Sommarlovsbeslutsångerst.

Jag har än så länge endast sökt sommarjobb här i Växjö, men jag har gått och grunnat på detta i en vecka nu. Och jag har kommit fram till att jag nog ska tillbringa sommaren i Sölvesborg. Jag kan inte tillbringa en hel sommar i en lägenhet på 30 kvm mitt i Småland där närmsta hav ligger 8 mil härifrån. Jag är bortskämd med att kunna köra till farmor och farfar när jag vill. Och jag vill umgås med familjen tills jag tröttnar på dom så jag tycker det ska bli skönt att få komma tillbaka till Växjö igen. Visst jag älskar Växjö, men det är fan ingen sommarstad och det är definitivt ingen stad jag kommer stanna i efter jag läst klart.

Så nu har jag ringt till pappa med och förvarnat honom om att jag kommer i sommar. Eftersom Johanna förmodligen kommer bo hos Tobbe den mesta tiden så tar jag hennes rum. Det blir bra det. 50 meter till havet och 150 meter till glassbåten. Det är sommar det :)


SOVA

Linnéa och Barbro i soffan, Hebbe i säcken halva natten och hos mig halva och jag i sängen. Ja, fullt hus har här varit. Men det gör inte så mycket. Idag kunde jag iallafall somna om när Linnéa stuckit till jobbet. Och gud vad skönt det var att kunna sova ut ordentligt. Håll i er nu, jag som till halv tio! Haha, det ni! Så länge har jag fan inte sovit på evigheter.
Nu tänkte jagg koka lite kaffe, hälla upp kaffet i min termos, packa ner böckerna och bege mig till bibblan.
.

Spotify och minnen.

Groove Coverage – Moonlight Shadow - Radio Version
.
Vilka minnen! Både hemska och otroligt roliga. Min fantastiska fjortistid som varade drygt två år på högstadiet.
Alla helgerna i Gränum med snöstorm, poliser, nattvandrare, de bästa gömställena för flaskorna, lögner, första fyllan, första kärleken, första mycket.
När jag GICK till Gränum, när jag vurpade med moppen in i skogen, när vi impulskörde till Näsum.
Mamma och pappa var ganska tokiga på mig under den tiden.

Bed and breakfast.

Jag tror jag ska starta ett bed and breakfast. Hade ju ändå inte gjort någon skillnad. Hehe. Linnäas mobil låter som en skottlossning! Jag höll på att kissa ner mig och sen började jag nästan gråta och sen skakade jag och sen svettades jag. Kunde tyvärr inte somna om, men det gör inget, la mig i soffan och satte på en film. Det kändes verkligen lyx! Johanna sitter och beställer kläder från HM, tänkte att jag ska se om jag hittar något för en billig peng. En ny bikini hade inte suttit fel då min älskade röd-prickiga har blivit för stor :(

Världens sexigase man.

Jag har gått och blivit kär. Jag har fan aldrig varit kär i en kändis men nu har det hänt.
Suttit här i soffan i flera månader och tittat på Robinson och blivit mer och mer besatt. Här om dagen fick jag till och med tårar i ögonen för att han var så het, söt, snygg. GRR!!
.
-
.

Jävla tax.

Här har jag gått och suktat efter att få gå en promenad runt sjön hur länge som helst. Jag har tänkt att när dentan var över då ska jag minsann gå. Och ut gick jag, bara det att lille taxen vägrade gå mer efter en kilometer!! Lyfte på tassen och såg jätte ledsen ut. Var lika dant i morse. Det är nog för kallt så tassarna fryser i marken. Det är ju inte ordentligt skottat någonstans. Bara ordentligt packat. Så jag fick snällt vände om, med en tax under armen. 12 kg väger han!!
Det var den rundan det, och nu är det ju fan mörkt också. Får ta och sticka till Willys för att handla lite istället. Och i morgon blir det löpning! :)

Inga konstigheter.

Då var tentan gjord. Fan vad jag är bra. Och påläst nu med. Jag kan nog mest i hela klassen nu, på ett ungefär ;) Men gud vad skönt! Kände mig verkligen sjukt säker genom hela tentan. Sån känsla!!!
Ikväll blir det definitivt frossa! För det är jag värd. Ska ha kött, pommes, beanaisesås och en fredagsmix påse. Sen på kvällen kommer Linnéa med.
Nu är jag tillbaka på banan! Idag ska jag vara ledig från allt vad plugg heter och sedan är helgen fylld av en gammal hemmtenta blandat med läkemedelsberäkning.
.
Inga konstigheter.
Ingen foundation, knappt något smink,
håret blev som det blev när jag steg ur duschen
och en röd näsa.
Så som jag är och dessutom jätteglad!

