Mysigt vi har det här. Åkningen har gått ö...

imag0583 (MMS)

Mysigt vi har det här. Åkningen har gått över förväntan och alkoholen sitter bra i kroppen. Nu är det sova. Natt natt på er.


Gud i himmelen vilken bra jul jag har haft...

imag0563 (MMS)

Gud i himmelen vilken bra jul jag har haft! Jag är så fruktansvärt nöjd och glad över allt jag har fått. Så roligt har vi haft oxå. Mormor lekte jultomte och så har Jag busat och gosat med lillkusinen. Fått en massa fint, bland annat presentkort och en verktygslåda. Jag håller precis på att passera Jönköping samtidigt som Jag njuter i baksätet och lyssnar på sagor av Astrid lindgren.


ETT JÄVLA SKÄMT ELLER?

Alltså helt allvarligt? Jag åkte från Campus kvar över sex och var hos pappa halv 11.
På stationen i Växjö fick vi reda på att mitt tåg i Alvesta var inställt så det blev ersättningsbuss hela vägen till Hässleholm. Jag höll på att frysa ihjäl, medans resten av bussen tvingade chaffisen att stänga av värmen för de höll tydligen på att drabbas av värmeslag påstod dom. Det tog dessutom en kvart för oss att komma iväg, för växellådan hade hängt sig. Spännande. Väl framme i Hässleholm är tågen en kvart försenat, vilket i och för sig är ganska acceptabelt. På tåget satt jag inträngd mellan en tant med tidernas stösta hund! Alltså fatta, jag har fan aldrig sett en så stor hund i hela mitt liv! På andra sidan om mig satt en kvinna som satt och försökte amma sin skrikande unge. Jag är helt slut! En tår och en liten panikångestattack har jag också hunnit med. Alltså fy, jag ska gå och lägga mig nu innan jag bryter ihop av trötthet totalt. Det har varit en lång dag och det märks att man inte är van vid att gå upp halv 6.

PARTYOUTFIT

Halvtidsbedömning. Gick jättebra och man fick oerhört mycket feedback. Och sen är det det vanliga, att jag måste tro att jag kan. Jag fattar inte att det kan synas igenom så väl när jag knappt märker det själv. Men men, jag är på psykosavdelningen så det är kanske inte så konstigt att de sär duktiga på att se igenom människor.
.
Nu har jag dessutom jullov, åker hem till syrran om två timmar. Hoppas hoppas jag kommer hem. Annars är pappa i Kristianstad hela kvällen och äter med en kompis. Så det är bara 30 min därifrån om det skulle krabba vid bytet. Så jag känner mig ganska lugn :)
Nu ska jag fortsätta packa. Mitt största bekymmer är fortfarande partyoutfit, men jag ska följa med Linn till Karlshamn i så då kan man ju hoppas på att man hittar något fint :)
Nej, nu måste jag gå på dass. Skriver säkert mer ikväll när jag kommit hem. .

EN TRÖTT TJEJ

Jahaja, då ska man till Sölvesborg i morgon då ja. Om man har tur kommer man hem utan att fastna någonstans på vägen. Det märks att dom som sitter och bestämmer över kollektivtrafiken aldrig åker den själv. Det hade ju varit katastrof om en viktig gubbe hade fastnat på en station som Älmhult en fredagskväll när han var på väg hem till familjen. Om de dessutom hade varit så att inte ett enda taxibolag i en enda grannkommun kunde köra, ojojoj, då hade det fan blivit grova böter minsann! Och säkert har inte denhär gubben någon mamma som hade kunnat köra och hämta honom, och frugan hans hade säkert tagit ett glas vin. Nej då hade det ju blivit så att han hade fått sitta där och fått smaka på sin egen medicin.
.
Kvällen har bestått av storstädning, tvättning, packning och planering hos Carro. Drack (läs smakade) även ett avkok på vitlök för att hålla förkylningarna borta de kommande två veckorna.
.

