. Så jag tänkte göra som jag brukar för att bli piggare efter en tupplur, gå ut och gå i skogen.
INTE bra idé kan jag säga. Jag ignorerar min allergi så mycket jag kan, men det är ju så in i tusingens kvavt ute!!! Visst SMHI säger att det är 88% luftfuktighet men jag tror inte att det stämmer. Om jag hade haft en såndär jäätteproffsig klocka som pappa har hade jag kunnat säga det exakta trycket just nu.
Och om de där 88% stämmer så där jag på fredag, för då stod det att det skulle bli typ 66% eller något. Då blir det inga långpromenader inte.
.
Det jag egentligen ville komma till när jag satte mig och började skiva detta inlägget är att jag nu ska ta min kopp kaffe, som rymmer en liter, och sätta mig och läsa igenom 70 sidor gynekologi.
See yah!
.
Och Wicky, ring mig när du vill mötas på mitten och snacka lite.

BLINDNESS, NOT WELCOME

Mina ögon är svullna, mina knän värker och jag är på väg att få benhinneinflammation. Vad har jag gjort? Vad har jag råkat ut för? Varför förtjänar jag detta? Det är bara en del av dom frågor jag ställer mig nu.
.
Resterna från gårdagens korv stroganoff ligger i magen. Jag är nyligen hemkommen från bibblan där jag läst medicinsk etik och psykiatri hela dagen. Självmord och tvångsvård står på dagens schema.
Ska ut på en långpromenad med Hebbe, men fastnade en stund framför Förhäxad. Men jag tror dock att om jag sitter ner mycket längre till börjar mina ögon gå i kors, synen kommer bli suddig för att sedan ögonlocken faller ihop och jag får en mycket konstig och ytterst avslappnad position här i soffan.

KLAMYDIA OCH GONORRÉ

Workkshop i gynekologi, det är så sjukt intressant, men det retar mig till vansinne att man inte hinner läsa det men är intresserad av! Har bara hunnit skumma igenom det för att i stället behöva läsa om MS och Parkinssons som är totalt ointressant. Jag är inte det minsta intresserad av att jobba med äldre och äldres sjukdomar. Jag tycker dock lite synd om killarna som inte kan relatera till allt :P Eller nej förresten, jag tycker inte det minsta synd om dom att dom går miste om mensvärk, lite torrt och lite lukt. Inte det minsta faktiskt.
Har fått lära oss vad man ska titta efter, vilka verktyg man ska använda och om bemötande.
Idag gick vi även igenom könssjukdomar, olika mensturationsbesvär och förmodligen något annat som jag just nu inte kommer ihåg. 

SKA MAN RÖSTA PÅ SOSSARNA FÖR ATT MAN ÄR SYRRA?

Snart är det dags för att rösta. Efter att i några veckor nu surfat runt och skaffat mig lite info hittar jag denna artikeln på en kompis blogg. Enligt mig ligger det hur mycket sanning som helst. Det är så typiskt svenskar, och typiskt Sverige att vända kappan efter vinden.
Jag har nu börjat få upp ögonen för andra partier, som jag inte ens varit intresserad av innan. Jag kan dock inte säga att jag har särskilt mycket koll ännu, men det kommer väl.
Mormor sa till mig för ett par veckor sedan, Ida, tänk på vart du kommer ifrån, du kommer ifrån arbetarklassen och inget annat. Och då ska du också rösta därefter. Tänk på att sjuksköterskornas löner inte är så höga.
Det vill säga så vill hon att vi ska rösta på sossarna.