Jag är avis

Ni kan inte ana vad jag är avis på dom som åker utomlands och gör något kul! Wicky, hon stack till Irland. Emma stack till frankrike, Emma B sticker till Australien, Jos, hon har varit på Jättemånga ställen. Ja, listan kan göras ännu längre.
Något sådant vill jag med göra! Jag vet att jag bara kommer vara 22 år när jag blir färdig sjuksköterska. Och det är bara barnet typ. Då vill jag göra sånt. Men sedan kommer man säkert vilja få jobb direkt i och med att man ska börja betala tillbaka lånet inom 6 månader efter det att man slutat. Egentligen fattar jag inte varför jag går och oroar mig över detta nu. Men det gör jag.

BÖG MAMMA KINES

.
Denna låten är så dålig så den är bra. Kommer förmodligen bli min och Ramsings ersättare till Skandalen:

Ett tag sedan.

Alex C. feat. Yass – The Sweetest Ass In The World

Oj...

Jag har inte riktigt fattat att jag ska ha tenta på fredag. Känner mig lite stressad. Ska nog ligga i sängen en stund innan jag somnar. Och så tänker jag göra som Emma gör, lägga böckerna under kudden och sova på dom, och för säkerhets skull så ska jag sova på böckerna nu i två nätter. Då måste allting gå in dubbelt så snabbt. Eller vad tror ni?
.
Nästa vecka ska jag på anställningsintervju för sommarjobb. Sökte jobbet igår och idag ringde dom. Från nattpatrullen ringde dom, precis vad jag ville :)
Nu får jag bara hoppas på att dom vill anställa mig som undersköterska och inte vårdbiträde. Får ju lite mer arbetsuppgifter och mer i lön med.
.

Min grej.

Upptäckte nu att Wicky hackat sig in på min blogg (typ) och skrivit ett fint blogginlägg.
Men jag har inte kunnat komma på riktigt vad som är min grej.
Kanske det är min ytterst dåliga musiksmak?
Min ståtliga längd och underbara fluff så jag skymmer utsikten för alla som är bakom?
Kanske mitt underbara skratt eller min förmåga att slänga ihop en middag bestående av vita bönor i tomatsås med gröna ärtor och inbilla sig själv att det är gott för att man inte hade något annat i kylen?
Men vad är min grej?
.

Gästinlägg av Wicktoria

Alla har en grej.
Eller egentligen har alla två grejer, en sak man stör sig på och en sak man är helt insnöad på. Såhär funkar det i verkligheten. En stor ostatistisk undersökning gjord av ingen mindre än mej själv visar att detta är dagens sanning.
Alla har minst en grej! Jag har diskuterat detta med flera vänner och dem håller med, vi kan peka ut allas grejer, en vän har blommor som sin grej, min mamma t ex har katter som sin grej. (Kan inte påpeka andras negativa grejer, ifall de inte skulle veta om det själva.) Oftast vet man vilken som är ens egen negativa grej. Annars talar folk gärna om det för dig ifall du mot all förmodan skulle fråga dem. Men som sagt, man vet, man vet vad man har att jobba med liksom. Ibland försöker man jobba på det, ibland för alla andra acceptera att det är så man är. Jag t ex vet att jag har ett jävla morgonhumör men jag försöker jobba på det och så länge man inte pratar med mig på morgonen är det lugnt.
Min nördgrej är böcker, helt klart. Böcker och mat. Gärna kokböcker. :) Så här är jag, jag är väldigt bestämd när det kommer till hur man får behandla mina älskade vänner böckerna. Köket har jag släppt taget om lite grann, jag kan lära och visa hur man ska göra flera gånger innan jag blir vansinnig. (Är ganska pedagogisk :P) Men gud nåde den som viker mina böcker säger jag bara!
Jag och Ida pratade om det igår, jag berättade att jag försökte hitta hennes grej men att jag har misslyckats totalt. Jag sa att jag skulle reta henne tills hon blev förbannad och visade den sidan. Men det verkar ganska riskabelt, irriterar jag henne tillräckligt kanske det slutar med att jag får sova i min bil. (; Ida frågade ifall jag inte bara kunde tro på att det är såhär hon är. Men jag kan helt ärligt talat inte det.
För alla har en grej, eller hur?!

Kan inte få nog.

Det finns så mycket jag behöver få ur mig! Men inte ens hälften kan jag skriva här. Jag måste skaffa mig en riktig dagbok.
Jag är verkligen ledsen idag. Jag känner mig utstött, jag har inga pengar (detta är allvar), jag är trött, min andra vinterjacka har gått sönder, jag ligger efter ca två veckor med skolan och min nya router är sönder!
Dessutom så pga pengabristen kan jag inte gå till tandläkaren, jag kan endast äta äggröra och mina skakisar.
Sedan undrar jag vad jag har gjort för fel? Om ingen någonsin säger vad det för för fel man gör kan man ju inte göra bättre nästa gång. Om man får en nästa gång.
.

