8. Favoritmat

Nu när jag har min lilla period av viktnedgång står selleristjälkarna högst på listan. De ska ätas som de ar, helt naturella.
Nej, fy. Jag köpte hem selleri och det gick fan inte att äta! Fick tårar i ögonen och rysningar genom hela kroppen. I soporna direkt!
Kyckling med sparris är väl annars det bästa, och med torrbrynta champinjoner, sen skvätta lite citron och salt och peppar över.
När jag inte bantar tycker jag nog om det mesta. Det är väl därför jag ser ut som jag gör med antar jag. Men jag älskar pasta och mackor och avokado med keso. Usch ja, nu när man inte får äta tycker man ju vad som helst annat är himmelriket.
På tal om mat så är det nu dags för lunch. Fruktlunch med keso.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men söta, fina du. Ät mat! Var snäll mot dig själv och banta inte.. tänk livsstil och inte diet :/ Fruktsallad är ingen lunch, fruktsallad är fruktsallad. Ett ultimat mellanmål och gärna lite nötter till för bra fett är absolut inte farligt.



Du tränar en hel del och har göteborgsvarvet som mål, så himla kul men tänk på att fylla din kropp med energi och träna vidare så kommer det vända. Lägg om små grejer i din kost istället och våga ha tålamod, små steg i taget tills du hittar en tjusig balans som är din alldeles egen. Du ska ju leva resten av livet och då funkar inga kortsiktiga lösningar.. Begränsande och tråkigt dessutom, eller tycker du inte det? Man kan äta allt men inte alltid, det är skönt att upptäcka det..



Såg texten om duracell-mirre ovanför, hon springer långt men sen äter hon tokigt med rejäl mat också :)

2011-02-20 @ 11:46:09
Postat av: Ida

Tack för att du bryr dig.

Jag är överviktig, dock inte så mycket har ett bmi på 26,5 eller något sånt.

Jag har jättesvårt att hitta en balans mellan mat, träning och vila och känner därför att jag måste ta denna perioden till att gå ner i vikt och sedan om ett par veckor långsamt börja gå tillbaka till normal och balanserad kost.

Men har du en annan typ av mat är den varmt välkommen. Men för tillfället är prio ett att gå ner i vikt. Fel?

2011-02-20 @ 16:47:24
URL: http://idusens.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej igen.. Det låter klokt att du har en sådan plan! Personligen så tror jag på små förändringar i rätt riktning (galet svårt att slå om sin livsstil på ett ögonblick), andra får kraft av just en kickstart. Gör som du känner men funderade bara på hur du fixade all träning.

Mitt favorittips - satsa på frukosten.. så enkelt och ändå så effektivt :) ät rejält & du slipper bli hungrig efter bara en timme. Det här målet sätter ribban för hela dagen + att kroppen har fastat under natten, är det någon gång man ska var stor i maten så är det nu, om man kan.. Man äter automatiskt bättre kommande måltider om grunden är god.



Och angående fettsnålt.. fett av rätt kvalitet är oslagbart och det är inte själva fettet du blir fet av, det är snarare lättare att hålla vikten med fett i maten. Du känner mättnad snabbare till exempel! :)



En bra bok om du är nyfiken kring vad vetenskapen säger om hållbar viktminskning: "Hjärnkoll på vikten" - martin ingvar & gunilla eldh

2011-02-21 @ 21:56:45
Postat av: Ida

Tack så mycket för all hjälp! Uppskattar det verkligen.

2011-02-22 @ 08:08:35
URL: http://idusens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0