JAG HAR EN DRÖM

Jag har en dröm.
Äntligen har jag en dröm, jag har nog aldrig haft en dröm i hela mitt liv. Visst hade det varit underbart att bli delfinskötare eller veterinär eller något annat ballt, men jag valde ett yrke som jag vet jag kommer trivas med hela livet och som jag vet att jag får jobb som direkt när jag är färdigutbildad. Sjuksköterska.
Men nu är min dröm att flytta till antingen Paris eller London. Jag vill bo i en vindsvåning med möbler köpta på second hand, jag vill leva på rödvin och baguetter, jag vill dansa till ett helt okänt liveband och jag vill samtidigt jobba som sjuksköterska.
Jag kommer kanske inte att kunna jobba som sjuksköterska i Paris, eller ens Frankrike, då min franska inte är den bästa. Men London?
Rödvin rödvin rödvin.
Jag vill få en egen stil, jag vill bli smal och jag vill kunna leva som jag vill.
Just nu är jag sjukt inspirerad av denna bloggen. Visst, hon hade varit mycket snyggare med lite mer mat i magen, men stilen, håret och lägenheten.
I början tyckte jag bara hon var grotesk, men ju mer jag tittat runt, ju mer älskar jag bloggen.
Någon som vill följa med?

LÖRDAGSFESTEN

Då är det väl dags att uppdatera antar jag.
Lördagen var lika crazy som fredagen. Bara det att jag var något nyktrare denna dagen.
Förfest och kubb med samma killar som dagen innan. Denna dagen inte bara hoppade de ut genom fönstret, utan de bar även ut sin soffa genom fönstret. (!!!) Där satt vi halva kvällen, spelade kubb och lekte med Hebbe. Gick vidare till förfest nummer två hos en klasskompis. Massa utbytesstudenter och det innebär att min engelska då blir bättre och bättre.
Allkårsfestivalen, red på en tjur. Jag var grym om jag får säga det själv ;) Kareoke med Elin och sedan massa dans.
Efterfesten spenderades hos killarna som hela helgen haft sitt fönster som ytterdörr. Hemma efter sex någon gång. Däremellan fick jag se tidernas skitigaste och sötkigaste lägenhet, jag kom senare på att det kan haft att göra med att det hade bott 5 killar på 22 kvm i tre dagar. Jag bröt mig in hos Wicky och snodde pizzan som hade blivit över från tidigare på kvällen.
En gång hoppade det även in en brud genom fönstret i tät följd av en kille som liknade Jesus och som var hög som en skyskrapa. Hon hade med sig ett paket glass som hon stulit någon stans. Gjorde inte mig någonting ;)

ÅTERKOMMER

Jag mår så jävla dåligt. Psykiskt och fysiskt. Jag klarar inte av längre att dricka två dagar i rad. Jag är för gammal för sånt här. Jag vill bara ligga under täcket och vara död typ, inte bakis det minsta, men jag är sleten, trött, ledsen.

PÅ ATT IGEN

Förlåt mamma för att jag inte uppfyllde din enda önskan om mig, att jag skulle komma ihåg kvällen. Jag ska försöka gottgöra dig med att komma ihåg denna kvällen i stället :) Blir du nöjd över mig då?
Jag tror att min bakfylla börjar komma nu, halvt illamående, ont i magen, snurrig i huvudet och tung i huvudet. Det ska botas med lite storstädning av lägenheten, disneylåtar på Spoti och ett besök på toaletten.
Resten av bilderna vågar jag inte lägga upp. För allas säkerhet...

FREDAGSFESTIVALEN KAN MAN BARA ÄLSKA

Vilken underbar kväll! Jag älskar Campus och vill nog aldrig flytta härifrån. Eller ja, där överdrev jag jag kommer väl växa upp och bli vuxen någon dag?
Ja, kvällen startade med grill och kubb hos Wickywickan, dit det kom fler och fler efter hand, och Hebbe var också med förstås ;)
Gick in och körde Fråga Olle, killarna kom igen, och någonstans där spårade allting ut, sådant ska man inte göra på rödvin. Jag visste det innan, men ändå gör man det.
Tja, vad hände sen? Gick till en annan fest, där man mötte några klasskompisar, men vem tusan var det som bodde där?
Fredagsfestivalen var lika rolig som förra året. Mer kan jag nog inte säga.
Måste säga att jag nog gjorde min mamma besviken. Hennes enda krav på mig denna helgen var att jag skulle komma ihåg saker och ting. -Fail.
Satsar på lite mindre dricka ikväll.
Återkommer nog med bilder senare eller i morgon.