Hejdå Emma :(

Hade spelkväll hos mamma igår. Var verkligen skitkul! Kul att träffa alla gamla kompisar igen som nästan är som en andra familj. Blev plump och Alias och massa vin och godis. Plump fattade Johanna inte ett skit av och ändå så plumpade hon aldrig! Hon bara satt och fnittrade åt sin egna tröghet.
Så kul att ha kunnat umgåtts med hela familjen på ett normalt sätt en hel helg. 
.
Fikat med Emma. Sista gången jag ser henne nu på ett halvår :( Vi har hängt ihop i 14 år! Vare sig vi varit bästa kompisar eller ej. Och nu ska hon till Frankrike. Det känns lite jobbigt. Vem tusan ska baka morotskaka nu lixom?
Nej men jag känner mig faktiskt lite ensam måste jag säga.
.
Denna helgen har varit fylld både av lycka och tårar.
.

Ska man väcka henne?

Johanna sover hos Tobbe i natt. Jag sover i Johannas dubbel(!)säng och trängs med Hebbe. Fattar inte hur en sån liten tax kan ta så mycket plats.
I alla fall, hon sa att vi skullr köra tidigt till Olofström så hon hann hämta ut sin ring. Och klockan är ju trots allt halv nio, och det är ju inte jätte tidigt.
Jag ska tvinga ut Johanna att springa med mig. Samtidigt som man håller på att dö av alla extrasaker som indianhopp, plocka svamp och intervaller, så håller man på att skratta ihjäl sig. Egentligen vet jag inte varför jag skrattar, kanske för att det är så jobbigt, eller för att man inser hur man egentligen ser ut när man är ute och springer.
Världens godaste italienska glass på Kreta.

En föreläsare jag inte förstod mig på.

Idag har vi haft föreläsning om mag- och tarmsjukdomar. Jag vet lixom inte riktigt vad jag tyckte om läraren. Han var jätteduktig på att förklara det som stod på powerpointen, men så fort någon av oss ställde en fråga kunde han inte svara på den. Han tillockmed sökte efter svaret på wikipedia! Sedan sa han att det finns glutenproteiner i havre. Vilket är helt fel. Det vet ju till och med jag. I och för sig så har jag en tillfällig sambo som är sjukt glutenalergiker, så jag har fått lära mig alla e ämnen och saker. Men ändå, att inte en läkare som ska föreläsa för oss kan det?
.
Vill meddela alla om att jag klarade C-tentan!!
.

<3

.
Han förvandlar min vardag till ren kärlek.

Gråt dag.

Började gråta hysteriskt idag på lektionen. Bara grät och grät och grät, fick massor av kramar då. Resten av dagen har tillbringats med att skriva hemtenta. Tror jag kommer bli hyffsat klar i helgen. Känns skönt. Men min framtid avgörs i morgon.
.
Flo Rida – Jump [feat. Nelly Furtado]

Duktigt.

Då var promenaden gången, maten i magen (wockade grönsaker med nudlar) och jag ska påbörja lite mer plugg. Känner att jag får mycket gjort trots att jag inte stressar runt, är klar med första uppgiften på hemtentan nu, och ikväll ska jag börja på andra uppgiften, samt så ska jag lära mig det venösa återflödet. Det kommer nog gå bra :)

Bra respons.

Det har varit roligt att komma tillbaka till skolan nu när hela klassen är samlad. De vanliga lektionerna som ibland dock är så tråkiga och med dåliga föreläsare att man nickar till femton gånger på en minut. Det hände idag. Patologi hade väl kunnat vara intressant om läraren inte hade haft samma tonläge i två timmar.

Det är också roliga att höra att det syns att man har gått ner i vikt. Dock har det stått stilla nu alldeles för länge känner jag, men jag är motiverad till max. Igår morse var jag ute och sprang för första gången på nästan tre månader. Det hade nog gått bättre om jag hade ätit lite frukost innan, men jag tog mig igenom rundan på 4,3 km ialla fall :) Sjukt nöjd!
Och idag blir det med långrunda, en promenerande dock, med Wicky och Hebbe.

En dag full av hopp.

Eva-Britt kan vara ganska snäll ibland. Denna dagen har varit full av hopp och min framtid kanske inte kommer gå åt helvete. Men man ska som vanligt inte hoppas på för mycket.
.
Beställde en ny mobil igår. 1600kr kostade den, men med minneskortet och frakten blev det ändå 1900 kr. Men men, det är såna smällar man får ta sen.
.
Orkar inte mer just nu, är sjukt trött och ska gå till bibblis och skriva hemtenta när jag druckit upp mitt te.

En ledsen dag.

Skolan kan man väl inte säga var något vidare idag. B-tentan hade gått lika dåligt som man hade trott, men man hade ju ändå hoppats på det bästa. Så då blev jag lite ledsen. Terminen är ännu mer förvirrad nu än vad den var innan. Så jag satt och bet på naglarna och bet sönder toppen på min penna med.
.
När jag kom hem hade Wicky varit ute med Hebbe, torkat golvet, diskat och lagat mat. Sallad med lax, räkor och fetaost stod det på menyn idag. Och det räcker till middag för båda i morgon med. Inte mig emot, underbart gott!!
.
Eminem – White America

Ny design.

