NÄR FÖRSVANN KÄNSLAN?

Even though I'm having the time of my life är det vid sådana här dagar som man känner att man så gärna hade bott hemma. Det är sådana här dagar jag vill att allt ska vara som det alltid har brukat. Den där glada känslan om att det händer något speciellt i skolan, dofterna av kanel, pepparkaka och saft och sedan vetskapen om att det nu inte är många dagar kvar till jullovet. På högstadiet gick man i lussetåg, både i skolan och lite överallt på boenden i kommunen. Lussetåget på gymnasiet var det kören som hade, och en mycket udda sådan. Men lite olika utstyrslar bland stjärngossarna, att få slippa vissa lektioner. Julavslutningarna i skolan, i kyrkan eller i klassrummet och sedan fikat efteråt.
Det är inte samma sak att bo ensam i en liten lägenhet i en stad man inte tycker om och utan en endaste familjemedlem så långt ögat kan nå.
Då får man helt enkelt göra så gått man kan. Det jag ska göra idag för att det ska bli så bra som möjligt är julbak, fika och en sväng på stan och sedan se Lucia i domkyrkan. Det är väl lite bättre än det var i skolan kanske, men det är ändå inte samma sak.
När försvann känslan man hade vid lucia, julafton, nyår och sin födelsedag?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är så mysigt med Lucia. Har du varit Lucia någon gång?

2010-12-13 @ 15:59:46
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0