VEMOD

Gymkhana på ridningen. Så kul! Väldigt jobbigt att det var så roligt och gick så jädrans bra när det var sista gången :( Min stigbygel gick dock sönder, så jag tappade kontrollen, höll på att fara av och nästan bli sparkad av en häst på kuppen, men alla klarade sig helskinnad. Min häst tyckte det var så kul att hon gjorde världens lyckospark i luften i galoppen. Lilla stumpan, och gud vad jag kommer sakna hästarna! Men det finns inte en chans att jag kommer ha råd, och knappt tid heller för den delen.
.
Nu har jag sjukt mycket att göra. Innan jag ska gå och lägga mig ska jag duscha, diska, städa, dammsuga och skriva klart min packningslista. Kan gissa att det endast blir 5 timmars sömn denna natten också.

Min fredag kan jag berätta om någon annan ...

imag0451 (MMS)

Min fredag kan jag berätta om någon annan dag när jag behöver få ur mig lite ilska. Jävla sj. Lördag däremot var hemskans trevlig. Var iväg och bowlade med Linnea, Hansson, sanne och Filip. Jag ledde stort i början, men sen gick det bara utför. Jag skyller på alkoholen. Skitkul hade vi i alla fall :D Vid tio ska jag tillbaka till Växjö. Får ala med sanne, emmas mamma. Skönt att slippa ta tåget och så hinner man handla de sista klapparna med.


VISSA GÅNGER BEHÖVER MAN FAKTISKT BARA FAMILJEN

Jag vet att det är jäkligt riskabelt att uttala sig om sina praktikplatser på internet, och därför ska jag väl inte heller göra det. Men ibland blir man bara så trött!
Ska strax iväg till Johanna och titta på tv och äta lite julgodis. Men innan dess ta tag i ett kaos till lägenhet. Det är helt sjukt vad man kan stöka ner när man har en sådan dålig dag som jag hade igår. Och vad tänker man lixom när man får för sig att dricka med sugrör ur en enlitersbringare i stället för att ta ett vanligt glas? Och vad tänker man när man ställer in en mattalrik i badrummet? Nej, jag vet inte. Disk för flera dagar är här också. Och skitigt.
Sen måste jag packa också. Ska till Olofström i morgon och ta det lite lugnt. Komma bort från detta lite, och umgås med familjen och känna lite trygghet. Vill inte sitta ensam här i helgen, känner mig inte riktigt bra för att göra det om jag ska vara ärlig. Prata med mamma och med syster annat än över telefon. En lång kram och känna när mamma sitter bredvid mig i soffan och drar i mina lockar samtidigt som hon gör ifrån sig ljudeffekter <3 Och Hebbe med såklart! Hans kärlek ljuger aldrig. Pussar och gos och lek och mys.

PANIKÅNGEST OCH LINDVALLEN

Mått skit de senaste dagarna och idag är panikångesten större än den varit på länge. Hjärtklappningar, svårt att andas och yrsel. Vet inte om det är praktiken som påverkar mig, men förmodligen är det så. Dock är det inte patienterna, utan bara miljön. Visserligen ser jag ångest varje dag och det påverkas man väl av.
Knappt ätit någonting idag. Två herbalshakes, ett knäcke, en klementin och två ägg. Kanske låter mycket för vissa, men inte för mig. Har ingen matlust samtidigt som jag går och drar i kylen var tionde minut. Vill gå och lägga mig nu, men är inte trött. Jag vill visserligen inte göra något annat än att sova, men jag kommer inte kunna. Sitter här och rycker, kan inte sitta stilla, kan inte gå ut. Fryser, svettas. Behöver gråta, kan inte gråta. Tänker och överväger.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kan i alla fall berätta en riktigt bra nyhet. Den 26/12 sticker jag till Lindvallen. Jag och typ nio andra verkar det som. En vecka. Kommer bli så jädrans kul! Så skönt att komma iväg!