Vad tycks? Jag är ganska nöjd faktiskt :)
Mattiaz – Skandalen

Wonderbart :)

Tentan gick nog jävligt bra faktiskt :) Men man kan ju såklart aldrig vara säker när det gäller Eva-Britt.
Dagen bestod till resten av kebabtallrik som Johanna sa att jag skulle fira med.
Handlade kalender och ett par boxar till toaletten som matchar min tvättkorg. Perfekt :)
Egentligen var det fest som stod på schemat, men alla var helt avslagna så det blev Robinsson, popcorn och Rapakalja istället. Lika bra det. Mycket mys.
.
I morgon ska jag ha lite terapi i form av att ligga länge i sängen, storstäda, tvätta och rensa i skåpen. Inte haft en dag på flera månade då jag känt att jag verkligen verkligen kunnat slappna av. Alltså, inte en enda dag. Det enda jag måste göra är att Jag och Elin ska fixa klart schemat och jag ska skriva in mitt eget schema i den nya kalendern. Sedan på kvällen kommer Wicky. Det ska med bli mys :)
.
Börjar dock bli lite snuvig och få lite ont i halsen. Så nu ska jag gå och nana i min  underbara säng med min underbara tax.
.
Måste bara berätta världens hemskaste sak! Jag började fan gråta! Jag klämde Hebbes svans i dörren. Vet inte hur jag tänkte. Så han är lite öm i den och den har varit helt sne hela kvällen, börjar dock bli lite rakare nu, men ändå. Fy vad jag kände mig hemsk! Känner mig fortfarande hemsk, han är ju min lilla prins. Så han har blivit extra bortskämd av alla nu, med godis och lek och mys.

Dagens ord:

FISOLOFERA
.
.
Claire Johnston – Sway

This is it.

.
Nu gäller det.

Peppad till max!

Du är det sista rycket som gäller! I morgon gäller det.
Satt med Li igår kväll och pluggade. Kändes väl hyfsat, lite ironiskt att allt det hon kan kan inte jag och allt det jag kan kan inte hon. En bra pluggkombo med andra ord.
Denna morgonen känns lite bättre än vad gårdagen gjorde, då jag fick ett sammanbrott och satt i skolan och lipade i två timmar. Men den dagen är passé. Man ska inte tänka bakåt utan leva i nuet och ha framtiden i ryggmärgen.
När klockan i morgon är cirka 12, då börjar en mycket trevlig helg.

Lördag.

Idag tänkte jag inte skriva om idag, för den har inte varit så intressant. Bara som alla andra dagar är dagarna före en tenta.
.
Utan jag tänkte meddela er om att på lördag är det dags för utgång på DeLuxe :) Häromdagen hade jag lite panik över vad jag skulle ha på mig. Men igår fick jag mitt paket från Nelly.com då blev jag glad och lugn :)
Så såhär har jag tänkt, linnet med katten på, sedan hade jag ju helst velat ha ett par leopardleggins. Men det får duga med vanliga svarta, de matta får det nog bli, tror inte lacklegginsen passar lika bra.
Sedan hade jag tänkt ha en grå sotning till smink. Tänk er typ dagen-efter-fest-smink.
Och så lite halvt urkammade lockar och lite halvt rufs.
Vad tror ni?
.

Idag är det dags för en upp peppande låt!

Yves Larock – Rise up - Radio Edit
.

Livet är inge kul just nu...

Nej, livet är inte roligt. Jag bara står och stampar och kämpar mer än någonsin och ändå kommer jag inte frammåt!
Vad ska man göra? Jag är på gränsen till att ge upp.
Jag vet att det bästa för mig själv, min hälsa och mitt psyke hade varit att ta ett halvårs studieuppehåll och läsa upp mina betyg. Just nu börjar det luta mer och mer åt att göra det. Och jag tror att jag nog kommer kunna hålla bra kontakt med mina vänner i alla fall. Det känner är vad jag känner att jag behöver Men kanske inte direkt vad jag vill 100%. Jag vill ju också kunna klara det som de flesta andra gör.
Vill inte vara en del av mitt liv just nu, kan jag få gömma mig under täcket tills allting har blivit lite lättare?
Jag känner att jag verkligen hade behövt gråta nu. Knappt ens det kan jag göra. Vill ligga mellan mamma och Hebbe och känna mig trygg. Jag vill umgås med farmor och farfar, där jag alltid känner mig som den bästa människan i världen.
Jag är rädd.
.
Håkan Hellström – Jag Vet Inte Vem Jag Är Men jag Vet Att Jag Är Din (Midway Down Version)

Lycka i en glasburk.

Jag önskar jag kunde spara lycka i en glasburk.
En sån burk skulle jag vilja ha.
Bära med mig den överallt.
Och när jag är ledsen
Öppna den.
Känna hur lyckan sakta
Spred sig genom kroppen.
Men nu går det inte.
Så jag får helt enkelt
Stå ut med att vara olycklig ibland
Som alla andra.