14 MAJ

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker synd om tjejen som satt bredvid Bella och Tyra i gårdagens program. Jag vill så gärna tro att det var Kissie som satt där, men jag är tveksam till det alltså. Visst, hennes avsikt är att provocera, och jag blir i alla fall provocerad. Inte särskilt mycket i hennes blogg, men med denna showen blev jag verkligen det, men det kan kanske vara för att jag vet att i bloggen är det Kissie, men vem var det vi såg i showen?. Hur kan man sitta där och vara så otrevligt? Full var hon ju för tusan också, ögonen gick i kors och så var hon så nervös att hon inte kunde sitta stilla för fem öre. Svarar kort och säger att Kissie bara finns i bloggen och att Alexandra är hur snäll som helst. Jag tycker dom var precis likadana. Bruden har ingen koll! Eftersnacket är dock det intressantaste.
Jag tror att hon hade mått bra av lite lantliv. Skog, natur, djur och gummistövlar. Lite skit under naglarna och flåtigt hår uppsatt i en snodd. Det tror jag förresten att alla människor skulle må bra av.
Dålig hud, sliten och mycket fett under hakan, som jag har för mig beror på en svampinfektion i kroppen, men jag är absolut inte säker så lita inte på det.
Herregud, jag jag är och blir provocerad.


Känner att jag nu måste lugna ner mig lite efter att ha sett detta, ta en dusch, städa och sedan sätta mig ner med gynekologin. Vad tusan är en workshop? Hoppas det räcker med att läsa igenom allting och sedan gå tid, för anteckna och plugga har jag definitivt inte tid med!

RÖDTJUT

Underbar kväll :) Vin med Elin, Emma och Hebbeliten på en äng med mycket bra livemusik. En låt handlade om ett anus som tydligen var modernt.
Det pinsamma just nu är att jag blev sjukt onykter på två glas vin, så brukar jag känna mig efter en flaska. Wierd.
Hoppas det blir lika dant i morgon, då blir det billigt och bra :) Haha.
Vi skålade för massa saker, pusskalas, high five och applåder. Haha, vår dag :) Det är alla ni andra som inte är som "vanligt" HAHA. Jaja.
Jag har precis ätit middag, men är fortfarande hungrig. Man blir hungrig av rödvin va?
Kanske lika bra att gå och lägga sig så man inte äter mer. Ska bara måla naglarna en gång till.

SNABBAST I VÄRLDEN ;)

Jag tror jag är snabbast i världen. Jag har målat naglarna, tvättat mig under armarna, sminkat mig, bytt kläder och satt upp håret. På 10 min!
Nu blir det konsert och vin :)

SEG SOM KOLASÅS SOM STÅTT I KYLEN

Trött och seg. Därmed går också allt segt framåt. Ätit mat och fixat insläppsarmbanden inför helgens fester :) Kommer bli fett nice. Fick dock höra att hela Amfium (stället där kalaset håller till) är fullt av lera, och värre kommer det bli när alla kommer dit och trampar runt, så gummistövlar är ett tips. Synd för mig bara att jag inte har några. Får bli att gå ner i källaren och leta upp ett par vattentäta ickefodrade stövlar då i stället. Om mina fötter bli blöta förstörs halva kvällen, verkligen bland det värsta jag vet. Snackade med mamma om helgen, och hon skulle vara nöjd med mig så länge jag kom ihåg det mesta av vad som hände. Vad tror hon om mig? :P
Grillning och förfest hos mig eller Wicky innan med, så alla vet det med nu ;)
.
Jag vill bara slänga ifrån mig böckerna nu och börja städa. Det är så svinigt här att jag tror till och med Hebbe skäms för att ta hit vänner. Jag lever just nu på kaffe och tuggummi.
Städningen får tas omhand ikväll, ändå inget bra på tv. Ska rensa ner lite till saker i källaren. Från att ha haft hela lägenheten full av småskit till att typ inte ha någonting känns det som.