ÄVEN OM MAN ÄR EN 21-ÅRIG STUDENT ÄR 3 TIMMARS SÖMN LITE FÖR LITE

Någon som är förvånad över att jag inte stack till gymmet idag? Nej det var faktiskt så att jag och Annie var tvugna att ta den senaste luciaföreställningen eftersom det 40 minuter innan föreställningen skulle börja var fullt i kyrkan. Heeelt sjukt!
Vi gick och satte oss på ett fik i stället och tog en fika för 70 kr. Kaffe och ostkaka. Väldigt gott, men inte såå gott faktiskt.
Har ändå fått lite motion idag, till stan, runt om i stan, 30 min jogg i kön in till kyrkan och sedan jogg till och från på vägen hem. Det får duga för idag.
Ska strax gå och lägga mig. Tre timmars sömn är lite för lite. Även för en frisk och alert 21-åring.

EN NÖJD TJEJ.

Var precis på Willys. Tror ni inte att jag hade glömt kortet hemma? Tur att Annie är så rik som hon är och kunde betala min veckohandling. Jag ska strax sätta igång med mitt minijulbak, Bountyrockyroads, tyvärr var mashmallowsen slut och så råkade jag köpa vit blockchoklad så det blir en tur till Ica.
Som ni som bor här vet så ligger mitt gamla gym precis ovanför Willys, och vad ser jag? Att dom har öppet hus hela veckan vilket innebär att man tränar gratis både på gymmet och gruppövningar! Så nu vet jag vad jag ska göra varje ledig tid av denna veckan :D Så jag skiter i teorin på ridningen ikväll och sticker dit och tränar istället. Fasen vad nöjd jag är!

NÄR FÖRSVANN KÄNSLAN?

Even though I'm having the time of my life är det vid sådana här dagar som man känner att man så gärna hade bott hemma. Det är sådana här dagar jag vill att allt ska vara som det alltid har brukat. Den där glada känslan om att det händer något speciellt i skolan, dofterna av kanel, pepparkaka och saft och sedan vetskapen om att det nu inte är många dagar kvar till jullovet. På högstadiet gick man i lussetåg, både i skolan och lite överallt på boenden i kommunen. Lussetåget på gymnasiet var det kören som hade, och en mycket udda sådan. Men lite olika utstyrslar bland stjärngossarna, att få slippa vissa lektioner. Julavslutningarna i skolan, i kyrkan eller i klassrummet och sedan fikat efteråt.
Det är inte samma sak att bo ensam i en liten lägenhet i en stad man inte tycker om och utan en endaste familjemedlem så långt ögat kan nå.
Då får man helt enkelt göra så gått man kan. Det jag ska göra idag för att det ska bli så bra som möjligt är julbak, fika och en sväng på stan och sedan se Lucia i domkyrkan. Det är väl lite bättre än det var i skolan kanske, men det är ändå inte samma sak.
När försvann känslan man hade vid lucia, julafton, nyår och sin födelsedag?

PÅ EN LÅNGPROMENAD HINNS DET MED MYCKET

Ilande vind och minusgradig blåst är väl inte det ultimata vädret att gå ut i utan mössa. Men efter ett par minuter hade öronen domnat av och så var det problemet ur världen :) Två timmar var jag ute och så skönt att inte behöva känna någon stress över träningen när man tar sådana promenader. Har varit ute minst en timme varje dag nu hela veckan, och det är det enda man orkar med när praktiken håller på mellan 7-16.30.
.
På min promenad hann jag med att hjälpa en gammal tant som inte kom fram i snödrivorna med sin rollator. Man blir allt bra irriterad när alla andra bara glor och sedan går förbi. Och både mössa och vantar hade den stackaren glömt att sätta på sig. Hon sa att efter denna promenaden såg hon fram emot att ta en kopp kaffe och en skiva vetebröd :)
.
Jag hann med att se tidernas snyggaste Porsche. Man blir ju inte alls avis eller så när man ser en sådan bil, man blir heller inte avis när ägaren är sjukt snygg och hans fru med tidernas snyggaste kropp står bredvid. Det är vid sådana tillfällen som ens drömmar känns väldigt avlägsna.
.
Till sist hann jag med att bli irriterad på en rad med hundägare som missbrukar flexikoppel. Har man inte pli på sin hund ska man fan inte ha ett sådant koppel Helst ska man inte ha sådana över huvud taget! Jag blev fan halvt insnurrad i ett sådant koppel idag på grund av en hund som inte kund lyda sin ägare och en ägare som inte visste hur man drog tillbaka hunden, utan bara lät den skutta fritt runt mig. JAg blängde argt på ägaren som bara skrattade lite nervöst.