Du vet att du kommer från Olofström när...

Okej, bästa FB-gruppen! Haha. Så kära Växjö-vänner. Läs och lär.

Du använder uttryck som: gild, dinga och ge kaffet.

Du tar dig en glidare vilket betyder vända i maxi-rondellen och vid banken. (och detta gör du i några timmar)

Du är finsk

Du bryter på "vilbokska"

Du jobbar eller har jobbat på volvo

Du strular med en fulsnygg för att det är det enda som finns kvar i byn

Du spelar hockey eller har varit med någon spelar hockey

Du har hängt på taxi-grillen, napoli eller toddez och du kallar dessa för tixi, nipoli och tiddez

Du tycker det är obligatoriskt att gå på SRF även om du inte gillar musiken

Du dricker slots gild

Du gillar att "hänga i byn" även om det är - 10

Du tycker årets höjdpunkt är lilla julafton på toddez eller juldagen på hotellet

Du går på balders trots att du är långt över 20

Du festar inte utan du läääskar

Du säger ofta "hon/han har fått det" eller "det veeet du"

Glömde ju..

Glömde dagens låt igår. Tar en nu och en ikväll istället.
The Baseballs – Let's Get Loud

Jag behöver följande:

  • Fler och olika sorters leggings, ett par leopard kanse? Eller med något annat snyggt mönster. Spets vill jag nog ha med.
  • Roughe, typ persikofärgat. Tänkte gå in till MUS för att få den rätta färgen.
  • Ett läppstift som passar mig.
  • Lip-pumper, alltid fint med stora läppar. Och tänk att gå ner i vikt oxå på köpet? Finns en för att sluta röka med.
  • En ny mascara, helst vill jag ha denna, Helena Rubinstein, Johannis har den och säger att det är den bästa.
  • Joggingdress. Men har inte hittat någon snygg. Något förslag?
  • Nya jeans, har presentkort på MQ, så det får nog bli därifrån.
  • En ny fönsterlampa, slog sönder min när jag satte upp ljusstaken.
  • En ny mobil.
Okej, drygt 4000kr. Någon, blink ;)


Suck, detta går sakta.

Sköldkörteln=tyreoidea
Vilken typ av kortikoider producerar zona glomerulosa? Svar: mineralkortikosteorider
Vilet är samlingsnamnet för binjuremärgens hormoner? Svar: katekolaminer
Vilka är tyreoideahormonerna? Svar: Trijodtyronin-T3 och Tyroxin-T4
Vilken är den viktigaste mineralkortikosteoriden? Aldosteron

Ja, ni fattar att jag inte har något liv, att jag hatar latin och hormoner och att jag gör annat i stället för att plugga.

Paket.

Jag vill ha mina paket NU NU NU!!!
Väntar på paket från Svenskt kosttillskott, Ellen och Eleven.
Från Eleven har jag köpt schampo från Björn Axén och Ett set med sminkborstar i äkta gethår. Det gör så fruktansvärt stor skillnad att sminka sig beroende på vad för borstar man har. Man kan använda världens skitögonskugga som man fått i en tidning och ändå få en riktigt snygg sminkning om man ha riktiga borstar och ett bra underlag. Så jävla jobbigt när hälften av ögonskuggan sitter under ögat.
.
Nejni, nu blir det frukost och en en promenix.

Fytusan

Gud i himmelen vad jag har frusit idag! Medan resten av mig grupp satt och svettades i klassrummet satt jag och skakade av köldskador. Fanns ingenting som ville vara varmt på min kropp.
Gick ut i skogen med Hebbe. Jisses vad han tyckte det var kul! Lite jobbigt var det att pulsa fram i nästan 2dm snö. Men det var så sjukt mys!
Fick för mig att jag skulle gå och handla 20 min innan jag började skolan, och innan dess skulle jag skrivit ut massa papper med. Jag vet inte hur jag tänkte där riktigt, men jag hann! ;)
Annars har dagen inte varit så intressant precis.
Ska kolla på paradise hotel, plugga lite mer och sen nana sängen!
.
Dolly Parton – In The Ghetto

Taxen

Igår när pappa skulle köra hem efter att ha varit här hos mig så kröp Hebbe upp i min famn och var rädd att han skulle vara tvungen att följa med tillbaka. Lilla älsklingen! Klart att han skulle stanna!
Så nu är han här. Legat och snarkat i säcken bredvid min säng. Både han och jag har sovit som två stockar.
.
Skulle egentligen stigit upp halv sju var det tänkt, men jag vaknade närmare 8 då min klocka inte verkade vilja fungera ordentligt. Så nu sitter jag här istället en och en halv timmar försenad i min dagsplanering. Gäller att sätta fart, blir nog att sitta hemma och plugga fram till skolan börjar vid ett, i stället för att sticka till bibblan som det var tänkt från början. 

Dagens

OutKast – Hey Ya! - Radio Mix/Club Mix
Höll nästan på att glömma.
Denna låten är såå mycket högstadie för mig.
Har för mig att även pappa diggade med med sin tummdans riktigt ordentligt.
Haha.