MAN SKA VARA FÖRSIKTIG MED VAD MAN ÖNSKAR SIG

När jag var liten önskade jag att jag hade pollenallergi. Eller kanske mot paprika? Eller något annat lite lättsammare. Det var ju så tufft att vara annorlunda, och så var det ju så klart lite synd om dom som hade en allergi. Matallergikerna fick även annorlunda mat i matsalen, som mattanterna alltid verkade ha lagt ner extra mycket omsorg på. Det tyckte jag var orättvist.
Och TÄNK om man hade fått hoppa runt på ett par kryckor i några veckor. Då var det ju extra synd om en, och så var man lite häftig också eftersom man då oftast hade gjort något som var lite småfarligt, typ ramlat av en häst, halkat på mattan när man spelade innebandy i köket. Vad man hade gjort spelade förresten inte så stor roll.
Jag kommer ihåg en gång, tror vi han ha gått i trean eller fyran? Vi var då ute i skogen med klassen, då var det två tjejer vars ögon började rinna och vår fröken tyckte så synd om dom och hällde droppar i deras ögon, detta tyckte jag också var orättvist så jag klämde också fram ett par tårar. Då fick jag låna ögondroppar av den ena tjejen. Sen var jag nöjd.
Idag, många år senare ångrar jag så oerhört att jag önskade att jag skulle få pollenallergi. Det är ett helvete.
Precis varit ute och sprungit, som så många andra mornar förut. Bara det att denna gången inte bara sprang jag, utan jag snörvlade och grät också. Kändes till och med som att det hade satt sig på luftvägarna.
Annars var det underbart att vara ute idag, svagt svagt duggregn och massa syre i luften.

TRÖTT

Jag är så jävla slut så det finns inte!
Pollenallergi så in i nordens också, trodde jag skulle avlida kändes som att varenda hål rann och och varenda bihåla vart igentäppt. Funderade ett tag på att köpa en nästratt eller näskanna eller nässkölj eller vad det nu heter. Bara för att kunna rensa ut allting, sluta snora och sluta nysa. Men satt i alla fall i sex timmar och pluggade. Sedan gick jag hem och dog lite. Slängde mig på soffan framför två avsnitt av unga mödrar och sedan en timmes promenad med en jävligt envis hund.
Nu är det Ugly Betty och där är folk också gravida. Vi snackar om förlossning i skolan. Ett tecken? Det hoppas vi inte. Eller gör vi det Elin?
Blev en trevlig fika också någonstans däremellan.

KLARBLÅTT

Nu är det snart dags att gå till Bibblis.
Hade jättesvårt för att vakna i morse, snozade i en timme och varje gång larmet gick igång försökte jag stänga av det med fjärrkontrollen. Då är man borta, om man gör det igen och igen och igen. Skitförbannad.
Havregrynsgröt i magen, ansiktsmask på huden och hallonsylt under strumporna. The Voice på tvn och massa bloggar på datorn. 
Den perfekta morgonen. Dessutom skiner solen starkt och himmlen är klarblå :) 
Nu ska jag gå ut med taxen.

BLODPUDDING

Fotboll var det ja. Kom fram när det var 20 min kvar av sista halvlek och då ledde dom men typ 10-0 eller var det 9? Jaja, skitsamma det är inte viktigt. Skönt att vara ute och gå. Även om man ibland får ett mindre utbrott på hunden. Det är inte bara positivt att ha delad vårdnad om Hebbe. När han är hos mamma är det han som är ute och går med henne. Han går två meter före henne och hon hänger som en vante efter och bara följer med. När han är hos pappa har han ett flexikoppel på honom. Sådana borde förbjudas! Det innebär att han går hur han vill, stannar när han vill och luktar på ett löv hur länge han vill. Och så undrar pappa varför Hebbe har blivit så siggig av sig och blir sur när han inte får som han vill. Man får ju ställa lite krav på honom och visa vem det är som bestämmer. När han sedan kommer hit accepterar jag inte att han drar, jag vill inte att han tvärstannar så axeln nästan dras ur led och jag vill inte att står och luktar på ett löv i fem min. 
Igår när jag stod ute och snackade med Wicky så försvann han och vägrade komma när jag ropade på honom. Så det blev att jag skickade honom i säcken när vi kommer in, då hugger han och morrar efter mig. Är det bara jag som sätter krav på honom eller? Visst han är 10 år och är allas bebis, men jag accepterar fan inte att han inte lyder mig bara för det. Droppen är fan att man inte längre kan klippa klorna på honom. Så jävla aggressiv. 
Oerhört ointressant att läsa om en gammal tax så jag lägger ner nu.
.
Kan säga att jag precis ätit middag, ja det blev en sen idag. Blodpudding. Det är riktigt underskattat och så oerhört gott! Med råröda lingon till såklart :) Och kan jag få nog av att tugga i mig saker efter en sådan middag? Självklart inte. Jag sitter nu med näven i en påse godis som jag otroligt nog har kunnat spara sedan i lördags. 