Det är en konstig känsla, att sitta ensam ...

imag0475 (MMS)

Det är en konstig känsla, att sitta ensam på en lördagskväll. Men det känns faktiskt riktigt bra. Har ätit fläskfillé och nu ett par nävar chips. Men det var inte alls så gott som det brukar vara, får bli hallonte hela kvällen i stället. Annie vill att jag ska komma till henne och titta på sex and the city. Egentligen vill jag bara sitta hemma, men känner att jag inte ska göra det. Tror jag ska ta en dusch oxå, för att piggna till lite.


FINALLY! NU STICKER JAG UT!

Trots att näsan fortfarande är något snorig så sticker jag nu ut! 4 km i lugnt tempo tycker jag känns som en lagom sträcka nu efter 2 veckors uppehåll. Det som oroar mig mest är dock all is som ligger under snömodden. Ber till gud att jag inte ramlar bara.
Återkommer sen.
Tjarå!

MAN GÖR SOM MAN BRUKAR

Nu är jag så in i helvetes jävla trött på att vara snorig och förkyld och hängig. Jag vill lixom börja träna nu. Jag har suttit stilla sen förra fredagen lite promenader här och där har det varit men inte något mer. Jag börjar tröttna...
Ridning var det igår i alla fall. Efter många om och men. Åkte fel med bussen så jag och Wicky fick åka till slutstationen och sedan fick chaffisen köra oss till rätt ställe.
Nåväl, ridningen gick kalasbra! Och sedan kom Sara snällt och körde hem oss :)

SÖNDAGSMYS=ÅNGESTDÄMPANDE

Lite sådär halvt oeffektiv dag ska jag ta och erkänna. En och en halv timmes promenad i snöstorm var mycket trevligt. Lyssnade på Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. En mycket trevlig bok när man bara vill vara och ha det bra för sig själv. Annars har väl dagen gått lite för snabbt kan jag tycka. Gjort matlådor och ätit är väl det enda som hunnits med. Eller hunnit och hunnit,,, orkat får man kanske ta och säga istället.
.
Strax samlas vi igen, jag, Carro och Ramsingen. För lite söndagsmys. Jag fixat några grymma filmer som de säkert kommer uppskatta :)
Men innan dess, dra till affären. Känns väldigt mysko att veckohandla på en söndag.
Kom på att fredags och lördagsmys är fett överskattat om man jämför med söndagsmys. Vilken dag är det ångesten börjar komma? Jo, på söndagarna. Det är väl då man ska samlas för att tillsammans skratta och ha det trevligt?

RESA SITT FETA AS FRÅN SÄNGEN

Lördagskvällen spenderades först hemma hos Carro som bjöd på middag. Pasta med ostronskivlingstuvning med parmaskinka, ruccola, körsbärstomater och rödlök. Helvete vad det var gott! Hon är duktig hon minsann!
Sedan stack vi på bio. Due date. Den var helt okej bra faktiskt. Det var många skratt men egentligen inte min typ av film. Har verkligen svårt för komedier. Men helt klart värd att se :)
.
Denna dagen tänker jag tillbringa i lugn och ro. Försöka få tag i en tvätt tid, ut och gå runt sjön och laga matlådor inför första praktikveckan på psykosavdelningen.

SOMETIMES IT JUST IS

Jag grät. Det är fan inte ofta jag gråter över något sånthär. Men detta är fan bland det bästa jag någonsin sett och hört.
.