Vilken fest!!

Vilken fest igår alltså! Jisses amalija. Aldrig varit med om en häftigare födelsedagsfest.
Jag, Johanna och sex andra tjejer agerade servitriser. Vilket innebar att servera mat, plocka disk och se till att alkohol och dricka alltid fanns lätt tillgängligt till 200 pers. Dessutom fick vi den stora äran att agera doakör när Anders fick för sig att han skulle köra lite slosång. Han funderade tydligen allvarligt att tag på att sluta jobba med vindkraftverk till att bli sångare i stället, hela familjen var eniga om att han nog skulle lyckas bättre med vindkraftverken.
189 stycken var det som kom, för att vara exakt.
Storslaget kan man säga. Med isskulprurer, liveband, öppen bar, soppbuffé, dansgolv och körslag. För att nämna en liten del.
Efter att 189 stycken hade tryckt i sig 275 portioner soppa, 11 brödlimpor, minst vars en pannacotta med kokta hallon, ca 5 burkar med lösgodis, 9 chokladkartonger, 2 paket salta pinnar, ett par kilo frukt, typ 7 tårtor och ungefär 12 liter kaffe (om det räckte). Då var klockan ett och det var dags för bullens korv och mjölk. Ja, som folk åt! Och ni kanske också kan tänka er att i Slottslängorna är köket inte större än 1,5X3,5 meter. Två proppar gick under kvällen.
Och vi slet. Men det var sjukt roligt. Och Mathildas och Emmas mormor är så söt. Hon tyckte vi skulle ta det försiktigt när vi körde hem, för det var blåsigt och modd på vägarna i Sölve. Saken är den att vi bor 3 minuters bilfärd från slottet, och det hade varit en ganska stor omväg på ett par mil att köra förbi Sölve.

Vaknade vid tjugo i 11 idag. Då stod frukosten serverad på köksbordet. Vilken lyx!
Jag har kört med släp idag för första gången i mitt liv. Fick upp min säng. Pappa satt bredvid och surfade.
Det gick över förväntan. Tyckte både han och jag.
Pappa försökte fixa min router i en och en halv timma idag, men icke att den vill fungera. Jag blir så arg och så ledsen! Denna gången köpte jag definitivt inte den billigaste saken. Hatar att köpa något billigt och att den senare går sönder, så därför ville jag verkligen ha något riktigt. Men hjälpte det eller?
GAAAAAAHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!! MORR!!!!!!!

Inget som slår.

Slänger in en dagens låt nu eftersom jag förmodligen inte kommer ha tid över resten av dagen.
Detta är verkligen världens genom tiderna bästa låt.
Tänk när man fick höra den på en konsert, där man så gott som står längs fram och man känner det i hjärtat.
Magiskt. Vill uppleva det igen.
Kent – Mannen I Den Vita Hatten ( 16 År Senare )
.

NELLY.COM

Och i stället för att göra det jag ska, och i stället för att vara förnuftig med sina pengar så har hon nu suttit och klickat hem lite kläder. Dessa långa topparna blev det och två par trosor. De börjar tryna här i lådan nu...
.

Bullet.

Bullet – Dusk Til Dawn
.
Det bästa i svensk rockväg.
.
På söndag kommer prinsen tillbaka <3

För mycket kläder

Kollade igenom min garderob nyss i hopp om att hitta något snyggt men samtidigt bekvämt att ha på mig i morgon på 50+50-årskalaset med 200 pers. Nu är en sak jag då undrar, hur kommer det sig att man har en hel garderob med jeans och tröjor, en hel garderob med klänningar och en hel byrå med kjolar och t-shirts, men ändå har man sjukt svårt att hitta något att ha på sig?! Finns det någon som kan svara på hur detta kommer sig?
Just nu har jag packat ner outfiten jag hade på nyår samt två andra tröjor jag aldrig använt.
Det är fan helt sjukt att man inte tycker om att använda samma klädesplagg två gånger på fest. Har haft hur många snygga kläder som helst som jag endast använt en gång på fest och sedan har det blivit vardagskläder.
Slöseri kan man ju kanske kalla det...
Dessa kläderna tillexempel.
Endast använda max två gånger.
Den svarta är två år gammal.

Ny kategori - Spotifytips.