GRAVID?

Jag måste börja inse att NEJ, jag kan inte skaffa bebis nu. Men det är väldigt frestande när man har massa lektioner om obstetrik.
Vi hade föreläsning om förlossning idag, jag och Elin satt och klappade oss själva på magarna och nästan det enda vi sa under dom tre timmarna var Aaaw, Naaw, Åååh. Försökte övertala varandra att den andre skulle bli gravid. Haha.
Resten av dagen har spenderats med att plugga in olika sorters stroke, inte fullt lika roligt, vad som händer när stroken drabbar vilket kärl. Bla bla bla.
.
Nu ska jag, Elin och Ramsingen sticka bort och titta på när Gabbe spelar fotboll.

BRÖLLOP

Då har man varit på bröllop. Vi var 10 pers i kyrkan och sedan körde vi direkt till Häckeberga slott utanför Malmö-Lund någonstans. Otroligt fint!
Champagneprovning där en av servitörerna stod och log åt mig hela tiden och den andra var så mager så man såg hans revben genom skjortan. Blä.
Johana fick äran att öppna champagnen, killen tyckte att hon såg ut att vara den som behövde öva mest :P
6-rätters middag. Fråga mig inte vad det var för något, men jag har aldrig ätit något så gott i hela mitt liv! Så otroligt häftigt att ha fått prova på sådan "lyxmat" haha. Det beställes in vin som kostade 600 kronor flaskan. Jag som trodde dom kostade 300 men där hade jag fel. Otroligt gott det med!
I tre timmar åt vi.

Gårdagen bestod av fika med Linn och Linnéa, kramas med mami och pizza hos farmor och farfar :)
Idag låg jag och drog mig i sängen länge. Slängde på Fame filmen. Nu sitter jag hos syrran och Tobbe och ska strax dra igång lite matlagning i form av lasagne. Ska lära dom att göra ostsås.

POPCORNRECEPT

Idas supergoda recept på popcorn med det där lilla extra.
  1. Täck bottnen på din kastrull med någon slags olja. Jag kör med olivolja men det spelar ingen roll. Man kan även köra med flytande margarin för lite godare och lite onyttigare.
  2. Vänta tills oljan blivit varm. Om du är osäker kan du tillsammans med oljan slänga i en popcornkärna, när den har poppat kan du slänga i resten av kärnorna. Här är det viktigt att du inte häller i mer än vad som täcker bottnen. Annars bränns det.
  3. Låt det poppa tills det är klart. Det går snabbt och de i bottnen kan brännas på två sekunder.
  4. Häll upp i en rymlig skål
  5. Slingra ett par matskedar sweet-chillisås över. Skaka om efter hand.
  6. Pudra på lite cayenepeppar om du vill ha lite extra sting.
  7. Pudra på lite paprikapulver för lite mer smak.
  8. Salta efter behov.
  9. Skaka.
Färdigt!
Nu ska jag avnjuta detta med en sked framför sveriges historia.