SPUTUMPROV

Jag lovade som sagt en bild på mina älsklingar till byxor.
Snygga va?!
Köpte även en ny tröja.
Och sist. En av våra pepparkakor. Detta föreställande ett sputumprov. För er som inte vet vad ett sputumprov är kommer här en googlad förklaring:
Sputumprov bör helst tas på morgonen och om möjligt innan antibiotikabehandling inleds. Patienten instrueras att försöka hosta upp prov från djupa luftvägarna. Upphostning av sekret kan underlättas genom utandning mot ett motstånd via en slang som ligger i botten på en plastdunk med 12 cm vatten eller med hjälp av sjukgymnast.

DÚKKA

Nu har man varit iväg och ridit sen 11. Så helt underbart otroligt skönt! Min häst hette Dúkka och var tydligen en helt grym tävlingshäst! Hade dock väldigt svårt att ta tölten, hon ville hellre ta traven. Lite annorlunda, eftersom jag tillbringade hela sommaren tillsammans med en häst som endast ville ta tölt och inte trav. Men det gick bra i alla fall, och när jag väl fick tölten var den helt fantastisk!
Efter halva tiden red vi tillbaka till huset och blev bjudna på varm choklad, kladdkaka och grädde. Och sedan ut i skogen igen.
Jag förs så mycket om mina fötter att jag nästan grät på vägen hem. Men det var det värt.
Jag har ridit många islandshästar, men dessa var verkligen nästan de snällaste jag har träffat! Om man bortser från Tibra. Men det är imponerande.
http://www.xn--krkriset-b0a.se/

WONDERFUL PART OF LIFE

Vilken fantastisk dag!
En heldag på stan. Några julklappar, två tröjor till mig och en god sallad på det :) Hittade lite scrotumpåsar inne på HM. Funderade på hur man kunde sy om vissa klänningar inne på Gina. Och sedan gick vi in och pillade på alla skor inne på Din sko. Det är okej så länge man inte köper något.
.
Det stod ju som sagt pepparkaksbak på schemat idag. och gud vad vi har kämpat! Men helvete vad det blev bra alltså!! Har skrattat så tårarna har runnit!
.
.
Vi tittade igenom alla foton och filmer vi spelade in igår i pulkabacken. Jag blev riktigt tårögd. Vi ser så lyckliga ut! Vi ser ut att ha så roligt och våra skratt är underbara.
.
Någon dag denna veckan så kommer även ett videoinlägg upp. Jag känner att efter att snart ha bloggat i två år så är det väl ändå dags?

Pepparkaksbaket i tisdags. Ikväll blir de...

imag0470 (MMS)

Pepparkaksbaket i tisdags. Ikväll blir det bak av pepparkakshus. Men först lite klappar att inhandla :) Ännu en bra dag väntar.


FETT JOBBIGT ALLTSÅ

Jag har bättrat på min förkylning lite med ett par timmar i pulkabacken. Stack dit med Ramsingen, Carro och ett gäng med sopsäckar. Efter ett åk kommer det en hel klass med förskoleelever. Vi kände att vi fan inte kan vara sämre än dom och stack och köpte ett par pulkor. Och jävlar i lådan vad vi åkte! Skrattat så jag fått ont i magen!!
Pulkaåkning är fett underskattat och jag glömde bort min snoriga näsa också.
.
En sak som jag är fett irriterad på är att jag har fått tidernas förkylning just när jag är ledig hur länge som helst! Det är ju riktigt jobbigt att läsa om när Linn ska vara så jävla duktig hela tiden och gymma och hålla på, käka proteintillskott och ha en pojkvän som är typ värst av alla. Så jävla jobbigt alltså...
.

EN VÄN TILL MIG

En vän till mig berättade att när hon skulle gå lussetåg en gång så hade hon glömt bort att ta trosor på sig.
Linn?
Linnéa?
Wicky?
Jenny?
Annie?
Carro?

RSS 2.0