Eftersom jag har så sjukt bra musiksmak så tänkte jag att jag ska dela med mig av detta,
i form av en ny kategori så tänkte jag att det får bli en dagens låt varje dag.
Idén fick jag av http://mstrom.bloggagratis.se/
.
Så här kommer dagens!
Uno Svenningsson – Kaffe och en cigarett

La praktika

Då vart sista dagen i Vislanda gjord. Känns lite vemodigt måste jag erkänna, har ju trivts så fruktansvärt bra, även om det har varit hemska att stiga upp om morgonarna. Idag ville de skicka ut mig någonstans mitt i skogen för att lägga om en farbrors tå, där jag varit två gånger innan. Har jag missat att tala om hur dåligt lokalsinne jag har? Gick ju fan vilse med en stackars kille när jag skulle köra han i rullstol mellan vårdcentralen och röntgen.
Nej, där gick faktiskt min gräns med vad jag skulle klara av. Omläggningen är inga problem, bara lite intrasite och mepilex. Men att hitta dit. Ingen chans att jag gjorde det själv! Särskilt inte nu när det var någon gubbe som kört vilse någonstans på smålands småvägar, han hade suttit i bilen i ett dygn och inte haft en aning om vart han var någonstans. Stackaren.
I vilket fall som helst så var det dags för betygssättningen. Högsta betyget på alla uppgifterna! Det var 1-7 man kunde få, och på mitt är det ikryssat 7, 7, 7, 7, 7, 7... osv. Är ganska nöjd över mig själv ;)
Sedan skulle jag åka hem, somnade direkt. Och vaknade av att busschauffören väckte mig och sa att vi var framme, så var vi på stationen i Växjö, och en hel folkmassa stod och väntade utanför bussen. Haha, lite pinsamt.

Sitter nu här tillsammans med fem indier i en datorsal i skolan. Det luktade konstigt när jag kom in här, typ stark krydda och sunkig andedräkt.

Börjar bli måttligt trött och sjukt stressad just nu. Ögonen håller på att falla ihop. Men jag tänkte sitta här i alla fall minst en timma till.

Citat.

Den man ligger med får bädda.

Snö med ett leende.

Gick ut och gick en sväng.
Pulsade fram i 20 cm pudersnö och fångade lätta, stora flingor på tungan.
Utan musik, bara total tystnad bortsett från knorraandet under fötterna och bilarna långt borta.
Rensa tankarna och bara känna nuet. Läste en bok en gång där det stod att man ibland bara ska stanna upp, känna och njuta.
Det var precis vad jag gjorde.
Låter kanske lite klyschigt, men jag kan inte hjälpa att snön gör mig lugn och glad.

Snowman

Jag fick sluta halv ett från praktiken idag för det hade sagts att det skulle bli ett snöoväder under dagen där det skulle komma 10-20 cm snö med varning grad ett eller vad det nu kallades, så dom var rädda för att om jag stannade kvar så länge som jag skulle så skulle bussarna blivit inställda och jag skulle varit tvungen att sova över där och sova skavfötters med någon tant eller något.
Men det jag undrar nu är, var är det där farliga snöovädret någonstans? Stannade det i Liatorp eller?
Jag lovade ju mig själv förra veckan att om jag slutade tidigt så skulle jag gå hem från stationen varje gång. Och det gjorde jag även idag. Såg ut som en snögubbe när jag kom in på Willys, det jag behövde mest var toapapper, men tror ni jag lyckades komma ihog det? Nej! Snart är det så illa att jag får rota fram näsukar från Ullared att torra mig med.

Indier, morr på dom!!

Idag när jag kom in i min tvättstuga hänger det fullt med tvätt i torkskåpet och tumlaren är på. Idiot tänker jag för mig själv, han får skylla sig själv. Jag gör vad jag ska och går därifrån.
När jag kommer tillbaka står det en indier utanför mitt tvättrum och glor. Åh nej! tänkte jag. Han sa att det var hans kläder. Vad bra, tänkte jag, då slipper jag packa ner dom och ställa ut i strykrummet. Jag slänger in det jag ska i tumlaren och hänger in klänningarna i torkskåpet, eftersom jag inte hade så mycket tvätt så gick det ganska så snabbt.
Om jag hade varit en som glömt min tvätt i någon annans tvättrum så hade jag slängt i allting i min IKEA-kasse och sedan sorterat det ute i strykrummet. Men nej, inte han inte. Han stod där och vek så fint, och slätade ur varenda rynka han hade på sina koftor och jeans. Snacka om att jag var irriterad! Jag fick gå ut och vänta på honom, tänkte minsann inte bara stå där och glo, och jag kunde ju inte gå hem heller eftersom jag var tvungen att låsa. Tror dom att man har all tid i världen eller? Vet inte indier att vi svenskar är det folket som har typ minst tid av alla?

För övrigt så är det fem saker till jag vill meddela.
  1. Jag köpte mig en rauter idag. Jag skiter i minilaptopen, även om jag är grymt sugen! Och även fast pappa beställde just den som jag skulle ha!!! Morr!!!
  2. Jag har fått magkatarr igen. Det är inte det skönaste kan jag säga, särskilt inte ihop med mensvärk.
  3. Jag ska fortsätta plugga snart.
  4. Jag ska gå ner till tvättstugan nu igen.
  5. I morgon börjar sista veckan på praktiken.
Hejdå på er!!

Snyggare=bättre humör?