VÅRRUSET 2010

Vårruset 2010. Skitkul. Så jävla irriterande bara att jag var smått skitnödig hela rundan. Och tiden var inte vad jag hade hoppats på. Var snabbare än mamma i alla fall. Med nästan tre minuter :D Det är jag nöjd med.
När man kom i mål stod Peter Siepen och intervjuade folk. Jag gick lugnt förbi och tog min medalj och alla gratissakerna sen gick jag och väntade på mamma. Plötsligt hör jag hennes röst i högtalarna, Hej hej! Jag vill bara hälsa till min underbara dotter Ida som har sprungit snabbare än sin mamma! Då hälsar också Peter till mig och grattar mig till vinsten över min mamma. Haha. Det var lite kul minsann ;)
.
Mamma hade med sig baguetter och vaniljbullar som jag ska trycka i mig nu. Titta lite på tv, och sedan kolla över lite referenser :)

3 DL IDIOTI

Hemtentan är klar. Ja, den som skulle vatt inlämnad i fredags. Jag har bara referenserna kvar, och dom får Elin hjälpa mig med ikväll. Jag skrattar när jag läser den, har nog aldrig skrivit något så dåligt i hela mitt liv! En gnutta humor, en gnutta ironi och tre deciliter idioti består den av. Och sen resten sånt som man tror att läraren blir glad av att läsa.
.
Det var väl det jag kunde uppdatera om för tillfället.
.
Over and out.

ETT PSYKBRYT KOMMER LASTAT

Nickade till på föreläsningen. Jag tvingade mig upp ur sängen med halvöppna ögon, ett snurrande rum och svullna bihålor. Lång dusch, ännu tröttare. Havregrynsgröt och promenad med taxen resulterade i stress och ett mycket ogenomtänkt klädval. Föreläsning som handlade om... Vaddå? Någon som vet? Han skrattade frenetiskt åt sina egna skämt och verkade lite allmänt ostabil. Lunch, 15 min försent till nästa lektion. Jag brydde mig inte. Fick klättra över bänkarna för att komma till den enda lediga platsen i hela salen. Ni som känner mig vet att jag ÄR smidig ;)
Ögonsjukdomar. Lärde mig otroligt mycket. Faktiskt.
.
Hemtenta. Depression. Tupplur, blir alltid helt förstörd när jag sovit på eftermiddagen. Två koppar kaffe och en promenad. Pollenallergi. Upptäcker att jag missat massa litteratur att referera till. Får ett psykbryt och börjar gråta. Wickywickan fixar det =) Nu har jag samlat ihop mig själv och hoppas på att kunna skriva lite till.
.
Måste bara meddela er alla om att jag tycker att alla ska rösta på Linus kojja här  http://www.aftonbladet.se/hemmasnickare/ Han är duktig den pojken. Hoppas bara inte jag kommer gå över till Anders dialekt efter en sommar i Sölvesborg :P Nej, nu ska jag inte vara elak. Kommer nog i såna fall få igen det eftersom jag redan är hyfsat mobbad redan ;)
.
Natt natt på er

ANDRAS ÅSIKTER

Heldag i skolan om man säger så.
Dagens föreläsningar har bestått av kvinnlig könsstympning och psykiatri.
Under föreläsningen om könsstympning mådde jag illa. Hade ont överallt, ont i magen, och allting blev värre när Anni började äta på sin bruna banan :P
Psykiatrin är otroligt intressant. Föreläsaren fick verkligen hela klassen intresserad, cred till henne.
Men jag tycker det är jobbigt med psykiatri. Jag vet inte om jag har byggt upp tillräckligt med självdistans till ämnet ännu. Men det är väl så, att så länge jag ignorerar och håller mig ifrån ämnet och allting som inte känns bra för mig så kan jag inte ta tag i det och bygga upp distansen.
Tycker det är lika jobbigt som intressant att läsa om panikångest. Det påminner mig om att jag har det och att jag alltid kommer att ha det. Men jag vet också att jag har lärt mig att hantera det, jag vet vad jag ska göra och jag vet att jag får hjälp bara ett samtal och 20 meter bort.
Det jobbigaste av allt vill jag inte ens tala om... Den ångestdämpade självdestruktiviteten.
Och åsikterna kring detta. Hur vissa verkar se ner på det och är trångsynta kring ämnet.
Jag kan nog skriva ett helt inlägg kring detta, men vill nog låta bli...