Idag vaknade jag kl nio av att mamma ringde och sa att hon hade köpt en ny mobil. Jaha, och? Kul för henne lixom, men hon hade kanske kunnat ringa och berätta det vid elva eller något i stället så kanske jag hade varit lite mer trevlig.
.
När jag låg och drog mig i sängen efter att jag snackat med mamma så tänkte jag att man nog blir lite gladare och på lite bättre humör om man klär sig snyggt och känner sig fräsch. I och för sig så är det så skönt att plugga utan smink, då kan man sitta och gnugga sig i ögonen hur mycket man vill utan att man sedan ser ut som en panda eller att ens ögonfransar bryts. Men jag tänkte att jag ska ha min nya collegetröja från Carlings jag köpte förra veckan och som ännu inte är använd.
.
.
Näst på mitt schema står disk, fixa CSN och sedan över till skolan igen där ni når mig på mobilen.

Just who I was.

.
Så häng dom högt
Så häng dom långsamt
Men häng dom högt
Jag kräver hämnd
En tidig morgon
Född till tönt.


En stock.

Sovit som en stock i natt! Känns som att ingenting skulle kunnat väcka mig. Förutom kvart över 11 när telefonen började låta.
Jag känner att jag har sjukt mycket energi just nu, så jag ska ta och borsta bissingarna, tvätta mig under armarna och packa ner lunchen sedan beger jag mig till skolan igen. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag kommer klara mig genom denna tentan. Så ni får gärna hjälpa mig ;)

Pyjamastjej.

Johannis sov här i natt. Låg och snackade en stund innan vi somnade. Så himlans mysigt.
Kommer ihåg alla Sofias sleeping-partyn på mellanstadiet, där vi samlades säkert 7 pers för att äta mat och godis och titta på film.
Halv fyra var klockan när jag kröp ut pyjamasen, borstade bissingarna och gick till skolan för att plugga. Känns hyffsat bra, men jag är helt lost på hjärtat. Kanske lossnar i morgon... Satt där i 3,5 timmar iallafall.
Gick hem och hoppade i pyjamasen igen. Ärtsoppa blev det till middag om någon vill veta. Kommer fisa gott i morgon ;) Haha. Men gott var det. Kanske inget man normalt annars äter på en fredagskväll, men vem bryr sig?
.
Började nästan gråta nu i eftermiddag när jag upptäckte att Mr. Bean gick både på trean och femman, SAMTIDIGT! Jag HATAR Mr. Bean!!!!
Så jag satte på Changeling istället. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den. Dåligt slut, feministfilm typ, men ändå tänkvärd och lite småtrevlig att titta på när man inte har något bättre för sig. Men jag tycker definitivt inte att den var så bra som alla har sagt, och inte heller efter att man läst alla bra recensioner den fått.

Mitt eget 2009

Januari. Jag sa upp mig från jobbet och tog mitt pick och pack och flyttade in i en 22kvm stor lägenhet på Campus i Växjö.
.
Februari. Allting gick bra. Skolan gick bra och mitt liv rullade på.
.
Mars. Livet började bli jobbigt. Orken försvann, panikångest och skolan blev lidande. Hittade på de flesta ursäkter som fanns till att inte plugga.
.
April. Kan väl inte påstå att april var en jättebra månad precis... Jag blev sårad, och jag blev tröttare och tröttare. Tankarna svärmade och jag var osäker på mig själv.
.
Maj. Jag gick på Jennys fest med Hebbe och annorlunda klädsel.
Årets bästa fest, Allkåren ägde rum. Jisses vilken helg!
Ganska händelselös sedan fram till den 29/5 då jag fyllde år!
.
Juni. Sista tentafesten för terminen ägde rum, hade så otroligt roligt!!
I juni var dagen då jag och Johannis stötte på Arabpojken, vilken kille! HAHAHA!
Vi stack nio personer till Ullared för en helgs shopping.
Min sommarpanikångest kom.
.
Juli. Impulsdrickande i Kristianstad med Matilda, syrran, Anna och Frida. En otroligt trevlig kväll!
Dagen efter det mötte jag upp Johannis och Elin F. i Kristianstad för att lyssna på lite hederlig musik på Tivolirocken. Detta var dagen då jag upptäckte Bullet!
Jag och Anna steg upp vid fem för att cykla runt Halen innan vi började jobbet halv åtta.
Jag, Annie och Johannis stack till Göteborg.
.
Augusti. Sommaren och vardagen rullade på, jag jobbade tränade och umgicks med vänner. Liiite lite plugg med. Jag njöt väldigt mycket av sommaren i stugan.
Flyttade tillbaka till växjö och in i en ny lägenhet.
Mitt humör blev åter på topp!!
.
September. Skolan gick igång på allvar, Hebbe flyttade in och det blev lite bråk.
.
Oktober. Stack till Turkiet, snacka om att det var välbehövligt!
Var på Ladies night med mamma och Johanna och ett hundratal aspackade 60-åringar.
.
November. Följde med Johanna till Pliktverket.
Jag klarade A-tentan!
Traffade en idiot.
Och började gå ner i vikt.
.
December. Sorg.

Min sista kväll 2009


RSS 2.0