IBLAND ÄR MAN INTE PÅ TOPP

Jag är såå trött!
Ute och sprungit för tredje dagen i rad, blev intervallträning och backträning idag. Villabacken blir lättare och lättare för varje gång. Känns så skönt!
.
Jag och Wicky tog och lagade min cykel. Det gick jättebra först. Men sen upptäckte vi att den inte alls var lagad och att det är lika lite luft i däcket nu som innan. F*TTA är ordet!
Satt ute med Dani och hennes vänner en stund och drack lite vin i solen. Hebbe var lycklig när grillen sattes igång så han fick jaga aska och tigga korv. Vägrade gå hem sen, så då finns det inget annat att göra än ta han under armen och gå hem. Många suckar från honom kom det.
.
Jag är verkligen inte på topp just nu, är jätte trött, jätte mätt, jätte sugen på popcorn och jätte sugen på glass. Dessutom bara snurrar tankarna runt i huvudet på mig, och jag kan inte för allt i världen styra upp dom. Skrämmande, man ska vara försiktig med vad man önskar sig.
Jag är dessutom så skoltrött, jag vill inte göra någonting. Jag MÅSTE verkligen ha någon som sparkar mig i röven nu den senaste månaden, annars kommer mina dagar bestå av popcorn, löpning och promenader med taxen. Och det funkar lixom inte i denna kommande kursen.
.
Nej, nu blir det till att gå till ica och köpa mat och leverpastej till taxen och mjölk till mig :)

BRA, BARA BRA

Klarade backen här utanför igår :) Utan problem dessutom! Löpningen gick faktiskt helt fantastiskt bra, och jag kände mig stark, och jag hittade andningen meddetsamma.
På kvällen stack jag och flickorna och Axl till Toddez och käkade. Och efter det hem till Marielle för kaffe och en jädrans massa skratt resten av kvällen :)

Mormor och morfar kommer och hämtar mig vid ett, och då kör vi tillbaka till Växjö. Mitt hem.
Och Hebbe följer med denna gången såklart :) Ska bli så otroligt mys!
Så när jag kommer tillbaka är det väl bara till att börja på allt plugg jag ligger efter med.
.
Over and out.

HEJ, JAG HETER IDA OCH JAG ÄR GAMMAL

Haha, hade jag rätt eller hade jag rätt? :P
Killar över 25 och tjejer under 17. Men vad ska man göra? Träffade i och för sig ett par gamla klasskompisar, det var trevligt. Linnéa ramlade över ett bord och gick ner sig i ett träsk. Det var väl kvällens roligaste händelser. Haha.
Kom fram en tjej till oss och snackade lite för hon hade tappat bort sina kompisar. Frågade vad vi hette och vilken skola vi gick på och så. Förklarade att jag var 21 och pluggade i Växjö. Då är denna bruden 15 år!!!! Står ute och röker och med en spritflaska i handen. Det var fan längesedan jag kände mig så gammal. Men det var ändå en bra uppstyrd fest. Det tyckte till och med polisen och nattvandrarna. Lite irriterad blev jag dock på att dom inte tog en enda minderårig som drack. Fast om dom hade gjort det så hade fan hela festen försvunnit och polisen hade fått för mycket att göra. Kanske hade varit annat om det hade varit en stökig fest? Jag vet inte hur dom tänker, dom där i blå uniform.
.
Det var trevligt hemma hos Anders. Fick reda på att det gjorts en undersökning på Nordenberg och 80 % av killarna rökt på, men bara 10 % av tjejerna. Det tror jag inte ett skvatt på. Satt och lyssnade på resten av de som var där som har barn som går på Nordenberg och hur oroliga dom är, för rökning och festande och dittan och dattan. Det är så det blir när man sätter sina ungar på Nordenberg. Och mamma och jag försökte lugnt förklara att det är så det är. Lärarna bryr sig inte och det är ingen som säger någonting till föräldrarna. Tycker faktiskt att man kan göra det fast att man kanske fyllt 18. Men allt detta händer ju innan man fyllt 18.
.
Well, nu ska jag inte gnälla mer på detta.
Har firat mamma nu på morgonen med paket och brakfrukost som jag och Johanna har stökat med halva morgonen. Nybakta bullar, köttbullar, äggaröra, sill, melon och gräddbakelse.
.

RSS 2.0